[How-to] ATI tray Tools - nahrada za CCC a nie len to

Často kladené otázky a návody ako na to?...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

[How-to] ATI tray Tools - nahrada za CCC a nie len to

Príspevok od užívateľa Per » So 02. Máj, 2009, 19:28

AUTOMATICKY REZIM 2D/3D

V tomto prispevku chcem ukazat, ako naucit AMD/ATI karty fungovat pri mensej spotrebe(v nasledujucom priklade ATI HD 4870 512 MB,ale navod mozno pouzit na akukolvek inu ATI/AMD kartu).

Potrebujeme na to program ATI Tray Tools(dalej len ATT).
Program si stiahneme tu http://downloads.guru3d.com/download.ph ... 3#download
alebo
http://www.majorgeeks.com/ATI_Tray_Tools_d4569.html

Kód: Vybrať všetko

Pred instalaciou odporucam odinstalovat ATI catalyst center.
Predtym ako zacneme chcem upozornit,ze nasledovny navod mozete skusat len na vlastnu zodpovednost.



INSTALACIA:Pri instalacii nic nemenime,azda len jazyk(v ponuke mozme zmenit na jazyk cesky).



Obrázok
V system trays sa nam objavi mala ikona


NASTAVOVANIE PROGRMU
Klikneme na ikonu pravym tlacitkom mysi a pojdeme cestou /Nastroje a moznosti/Hlavne moznosti
Obrázok

V okne "Hlavne moznosti" na karte "Hlavne" upravte nasledovne...
Obrázok
V okne "Hlavne moznosti" prejdeme na kartu "Pokrocile" a nastavime nasledovne..
Obrázok

NASTAVENIE TAKTOV 2D/3D REZIMU

Klikneme na ikonu pravym tlacidlom mysi a nasledujeme cestu Hardware/Nastavenie pretaktovania
Obrázok

Obrázok
Okno Pretaktovania

V okne Nastavenie pretaktovania si nastavime takty gpu, pamate,napatie a rychlost otacok ventilatora na chladici .Na mojej HD 4870 to ide stabilne na 100MHz/200MHz , to vsak neznamena ze to na kazdej 4870cke pojde rovnako a toboz nie na inom type karty..Preto odporucam nastavit takty na 200/300 a znizovat na stabilnu hodnotu.

V okne si najprv zasktrneme policko "Ulozit takty v profile" zmenime pozadovane takty,najnizsie napatie,zaskrtneme policko "Nacitat zvoleny profil po spusteni" a dame potvrdit.Potom klikneme na malu modru ikonu na pravo dole a ulozime si takty pod nejaky nazov(ja som si zvolil nazov IDLE)
Obrázok

Dalej mozeme v danom profile nastavit rychlost otacok.Rovnako v okne pretaktovania si dame kartu Fan,nastavime "Ulozit v profile" moznost "Rucne" a rychlost nastavime na nula.Napokon si cez modru disketku dole profil fanu ulozime.
Malo by to vypadat takto
Obrázok

Pre 3D rezim postupujeme podobne,takty nastavime na tie ktore pouzivame pocas hrania,otacky fanu na minimalne 32%(taktiez je to individualne,treba si to vyskusat sam spolu so sledovanim teplot pocas zataze) a vsetko si ulozime od druheho profilu s nazvom napr. "3D".POZOR uz nezaskrtavame policko "Nacitat zvoleny profil po spusteni"

AUTODETEKCIA REZIMOV 2D/3D

Klikneme na tray ikonu ATT otvorime si nasledovne...
Obrázok
V okne "Automaticke pretaktovanie" si upravme nasledovne..
Obrázok

Nakoniec si este musieme zadat vynimky, aby sa nam zbytocne nepretaktovavala karta napr. pri surfovani webom,alebo spustani videa..
V okne "Automaticke pretaktovanie si klikneme na kartu "Vynimky" a dame "Pridat" Pridame program, ktory nam nechcene spusta 3D rezim.
Obrázok

ZAVER

S takto upravenym ATT mozete mat vasu kartu v 2D rezime uplne tichu,chladnu v o 40W úspornejsiu(hd4870)... :bye:

DISKUSIA o tejto teme je tu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 28&t=50559
Naposledy upravil/-a Per v Št 13. Dec, 2012, 03:25, upravené celkom 21 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [How-to]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 19:09

TVORBA A VOLBA HERNYCH PROFILOV

V niektrorych menej narocnych hrach nepotrebujeme aby nam grafika isla na max. preto si mozme na kazdu hru,aplikaciu vytvorit samostatny profil.Tu je navod ako na to...

Na zaciatok si podla navodu hore vytvorime 3D profil pre danu hru.

Dalej postupujeme podla obrazkov
Obrázok
Obrázok

EDIT:Oprava v poslednom obrazku k budu 3 a 4.V bubline ma byt ad3 a ad4 ..Casom opravim ;)

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [How-to] ATI tray Tools -Najlepsi kamos AMD/ATI kariet

Príspevok od užívateľa Per » So 29. Okt, 2011, 02:17

JEDNODUCHE PRETAKTOVANIE

Nainstaloval som si na novu kartu ATT.Prisel som na jednu vec,ktoru som v navode nespomenul..

Dost to ulahcuje pretaktovanie v pripade, ze chcete len zvysit 3d takty.

Kliknite na ikonu/hardware/Ati overide 5
nastavte ake chcete mat v 3d takty,oznacte "apply at start up"

-Nemusite sa zabavat s profilmi
-regulacia fanov ostava auto
Naposledy upravil/-a Per v St 14. Dec, 2011, 17:29, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [How-to] ATI tray Tools -Najlepsi kamos AMD/ATI kariet

Príspevok od užívateľa Per » So 05. Nov, 2011, 02:52


Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [How-to] ATI tray Tools - nahrada za CCC a nie len to

Príspevok od užívateľa Per » Pi 11. Máj, 2012, 22:45

verzia 1.7.9.1573 nefunguje s poslednym catalystom..budem to aktualizovat ked sa dozviem viac
ja mam 12.1.tie idu..12.4 vyhadzuju chybu

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [How-to] ATI tray Tools - nahrada za CCC a nie len to

Príspevok od užívateľa Per » Po 21. Máj, 2012, 22:22


Napísať odpoveď

Návrat na "Často kladené otázky (FAQ), ako na to(how-to)?"