Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2727
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Jerry » So 24. Nov, 2007, 13:59

Zaujimalo by ma, ci tu niekto pouziva 64 bit widle ... Mal som to moznost odskusat a je to o dost vykonnejsie ako 32 bit. Premyslam nad zakupenim 64 bit Visty, ale nie som si isty, ci na tom pojdu vsetky hry a programy pre beznu pracu ... Ide mi skor o tie hry aby isli tak ako maju. Ak mate niekto skusenosti, napiste mi sem prosim, ze ake ste mali problemy a konkretne s cim na 64 bit OS ...

Edit Jerry: oznacene za dolezite ...
Naposledy upravil/-a Jerry v Št 31. Jan, 2008, 20:12, upravené celkom 2 krát.
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3737
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 24. Nov, 2007, 14:25

Vista x64

- ziaden problem doteraz
- hry idu normalne (prepad FPS tak max v Crysis)
- bezna praca uplne bez problemov


Ked chces vyskusat x64 tak urcite radsej Vistu. XP ma dost slabu podporu programov a ovladacov... (je to tak trosku mrtvy OS podla mna - vysiel v nespravnu dobu, resp pomerne neskoro)

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6336
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » So 24. Nov, 2007, 23:29

Potvrdzujem. Pre XP 64bit neexistuje mnozstvo beznych ovladacov (u mna na TV kartu, volant, soft na proxy servre a robenie nim neplechy na nete), ani ineho softwaru. System teda bezi ako 64-bitovy, ale takmer vsetko ostatne v 32-bitovom móde - teda uplne zbytocne. Hry bezia takmer vsetky, ale kedze su emulovane, kusticek stracaju vykon oproti XP 32 bit. A 64-bitova Vista je bez SP1 tiez na dve veci: na :shit: a na :shit:
VeD plnohodnotne 64-bit programy takmer neexistuju - ja som sa vytesoval zo 64-bit Virtual Dubu, pre ktory ale niesu 64-bitove kodeky (konkretne DivX alebo XviD), takze je zasa na spominane 2 veci a 64-bitovo mozem kódovat akurat tak dvere na brane nasho domu.
Cely tento jednoprdelny svet je nejaky divny...
Kazdy organizmus ma maximalne jednu prdel, divne... :?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Prolimatech PK-1 Thermal Compound + Noctua NF-P12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: Sapphire Radeon Vapor-X R9 280X 3GB OC + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@550 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@550 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2727
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 25. Nov, 2007, 12:56

To znamena, ze nemam ani nad 64 bit rozmyslat?
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3737
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 25. Nov, 2007, 13:01

neviem... skus a uvidis ako ti to bude vyhovovat... 32bit aplikacie ti pojdu rovnako ako v 32bit systeme takze nevidim problem... a sem tam nejaka 64bit aplikacia je fajn nie? :)

ja s Vistou x64 nemam ziaden problem... vsetko ide pekne

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6057
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 25. Nov, 2007, 13:01

Nieze nemas rozmyslat, ale nepotrebujes ich, pokial nemas 4GB RAMky alebo viac. Rozdiel vo vykone oproti 32bit je par percent.
64bit XPcko neries, ma blbu podporu. Ked uz tak 64bit Vistu.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6336
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 25. Nov, 2007, 14:50

ano, keD uz musi byt 64bit Windows, tak jedine Vista, XP 64bit jednoducho vyrobcovia softov ignoruju, takze nema takmer ziadnu podporu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Prolimatech PK-1 Thermal Compound + Noctua NF-P12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: Sapphire Radeon Vapor-X R9 280X 3GB OC + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@550 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@550 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19513
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 25. Nov, 2007, 14:54

andydul napísal:ano, keD uz musi byt 64bit Windows, tak jedine Vista, XP 64bit jednoducho vyrobcovia softov ignoruju, takze nema takmer ziadnu podporu.
rovnako ako tu vistu...
mne ide vistax64 bez problemov...
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@4,9GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2727
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Po 26. Nov, 2007, 11:15

No 4 GB ramky mam uz ... Este budem musiet rozbehat, ale to je ina debata zasa ... No a ked 64 bit, tak jasne ze Vista a nie XP ... Ale neostava nic ine ako to asi iba vyskusat. A ako je to s virusmi na 64 bit? Este stale je virusov malo na 64 bit?
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3737
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Po 26. Nov, 2007, 12:08

no to neviem ale ja som nikdy problem s virusmi ani na 32bit ani na 64bit nemal :) toho by som sa nejak velmi nebal... pokial si nepoziciavas 3,5" diskety od kamosov ktore otvaras v DOSe alebo nebehas bez antiviru po porno strankach tak no problem...

Užívateľov profilový obrázok
doCHtor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 366
Dátum registrácie: St 16. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/Sered
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa doCHtor » Pi 30. Nov, 2007, 19:56

andydul napísal:ano, keD uz musi byt 64bit Windows, tak jedine Vista, XP 64bit jednoducho vyrobcovia softov ignoruju, takze nema takmer ziadnu podporu.
To by som urcite nepovedal. Mam 64b XPcka uz cez rok a zatial skoro ziadny problem. Za cely ten cas mi nesiel jediny soft, a to nejaky stary 16b uctovnicky (a nesiel by ani na viste). Okrem toho sa mi raz alebo 2x stalo ze nejake demo neslo nainstalovat, pretoze installator chekoval os a 64b xp "nepoznal".... poriesilo sa to manualnym rozpakovanim instalacky, pripadne updejnutym demom.
A ak je software nativne 64b, tak rozhodne ide pod 64b XP minimalne tak dobre ako pod Vistou. Dokonca soft ako 3dsmax (64b verzia) mal velke problemy v predchadzajucej verzii ist na 64b viste. Sucasna verzia je na tom lepsie, ale stale je to pod 64b XP vacsia istota.

Ohladne emulacie pre 32b aplikacie treba povedat ze nejde o emulaciu v tom zmysle ako sa bezne pouziva, pretoze:
WoW64 emulation is performed natively (on the chip) by the x64 micro-architecture, which means WoW64 performance on x64 is similar to that of 32-bit Windows.
Co mozem potvrdit. Ked som isiel na 64b XP, spravil som par testov a vysledok bol ten, ze niektore veci isli o troska rychlejsie na 32b xp, ine sli trocha rychlejsie na 64b XP. Vacsinou to bolo vramci chyby merania (inak pomer rychlejsie beziacich aplikacii bol v prospech 64b XP). Pri 64b aplikaciach to je vacsinou jasne.

Takze 64b XP sa netreba bat (s 64b vistou nemam skusenost), treba si akurat cheknut ci na hw ktory clovek ma, su drajvre. Od drvivej vacsiny serioznych vyrobcov su... a hlavne na novsi hw.
Core i7 4500Mhz, 16GBRam, GTX570, x64 win7 pro

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa glide » So 01. Dec, 2007, 16:55

Pouzivam win xp x64 uz 2 roky a dam krk na to, ze je to 42145331452784619x lepsia volba ako jehovista. Zo zaciatku som mal problem s ovladacmi a niektorymi aplikaciami, ale posldny rok je to uz absolutne v poriadku.

Niet sa coho bat a smelo zabudni na Vistu.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2727
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » So 01. Dec, 2007, 21:50

Ja by som skor isiel do Visty, predsa len je to novsia vec a nerad by som robil krok vzad ...
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa glide » Ne 02. Dec, 2007, 01:49

Som velmi zaujaty ja viem :) .... tak si tam tu Vistu nahod a potom sa o tych krokoch porozpravame ;)
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3737
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 02. Dec, 2007, 01:59

ja tu Vistu mam... mozes sa o tom rozpravat so mnou ;)

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"