Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa valistar » So 09. Máj, 2009, 22:23

http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html" onclick="window.open(this.href);return false;, konkretny tvoj format nemam odskusany ale nemal by byt problem ;) .

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 09. Máj, 2009, 22:28

MKV nie je format, je to kontajner. Staci si stiahnut ffdshow a media player classic, na VLC a podobne blbosti kasli :)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Timmy2k
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: Ne 16. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Timmy2k » So 09. Máj, 2009, 22:32

Snake napísal:MKV nie je format, je to kontajner. Staci si stiahnut ffdshow a media player classic, na VLC a podobne blbosti kasli :)

tak tak, MPC HC (media plyer classic - eventuálne home cinema) a VLC môže ísť..., osobne som ho používal a som sa ho zriekol. a NO problemo s *.mkv
Spoiler: ukázať
MY PC:
CPU:
Intel Core i5-3350P, Quad Core, 3.10GHz, 6MB;NH-U9B SE2 37o idle & 55o burn
MB:
MSI B75A-G43, B75, DualDDR3-1600, SATA3, 5xSATA2, HDMI, DVI, GBLAN, ATX
GPU:
MSI ATI Radeon 6850 Cyclone 1024 MB GDDR 5
RAM:
Kingston 8GB (Kit 2x4GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 X2 Grey Series
HDD system:
Samsung SSD SSD840 120GB SATAIII 2.5'', MLC, (530MB/s; 130MB/s), 7mm, Basic 25o
HDD storage:
Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1 TB 32 MB 7200 rpm 24o
HDD external:
Samsung Portable G2 black 250GB 8 MB 5400 rpm 27o
Optical:
ASUS DRW-2014L1T
SOUND:
Integrated
PSU:
Corsair HX520 520 W
CASE:
Fractal Design Core 3000 USB 3.0
Screen:
LG LCD 23EA63V-P 23'' IPS, LED, Full HD, HDMI, DVI, 5ms, black
Keyboard:
Genius SlimStar i222
Mouse:
no name
OS:
Windows 7 64 bit
Headphones:
Sony wireless

Užívateľov profilový obrázok
Wratha
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 941
Dátum registrácie: Ne 27. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Wratha » Po 11. Máj, 2009, 22:08

Ahoj, po nahodeni systemu nanovo mi velmi pomali startuje. Konkretne sa zasekne cca na 7 - 10 sekund pred tym nez zacne vobec nacitavat win a priblizne na ten isty cas medzi nacitavanim a zobrazenim loga win, potom uz ide vsetko normalne.

Skusal som hladat po nete co s tym, nasiel som akurat moznost zapnut vsetky 4 jadra pri boote, ale absolutne to nepomohlo.

Aky by ste niekto vedeli pomoct dajte vediet, dakujem.

Jedna sa o zostavu v podpise a vistu 64bit SK

Ak to tu je uz niekde riesene tak hodte cislo stranky, 45 stran sa mi fakt ze citat nexe.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5E CPU: q9300 @ 3,3 Ghz 1,275 VCore BIOS + TRUE + Magma RAM: 2x2GB Corsair C5DF Dominator @ 880 Mhz GPU: Gainward GTX285 GS 2GB + 2x Magma HDD: WD 640AAKS + Scythe Quiet Drive PSU: Corsair HX620 CASE: NZXT Tempest + Scythe Kaze Master + 2x Noctua s12 + 2x Magma MOUSE: Razer Mamba + eXactMat KB: Razer Lycosa Mirror LCD: Samsung P2370 AUDIO: Roccat KAVE NB:TOSHIBA A300D
Everything is not going to be OK

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa KingTommy » Po 11. Máj, 2009, 22:22

Toto robi aj mne, dokonca sa to zasekne aj na dlhšie ako 10 sekúnd. Nechápem. Už to robilo keď som nahodil novú inštalačku.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » Ut 12. Máj, 2009, 12:34

povyhadzuj zbytocne programy po starte,vycisti a defragmentuj registre..nahod najnovsie ovladace HW..skus zistit ci ti to nerobi nejaky defragmentacny soft( defragmentacia systemovych,bootovacich suborov pred kazdym startom) zapni si AHCI

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa KingTommy » Ut 12. Máj, 2009, 15:13

Robilo to ale aj hneď po inštalácii windowsu keď tm nebol žiaden program, celý disk bol formátovaný.. Takže nechápem čím to môže byť.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » Ut 12. Máj, 2009, 18:08

Mne obcas zasekne ale az po nabehnuti plochy...disk prestane pracovat aj na pol minutu..pricinu neviem

Užívateľov profilový obrázok
Wratha
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 941
Dátum registrácie: Ne 27. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Wratha » Ut 12. Máj, 2009, 20:05

louth napísal:povyhadzuj zbytocne programy po starte,vycisti a defragmentuj registre..nahod najnovsie ovladace HW..skus zistit ci ti to nerobi nejaky defragmentacny soft( defragmentacia systemovych,bootovacich suborov pred kazdym startom) zapni si AHCI
ako zistim ci mi fici niekde fragmentacny soft? V procesoch nic podozrive nevidim, ovladace mam najnovsie, v startupe dokopy nic a hlavne sa mi to zasekava este pred startom win...

existuje niaky zodpovedny soft na cistenie/defrag registrov?
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5E CPU: q9300 @ 3,3 Ghz 1,275 VCore BIOS + TRUE + Magma RAM: 2x2GB Corsair C5DF Dominator @ 880 Mhz GPU: Gainward GTX285 GS 2GB + 2x Magma HDD: WD 640AAKS + Scythe Quiet Drive PSU: Corsair HX620 CASE: NZXT Tempest + Scythe Kaze Master + 2x Noctua s12 + 2x Magma MOUSE: Razer Mamba + eXactMat KB: Razer Lycosa Mirror LCD: Samsung P2370 AUDIO: Roccat KAVE NB:TOSHIBA A300D
Everything is not going to be OK

Užívateľov profilový obrázok
Timmy2k
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: Ne 16. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Timmy2k » St 13. Máj, 2009, 14:09

louth napísal:Skus este zaradit ten torrent program do "Aktivneho filtrovania http"
ahoj a ako sa dostanem k tomu činu "aktívneho filtrovania http"
trošku mi to popíš, resp. čo potrebuješ k tomu vedieť, aby si ma mohol navigovať
Spoiler: ukázať
MY PC:
CPU:
Intel Core i5-3350P, Quad Core, 3.10GHz, 6MB;NH-U9B SE2 37o idle & 55o burn
MB:
MSI B75A-G43, B75, DualDDR3-1600, SATA3, 5xSATA2, HDMI, DVI, GBLAN, ATX
GPU:
MSI ATI Radeon 6850 Cyclone 1024 MB GDDR 5
RAM:
Kingston 8GB (Kit 2x4GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 X2 Grey Series
HDD system:
Samsung SSD SSD840 120GB SATAIII 2.5'', MLC, (530MB/s; 130MB/s), 7mm, Basic 25o
HDD storage:
Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1 TB 32 MB 7200 rpm 24o
HDD external:
Samsung Portable G2 black 250GB 8 MB 5400 rpm 27o
Optical:
ASUS DRW-2014L1T
SOUND:
Integrated
PSU:
Corsair HX520 520 W
CASE:
Fractal Design Core 3000 USB 3.0
Screen:
LG LCD 23EA63V-P 23'' IPS, LED, Full HD, HDMI, DVI, 5ms, black
Keyboard:
Genius SlimStar i222
Mouse:
no name
OS:
Windows 7 64 bit
Headphones:
Sony wireless

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » St 13. Máj, 2009, 17:41

Wratha napísal:ako zistim ci mi fici niekde fragmentacny soft? V procesoch nic podozrive nevidim, ovladace mam najnovsie, v startupe dokopy nic a hlavne sa mi to zasekava este pred startom win...

existuje niaky zodpovedny soft na cistenie/defrag registrov?
-fragmentacny soft to asi nebude,lebo tie by to sami ako default nemali nastavit
-soft na defrag a cistenie registorov mas vela,ja pouzivam "Tuneup utilities 2009"
-skus si este zmenit diskovy rezim na AHCI..
Timmy2k napísal:
louth napísal:Skus este zaradit ten torrent program do "Aktivneho filtrovania http"
ahoj a ako sa dostanem k tomu činu "aktívneho filtrovania http"
trošku mi to popíš, resp. čo potrebuješ k tomu vedieť, aby si ma mohol navigovať
Obrázok

v tom zozname si najdi ten torrent program a zaskrtni...ale nod4 urcite facha dobre na viste...vlastne ani s verziou 3 som nemal problem(ale torrenty nepouzivam)
Naposledy upravil/-a Per v St 13. Máj, 2009, 18:32, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » St 13. Máj, 2009, 18:05

defragmentacny nastroj je predvolene zapnuty vo Viste...
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Wratha
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 941
Dátum registrácie: Ne 27. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Wratha » St 13. Máj, 2009, 22:15

poradis ako ho vypnut?
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5E CPU: q9300 @ 3,3 Ghz 1,275 VCore BIOS + TRUE + Magma RAM: 2x2GB Corsair C5DF Dominator @ 880 Mhz GPU: Gainward GTX285 GS 2GB + 2x Magma HDD: WD 640AAKS + Scythe Quiet Drive PSU: Corsair HX620 CASE: NZXT Tempest + Scythe Kaze Master + 2x Noctua s12 + 2x Magma MOUSE: Razer Mamba + eXactMat KB: Razer Lycosa Mirror LCD: Samsung P2370 AUDIO: Roccat KAVE NB:TOSHIBA A300D
Everything is not going to be OK

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » St 13. Máj, 2009, 22:22

pravy klik na HDD > defragmentacia > a tam je scheduler
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Wratha
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 941
Dátum registrácie: Ne 27. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Wratha » Ne 24. Máj, 2009, 13:56

Dik za pomoc, no mam dalsi problem, zrazu mi nefunguju niektore polozky zo START menu, konkretne Ovladacie panely a Predvolene programy, ked na ne kliknem na zlomok sekundy sa objavi prezdne okno ktore ale v okamziku zmizne a koniec. Moze to mat nieco s oc?
Virus by to nemal byt, mam aktualny antivir, cerstvo preinstalovanu vistu, vsetok software origos. Co to moze byt?
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5E CPU: q9300 @ 3,3 Ghz 1,275 VCore BIOS + TRUE + Magma RAM: 2x2GB Corsair C5DF Dominator @ 880 Mhz GPU: Gainward GTX285 GS 2GB + 2x Magma HDD: WD 640AAKS + Scythe Quiet Drive PSU: Corsair HX620 CASE: NZXT Tempest + Scythe Kaze Master + 2x Noctua s12 + 2x Magma MOUSE: Razer Mamba + eXactMat KB: Razer Lycosa Mirror LCD: Samsung P2370 AUDIO: Roccat KAVE NB:TOSHIBA A300D
Everything is not going to be OK

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"