XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » So 01. Mar, 2008, 20:13

hm, pomoze mi to niekto nastavit?

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3756
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 01. Mar, 2008, 20:28

Co myslis? Vypnut UAC?

- pojdes do nastavenia konta (Start a kliknes na svoj obrazok)
- tam "Zapnutie alebo vypnutie kontroly pouz. kont"
- odskrtnut
- restart

Užívateľov profilový obrázok
majo20000
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne 24. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa majo20000 » Ne 02. Mar, 2008, 15:07

cawte,
chcem sa spytat za kolko by sa mala spustit Vista na notebooku Hp530 s 1gb ramkou,dvojjadrovym procakom (2x1.8)....s Vistou samozrejme....diky za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Ne 02. Mar, 2008, 15:35

Tak to ti nikto nepovie, zalezi to od nastavenia BIOSu, instalovanych ovladacou, bordelu na disku a tiez podstatne od polohy planet na oblohe :)
Bezne tak zhruba 3 prechody tej blbosti na zaciatku.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
majo20000
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne 24. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa majo20000 » Ne 02. Mar, 2008, 19:36

praveze je asi tyzden stary(cize je uplne novy)...a mne to trva presne asi minutu....a neviewm ci to je normalne a este ma stve ze ked mi nabehne plocha tak mi 2krat blikne obraz a neviem ci to je Ok....

Užívateľov profilový obrázok
ANDYMAN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: St 09. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Senec (33)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ANDYMAN » Po 03. Mar, 2008, 16:17

nahodil som Vistu... XP uz nemam dovod pouzivat. Vista sa mi zatial velmi paci vsetko co potrebujem mi ide (hlavne CS 1.6 !!!)
ide mi to velmi svizne... rychlo startuje aj sa vypina, dokonca by som povedal ze rychlejsie ako XP
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] Kingston HyperX 32GB ASRock Z87 OC Formula EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water Samsung 850EVO RAID-0 HDD cca 10TB Creative SB-Z Asus 4K 32" LED RAZER Deathstalker UltimateLogitech Z5450 THX Enermax Platimax 1500W Corsair 900D ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ D5 X-Res CSQ Pump Phobya DC12-400 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 1x Black Ice GT Stealth 360 1x XSPC RX240 1x AC NexXxoS PRO II 3x AC NexXxoS PRO I 1x HX-CU1401V Hose 13/10mm UV Liquid ...

Užívateľov profilový obrázok
pepa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 473
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Malacky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa pepa » Po 03. Mar, 2008, 23:51

Ajja som bol XP-ckar zazraty,ale odkedy mam VISTU uz nie.Fakt ma prekvapila je pekna a naozaj je rychlejsia ako XP a dost poznatelne.Okrem Nera mi vsetko facha ako ma.Takze no problem VISTA!!
Spoiler: ukázať
MB:Gigabyte EP45-UD3P| CPU C2Q Q9300@3,7 Vcore1,37 with Noctua NH-U12P |GPU|Gigabyte GTX460SOC |RAM|2x2GbKingstone Hyper-X 1200 CORSAIR DOMINATOR 1066|LCD|Samsung 2032BW|PSU|Fortron Black Power550w/Case TT Swing

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Ut 04. Mar, 2008, 06:32

vistu mas rychlejsiu len preto, lebo je nanovo nainstalovana. Na tomto svete neexistuje moznost, aby software ktory je sedemkrat "hutnejsi" ako jeho predchadzajuca verzia bol rychlejsi ako ta predmentna predchadzajuca verzia.

uz si asi nepamatas ako lietalo XPcko ked si ho nainstaloval... a potom, v priebehu dvoch rokov ako si tam instaloval programy, hry, vymazaval, skusal, testoval, zasieral disk, fragmentoval subory atd atd, sa XPcko spomalovalo... a s vistou budes na tom istom o rok.

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Príspevok od užívateľa DEADusko » Ut 04. Mar, 2008, 08:44

chalpi neexistuje daky programek na odsledovanie disku, lebo ked spustim vistu mam ultimate 32bit asi 40sek nic a potom zacne saliet disk asi 5min ho ide roztrhat v sys manageri neni nic spustene ani po spusteni nemam nic spustene a po nabootovani mam v msconfigu vypnute vsetky polozky, inak zrychlila vam sp1 system a oplati sa instalovat? zatial ju nemam a uvazujem, resp dajte dake rady na zrychlenie, kazda rada dobra :)

Užívateľov profilový obrázok
NuSuey
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 612
Dátum registrácie: So 28. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Kosice

Príspevok od užívateľa NuSuey » Ut 04. Mar, 2008, 10:05

aku velku mas ramku? ;)
Case: Silverstone RVZ01B, CPU: Intel Core i3-4130, GPU: EVGA GeForce GTX 750 Ti 2GB, RAM: Crucial Ballistix Tactical 4GB (1 x 4GB) DDR3-1600, MB: Asus H81I-PLUS Mini ITX, HDD: Crucial M500 240GB

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Príspevok od užívateľa DEADusko » Ut 04. Mar, 2008, 11:43

2gb ale planujem tam dat este 2gb

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Ut 04. Mar, 2008, 15:44

kajfun napísal:............................ sa XPcko spomalovalo... a s vistou budes na tom istom o rok.
XPcko ide rychlo kym nedas ovladace, to je vacinou paradoxne prve zbrzdenie vykonu, minimalne startovanie vacsinou pekne natiahne. Co si pamatam tak je to spomalene celkom skoro a uz sa to len zhorsuje. Kto ma aspon trochu lepsie PC nema dovod ostavat na XPcku a ani pri 32bitoch, podla mna.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
Mirecba32
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 401
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Mirecba32 » So 08. Mar, 2008, 19:49

niesom si isty, ale naposledy ked som kopcil naraz viac velkych suborov medzi roznymi HDD vratane externeho cez USB, tak vo Viste mi to zbehlo necakane rychlo. V XP to trva hodne dlho. Zdalo sa mi to alebo je to tak ? Niekde som cital, ze toto by mala byt vyhoda Visty. Ja som stale viac a viac zato, ze si tu Vistu necham a s XP sa rozlucim, aj ked mi na tej Viste nie vsetko chodi. Napr na webkameru Corinex uz nezozeniem ovladace. Musim kupit novu

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Ne 09. Mar, 2008, 03:07

kOsTi napísal:Co myslis? Vypnut UAC?

- pojdes do nastavenia konta (Start a kliknes na svoj obrazok)
- tam "Zapnutie alebo vypnutie kontroly pouz. kont"
- odskrtnut
- restart
No nasiel som to aj v mcconfig a dat na uacdisable laungh no ale ajtak ono je to vypnute a stale mi trayikonka nabehuje ze pozor je to vypnute a vzdy ako zapnem pc.. ako to zablokujem? ci i tebe to vyskakuje?

Užívateľov profilový obrázok
pepa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 473
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Malacky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa pepa » Ne 09. Mar, 2008, 04:02

Mal tu niekto problem ze niekedy nesiel otvorit ovladaci panel?Len blikne a zatvori sa.Vista 32bit.
Spoiler: ukázať
MB:Gigabyte EP45-UD3P| CPU C2Q Q9300@3,7 Vcore1,37 with Noctua NH-U12P |GPU|Gigabyte GTX460SOC |RAM|2x2GbKingstone Hyper-X 1200 CORSAIR DOMINATOR 1066|LCD|Samsung 2032BW|PSU|Fortron Black Power550w/Case TT Swing

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"