Strana 1 z 1

Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 18:36
od užívateľa Per
Zistil som,ze Vista mi nedetekuje/nepouziva spravnu velkost L2 cache procesora.

Kolko mate alokovane zistite tu :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
Ak v polozke SecondLevelDataCache bude 0 tak Vista pouziva defaultne 256 KB L2Cache..co je zrejme naprd

-doplnte si tam podla tabulky
Decimal Value Hexadecimal Value
256 KB 100 (hex)
512 KB 200 (hex)
1024 KB (1MB) 400 (hex)
2048 KB (2MB) 800 (hex)
3072 KB (3MB) c00 (hex)
4096 KB (4MB) 1000 (hex)
6144 KB (6MB) 1800 (hex)
8192 KB (8MB) 2000 (hex)
12288 KB (12MB) 3000 (hex)
16384 KB (16MB) 4000 (hex)
Restartujete.

zdroj: http://www.vistax64.com/tutorials/75681 ... vista.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 20:38
od užívateľa valistar
to iste plati aj pre sedmicku..

inak sa to da nastavit v utilitach (3rd party) ako Vista Manager, Windows 7 Manager a pod.

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 20:43
od užívateľa Fullesh
Kcomu to pomoze ?

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 20:44
od užívateľa valistar
ja som ziadny rozdiel nepocitil, ale teoreticky ked to nenastavis spravne tak ani programy nevedia vyuzivat celu cache :? ? neviem :)

// aha nie, na tom linku pisu ze je tam narast vykonu ale minimalny

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 21:18
od užívateľa Per
neviem ..mozno by bolo dobre otestovat to na l2 cache citlivych aplikaciach..

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 21:44
od užívateľa zodiaq
Tu hodnotu treba navolit pre cely CPU alebo pre jednotlive jadro? V mojom Pripade 512Kb ci 2MB?

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 22:21
od užívateľa Fullesh
Pre jednotlive jadro, takze ked mas 4x 512 navol 512

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 23:21
od užívateľa Per
Ale vobec..presne opacne

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 23:24
od užívateľa valistar
jj prave som pisal... celkovu cache treba navolit. ja mam 2MB navolenu

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 23:34
od užívateľa Fullesh
Takze pre 3 jadra s 1,5MB L2 treba navolit 600 HEX ? Alebo platia len hodnoty co su v tabulke ?

Re: Vista a L2 cache

Napísané: Št 18. Mar, 2010, 23:55
od užívateľa Per
hej..alebo hodnotu v KB v DEC
inak tiez neviem ci to ma nejaky vpliv na vykon..ja som to len objavil,tak mi nedalo..mozno niekto vysvetli ako to vlastne je
mozno je to len "mytus"

Re: Vista a L2 cache

Napísané: St 24. Mar, 2010, 19:57
od užívateľa Per
test v Everest..su tam zmeny,ale fakt male :)
Obrázok
Obrázok

Vista a L2 cache

Napísané: Ne 13. Jan, 2019, 11:51
od užívateľa WarnerDriny
Ja napriklad nemam a ani za nic sa mi to tam nechcelo objavit Vista x64, takze aj taky dokaze byt WU.