Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12928
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 06. Nov, 2009, 23:46

niečo som ti písal, ignoruješ to či chceš s problémom pomôcť? Ak to druhé tak rob čo ti hovoríme. To čo nám sem ty postneš nám povie prd gulový.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 00:19

tomu co si pisal nerozumiem teda vela.. :-) skus zrozumitelnejsie prosim
do cmd som to skopiroval a cmd zmizlo

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12928
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 00:20

cmd určite nezmizlo, nakopíroval si to do štartu, preto to zmizlo.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 00:29


Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12928
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 00:34

ok, máš výpis služieb, superfetch tam nie je ako vidíš, ani indexer, ani nič, tipujem niečo so sieťou, si za routrom? nikto sa ti nešmátra v PC?
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 00:48

ano som za routrom ktori facha ako switch
ci smatra to naozaj tazko zistit..tyzdenne pustam akualizovany nod4,spybot,adaware,malwarebites anti malwae...vsetko je ciste podla tychto softov..
-robilo to vzdy,aj po cistej insalacii OS..preto som myslel ze je to normalne

-mozno je to daky soft co tam smatra nie? zistovanie informacii o pouzivatelnosti roznych aplikacii..tipujem tuneup utlities..alebo agent defragu

...je mozne ze ked ten prikaz napisem vtedy ked to robi, tak sa tam ten vinnik objavi?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12928
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 00:55

nie, avšak niečo ti z toho hrabe po diskoch, máš google aby si zistil čo, ak to neni ani jedno z toho, tak to je niekto z vnútornej siete (skús napríklad odpojiť sieť a podobne)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 01:24

no..google poradil ze

Kód: Vybrať všetko

Funkcia SuperFetch je implementovaná v knižnici %SystemRoot%\System32\Sysmain.dll ako služba, fungujúca pod procesom Service Host (%SystemRoot%\System32\Svchost.exe)
sysmain vo vypise bol

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15192
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 07. Nov, 2009, 09:43

Vies co ? Control Panel > Administative Tools > Services, najdi si Superfetch, prave tlacitko, Properties, Stop a daj si Startup Type na Manual. Uvidis, ci to sposobovalo to alebo nie. Ale toto si si mohol odskusat aj sam, nie ?

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 10:43

skludni sa :-) ..samozrejme ze je to superfetch..co som hned ma zaciatku spomenul a od coho som sa dal vami odbornikmi odhovorit :D

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15192
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 07. Nov, 2009, 10:46

r.b.class napísal:skludni sa :-) ..samozrejme ze je to superfetch..co som hned ma zaciatku spomenul a od coho som sa dal vami odbornikmi odhovorit :D
Pozri, problem sa neurcuje tak ze "Podla mna to bude Superfetch", ale tak ze si zistis PID daneho svchost.exe, spustis ten tasklist a zistis si ake sluzby sa pod danym svchost procesom skryvaju. To nevylucuje to, ze sa jednalo o Superfetch - ale je to normalny sposob, nie taky ze "kvoli niecomu mi to ide pomaly, tak postupne vypinajme sluzby od A po Z".

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 11:04

jasne,inak dakujem za vylepsenie znalosti windowsu ..
Ohladom toho SF by som mal este par pripomienok.
Je stym evidentne nieco nie dobre,kedze to stale nacitava to iste a dost, a ani vy ste nepredpokladali ze to nie je ono,cize vam sa to pravdepodobne takto nesprava.
Hladal som po nete,ale nejake podrobnejdie nastavenie ani v registroch neexistuje..

mam to myslim si nastavene na default.. http://img8.imageshack.us/img8/8190/superfetch.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT:funkcia superfetch je vlastne taka ako sa u mna praktikuje,prednacitavat aplikacie do pamate...divne mi je ze preco ste mi to znegovali..vam to takto nerobi?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12928
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 14:11

SuperFetch mi načítava apps pri spustení danej aplikácie, nie po štarte.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Kecalek
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 05. Máj, 2008, 14:00

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Kecalek » Pi 04. Dec, 2009, 00:02

Zdravym potreboval by som pomoc jedna sa o Windows Vista Ultimate 64bit SK a problem je s neplatnymy odkazmy napriklad na pracovnej ploche (teda rucne vymazanym exe suborom na ktory sa odkaz vztahoval) problem spociva s odozvou kontextoveho menu kliknem na odkaz pravym tlacitkom a kym sa zobrazi kontextove menu prejde cca minuta ale OS nieje uplne zmrznuty lebo hodinky sa tocia ,domnievam sa ze sa jedna o moju hlupost konktretne o cistenie cez Ccleaner alebo Tune Up .Ako to napravym ? Tune up nedokaze Obnovit a Ccleaner tiez nie a niesom isty ci to je tym je to nova instalacia systemu s pomerne dost nahodenymy vecamy a po cisteni a velmy rad by som sa vyhol preinstalacii.
Vopred dakujem vsetkym :smutny:

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » Pi 04. Dec, 2009, 00:17

Snake napísal:SuperFetch mi načítava apps pri spustení danej aplikácie, nie po štarte.
ale nacachuje ty ich po starte
Kecalek napísal:Zdravym potreboval by som pomoc jedna sa o Windows Vista Ultimate 64bit SK a problem je s neplatnymy odkazmy napriklad na pracovnej ploche (teda rucne vymazanym exe suborom na ktory sa odkaz vztahoval) problem spociva s odozvou kontextoveho menu kliknem na odkaz pravym tlacitkom a kym sa zobrazi kontextove menu prejde cca minuta ale OS nieje uplne zmrznuty lebo hodinky sa tocia ,domnievam sa ze sa jedna o moju hlupost konktretne o cistenie cez Ccleaner alebo Tune Up .Ako to napravym ? Tune up nedokaze Obnovit a Ccleaner tiez nie a niesom isty ci to je tym je to nova instalacia systemu s pomerne dost nahodenymy vecamy a po cisteni a velmy rad by som sa vyhol preinstalacii.
Vopred dakujem vsetkym :smutny:
tuneup ti v ziadnom pripade nezmaze vec len tak od seba...ak chces obnovit vymazane data tak pouzi jeho funkciu Undelete..ak chces iba odstranit ten nefunkcny odkaz tak pouzi funkciu Shorcut cleaner

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"