Zdroje - novinky, recenzie, zaujímavosti,...
- patro16
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
- Reputácia: 5
Re: Zdroje - novinky, recenzie, zaujímavosti,...
jop mas pravdu tato 850-ka im nejak usla, na to ako je ten zdroj efektivny to s tou regulaciou fanu pri vysokej zatazi pokazili (ostatne parametre su aspon rovnake alebo o kusok lepsie), zostava dufat ze to upravia nejakou rev., nizsie vykonove verzie su na tom nastastie o nieco lepsie aj ked aj tam nastalo mierne zhorsenie tej regulacie hluku (oproti starsej rev.).
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
- Reputácia: 6
Nielen 850tka, všetky sú rovnaké, ja som napríklad referoval s hodnotami k 750W modelom, t.j. táto zmena regulácie otáčok sa odzrkadlila na všetkých. Ale pozrel som aj na ostatné modely a síce 650W model sa mi nepáči, no 550W model je na tom veru dobre
2021 vzorka http://members.cybenetics.report:5050/d ... cs_rn4.pdf (koniec strany 12)
2018 revízia vzorka 1 http://members.cybenetics.report:5050/d ... cs_ZGA.pdf (koniec strany 11)
2018 revízia vzorka 2 http://members.cybenetics.report:5050/d ... cs_6DE.pdf (koniec strany 11)
resp. úplne v pohode, ja by som povedal, že oproti tej jednej 2018 vzorke je nová 2021 revízia na tom ešte o kúsoček lepšie.
2021 vzorka http://members.cybenetics.report:5050/d ... cs_rn4.pdf (koniec strany 12)
2018 revízia vzorka 1 http://members.cybenetics.report:5050/d ... cs_ZGA.pdf (koniec strany 11)
2018 revízia vzorka 2 http://members.cybenetics.report:5050/d ... cs_6DE.pdf (koniec strany 11)
resp. úplne v pohode, ja by som povedal, že oproti tej jednej 2018 vzorke je nová 2021 revízia na tom ešte o kúsoček lepšie.
CASE: CM NR200P + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair SF750 MB: MSI B550I Edge CPU: Rezeň 3900X + EVGA CLC 280 GPU: GTX 1080Ti un-Strix-ed RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO + MP510 Moňas: >>>tu bude LG 42" OLED TV<<< Myš: Logitech G403 Wireless Klávka: Gamdias Hermes Ultimejtis Audiofekália: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- patro16
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
tak uz aj igorslab nan vydal svoju recku na 850-ku aj so zavislostou otacky/db/zatazenie merane pri vyssej teplote a pri vyssej zatazi to vyzera s hlukom ozaj zle no do 600w je to relativne ok .
- OneCosmic
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2012, 20:49
- Reputácia: 2
Keby tam dali NF-A12x25, ako ventilátor tak je to o niečom inom. Mám teraz doma H150i Capellix AIO v druhom PC s ML120 PRO RGB ventilátormi a ten rozdiel v ich hlučnosti je priepastný, už na 1100rpm sú dosť hlučné, to u Noctua nemám problém s 1500rpm a to sú najlepšie ventilátory, ktoré Corsair vyrába. Okrem toho ich ešte iCUE furt zrýchluje a spomaluje jak debil a pritom robia ďalší hluk navyše, Noctue ani toto problém nerobí, ak automatika nie je ideálna.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
- Reputácia: 6
Uf, Sterroxy sú síce super akusticky, ale 1500 rpm je už veľa aj na nich. U mňa na CPU do 1100 v pohode, vyššie už ich registrujem. Zdroj konečne fanless, takže tieto veci už neriešim. U zdrojov je problém s kvalitou fanov a aj keď nejdú do vysokých otáčok, väčšinou rapkajú, viac či menej.
Tak stale si fan v zdroji mozes vymenit ty, za cenu pochovania zaruky...
Kdo nic neprovedl, nemá se čeho bát!
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25
- Reputácia: 8
to som urobil na mojom tx850, lebo stary uz rapkal.
dal som noctua,najprv som zapojil na automatiku, zdalo sa mi v zatazi moc teply vzduch.... ale bolo fajn tiche
tak som dal na 12v, stupol hluk-svistanie vzduchu. :/
dal som noctua,najprv som zapojil na automatiku, zdalo sa mi v zatazi moc teply vzduch.... ale bolo fajn tiche
tak som dal na 12v, stupol hluk-svistanie vzduchu. :/
- PeRi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
- Reputácia: 1
Veď si vetrák nastav na také otáčky aby ho nebolo počuť a aby zvládal chladiť zdroj v záťaži, so zostavou akú máš ide tak na pol plynu by som povedal čiže 700-800RPM na tej Noctu-i musí stačiť a nebude ho počuť ...
- werwest
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
ja som vcera diagnostikoval pc lebo crashoval. vychadzalo mi to na zdroj alebo kartu tak som pripojil moj stary rm850. este v zivote som na nom nevidel tocit fan. ani predtym ked som mal 3770k s 290x, ani vcera s 3080. aj ked cpu mam iba 5600x co moc necucne. cize by som to kludne nechal v tom txku na automatiku, netreba aby z neho fukal studeny vzduch
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
#nafetkynereagujem
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25
- Reputácia: 8
rozkuchal som zdroj, draty naletoval priamo na raily. no asi cez vikend to rozoberem zas a nejak zrazim 12v o trochu dolu.
alebo vrazim medzi 12 a 3,3 to by bolo snad akurat. (8,7)
tie automatiky su zaludnost. ono je to robene nejak od oka podla daneho fanu.
najprv ( a zle) som kupil silent fan, ten ma strasne malu spotrebu a tocky pri 12v...nema vytlak.
alebo vrazim medzi 12 a 3,3 to by bolo snad akurat. (8,7)
tie automatiky su zaludnost. ono je to robene nejak od oka podla daneho fanu.
najprv ( a zle) som kupil silent fan, ten ma strasne malu spotrebu a tocky pri 12v...nema vytlak.