prebliknutie/reload desktop ikon

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Per » Št 04. Aug, 2011, 23:31

Zdar,mam taky maly problem s ikonami na ploche.
Ked windows startuje,alebo ked spustim winamp (len tieto dva pripady) ikony prebliknu..
Znamena to to,ze ikony uz maju svoju graficku podobizen,potom sa na uplne kratky okamih zmenia na tie biele ikony,bez grafiky..a hned sa akoby znovu nacitaju..

je to blbost,tak len tak ci nahodou niekoho nieco nenapadne :-)

Naposledy upravil/-a Per v Pi 05. Aug, 2011, 01:23, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa glirpi » Pi 05. Aug, 2011, 01:23

skusil by som vo winampe nastavit aby sa nekontrolovali pripony suborov po jeho strate. ak je tam tak moznost.. mozno trepem. no a co sa tyka prebliknutia po starte systemu skus odstranit subor C:\Users\****user****\AppData\Local\IconCache.db. snad pomoze. niektoi pisal, ze ten subor sa odstranit neda, ale teraz som to skusil a normalne mi ho odfajcilo do kosa, takze to ide ak ho nevyuziva iny program zrejme.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 05. Aug, 2011, 08:24

Mne to robi pri spusteni Skype.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Per » Pi 05. Aug, 2011, 10:33

skype sa pri starte nepusta a pri manualnom spusteni to nerobi
to dalsie vyskusam vecer,zatial dik

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Per » So 06. Aug, 2011, 00:05

stym winampom to vyslo..pri starte to ale preblikne,tak som si ikony radsej nahradil aplikaciami object dock a rainmeter

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa glirpi » So 06. Aug, 2011, 00:48

tak pri strate to az taky problem snad nie je, ved to spravi iba raz :) ci ?
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Per » So 06. Aug, 2011, 00:55

mna skor zaujima preco to robi

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa glirpi » So 06. Aug, 2011, 01:08

ja by som asi isiel cestou vyradovania a ako prve by som sa pozrel co sa mi spusta po starte win, ake aplikacie.. najlpesie asi cez registre. mas 64bit system tak by si to mal mat v:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

tam budu vsetky no a postupne ich skusal odstavovat. alebo hned ich odstavit vsetky (napr. premenovanim) a skusit restart ci prebliknu. ale nemam otestovane.. pisem, iba co by som skusil ja.

a preco to robi? zrejme preto preco to robil winamp. niektora aplikacia si po starte kontroluje pripony suborov a opat nastavuje ich asociovanie na seba cim win na to zareaguje tak, ze spravi re-cache ikon, to prebliknutie.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Per » So 06. Aug, 2011, 01:35

po starte mam furt tie iste veci prave a predtym to nerobilo..ale vykaslat sa na to uz :-)

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa glirpi » So 06. Aug, 2011, 03:13

pri najhorsom skus hodit do google "windows rebuild icon cache", ak si tak uz neurobil :)
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: prebliknutie/reload desktop ikon

Príspevok od užívateľa Snake » So 06. Aug, 2011, 04:06

je to kvôli tomu že DWM si refreshuje Z-index, kriste pane, ako toto môže niekomu vadiť :rolleyes:

PS: nabudúce si láskavo všimni aj kategórie OS čo tu máme, lebo ti to opäť loknem a opäť sa budeme baviť v adminoch na tému "prečo si mi to lokooooooooool?!!!" :rolleyes:
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"