XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 09. Mar, 2008, 10:23

Jarno: nie nic mi nevyskakuje... to co ti vyskakuje je pravdepodobne "Centrum zabezpecenia" ... tam si musis nastavit ake upozornenia chces aby ti to ukazovalo... a tam si vypni UAC upozornenie...

Užívateľov profilový obrázok
bluedragon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 329
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bluedragon » Ne 09. Mar, 2008, 10:32

Ak mas vypnute UAC a v tray ti vypisuje upozornenia tak si v Ovladacich pan. v Centre zabezpecenia nastav upozornovanie ako potrebujes. Ja mam vypnute vsetky upozornenia.

Home: ASUS P5K, C2D 4500@3,003 (AC), 2x1GB Corsair, ASUS HD3850 256MB 770/2000 (AC S1), Samsung 250GB, ASUS DRW-1814BL, BlueStorm 400W, TT Soprano, Logitech MX 3200, LCD Fujitsu Siemens X19, Sennheiser HD202
Mobile: IBM/Lenovo ThinkPad T61

Gugluj

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 10. Mar, 2008, 00:36

To bluedragon_ ja mam EN jazyk no a dal som si security centere no a na lavej strane dole nieoc bolo (uz neviem presne co ale malo to ten zmysle.. no a boli 3moznosti tak som dal tu tretiu ze nech neukazuje ten tray ikona ani ziadnu notifikaciu... no a zatial to neukazuje tak hadam to bolo ono :)
Len ma hneva to com uz pisal v http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... &start=105

Užívateľov profilový obrázok
Aradan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 132
Dátum registrácie: Pi 20. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Nimnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Aradan » Št 01. Máj, 2008, 14:08

shiro napísal:Na vistu nadavaju lamy co nevedia poriadne robit ani s Xpckami, a skusaju ju prevadzkovat na svojom 3 roky starom celeri 2 GHz a 512MB RAM....tam jasne ze sa vlecie a podla nich "zerie vela ramky". Jasne ze zerie ked jej maju malo. A nevideli ju ani v chode, ale hlavne ze na nu nadavaju, lebo to poculi od "nejakeho kamosa" ktory tiez vie o PC asi tolko co babka z afriky o jadrovej elektrarni....

Vista je system na nove stroje s dualcore procakom a 2GB+ RAM, nie na dvoj-troj rocne sunky...

Mam ju uz takmer rok, a nemam roblem na nej existovat. Okrem zopar nekompatibilnych aplikacii (co vyriesili ale ich novsie verzie) sa nic nevyskytlo takeho kritickeho. Hry tiez slapu OK. S ovladacmi som tiez nemal problem, ten sa moze pritrafit u veci ktore vyrabal nejaky Mun-cun-fun niekde v bambusovom domecku v cinskej dzungli,ale isto nie u normalnych vyrobcov ako Gigabyte, asus alebo nvidia pod.
Takze ja lama si dovolujem bozskemu programatorovi dat do pozornosti clanok http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/p ... a_cost.txt
kde programator - lama, ma tiez problemy s WV. Ak si ho dokazes prelozit, mozno budes k nam lamom zhovievavejsi a budes mozno chapat nasu nechut k WV. Osobne ma uraza bohorovnost Microsoft-u s akou obmedzuje osobnu slobodu beznych uzivatelov. Robi to z pozicie nenazraneho molocha a monopolneho vyrobcu OS. Najprv podvodom ziskal trh, odrovnal konkurenciu a teraz nam serviruje jeden nedorobeny produkt za druhym. Kto z vas NELAMOV by si kupil auto s tym, ze sa bude v dobrej viere spoliehat na to, ze mu kolesa vyrobca doda dodatocne po polroku a este sa bude vytesovat, ze zadarmo. Tvrdis ze nemas problemy s drivermi?, alebo si len myslis ze nemas problemy s drivermi?. Mam tu smolu ze mne nedokaze MS ziadnou reklamou zmasirovat mozog natolko, aby som jasal nad takou idiotskou vecou ako je Windows Vista (BTW, az teraz viem, preco tomu nenechali nazov Longhorn :-)). Na zaver by som chcel sa chcel spytat preco podla vas bozskych NELAMOV, DX10 bezi len pod WV a nie pod WXP? Nie je to len tlacenie uzivatelov do novych (a casto zbytocnych) vydavkov?

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2938
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Št 01. Máj, 2008, 14:43

To Aradan:

nuz, ako citam tvoj prispevok a 2mins aj link, nedam mi nezareagovat. Absolutne nechapem, o com tu melies. Hmm, asi ta zaujimaju auta, tak ti dam priklad.

Mas stare, poloskapate 7 rocne auto (XP), bolo sice 100x opravovane (patche, update..), ale tebe sluzi vynikajuco, takze sa tesis a ja s tebou.
Napriek tomu, nevnucuj nikomu myslienku, ze tvoje auto za hranicou zivotnosti (ano, pevne verim, ze iny feature z roku 2001 nikto dusevne a fyzicky zdravy nema v PC ak nemusi) je lepsie, aj keD o vymozenostiach novej doby ani nepoculo (zabezpecenie, sprava HW a ..)

Ohladom DX10, myslis si ,ze palubne PC z modelu 2008 sedi na model 2001??? :o Je to jednoducho vyvoj, myslim si, ze XP ma uz tolko nevyhod oproti WV, ze ani nieje nadcim uvazovat... (ale ty si nechaj XP, zelam ti ho...)
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Užívateľov profilový obrázok
Aradan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 132
Dátum registrácie: Pi 20. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Nimnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Aradan » Št 01. Máj, 2008, 20:53

Medzi nami: auta vobec nemam rad. Ak nevies o com hovorim, tak to potom bude tazke. Auto Ti nesadlo tak skusim cosi jednoduchsie. Topanky. Ja ako monopolny vyrobca budem chciet ryzovat. (Teraz nechcem hovorit o tom, ze za topanky v cene 20 korun budem ta ako monopolny vyrobca nutit zaplatit 300 korun a policia platena z tvojich penazi bude sliedit, ci mi plnis bezodne vrecka). Vyrobim nemozny model. Podrazku, zapinanie a vystielku dorobim az casom (mozno, a to sa este budem tvarit ako messiah). Namiesto toho aby som Ti vyrobil par, ktory Ti vydrzi roky rokuce a v ktorych sa budes citit dobre a ktore Ti budu dobre sluzit vyrobim paskvil ktory sa bude trblietat, cinkat a bude efektny, ale bude to nedorobok ktory bude tlacit, bude ta obmedzovat v chodzi, pri pouzivani ktoreho budem mat absolutny prehlad o tom kam chodis, s kym a preco. Z tvojich penazi urobim reklamu, ktorou ti tak zmasirujem mozog, ze sa budes tesit na tento moj paskvil a dokonca ho budes obhajovat pred starymi topankami, ktore si uz ako tak rozchodil. Budes tak spracovany, ze nepostrehnes ze musis si kupit nove ponozky (stare akosi nebudu sediet), budes musiet neumerne zvacsit botnik, budes potrebovat novy obuvak etc. Vsetko toto prehlasim pokrokom a ruzovym zajtrajskom. Asi o tom je WV. Skus si aspon tak zbezne prejst ten clanok novozelanDana. Stoji to za cas co pri tom stravis.

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1300
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » St 14. Máj, 2008, 11:36

INeedMoney napísal: Ohladom DX10, myslis si ,ze palubne PC z modelu 2008 sedi na model 2001??? :o Je to jednoducho vyvoj, myslim si, ze XP ma uz tolko nevyhod oproti WV, ze ani nieje nadcim uvazovat... (ale ty si nechaj XP, zelam ti ho...)
tie nevyhody xp ma hrozne zaujimaju :?

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Re: XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Príspevok od užívateľa bioworm » Po 19. Máj, 2008, 13:35

sak nech si da kazdy co sa mu viac paci a v com sa mu lepsie pracuje... ja som za vistu aj za xp, vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody... a ked pride na vec, urobte to ako ja: dualboot xp a vista :D
BioPC
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5Q SE Plus CPU: Intel Core2Quad Q9550@+ AC Freezer 7 Pro RAM: A-DATA Vitesta 4x1GB 800MHz VGA: Gigabyte ATI R685OC 1GB HDD: Western Digital 500+640 16MB SATA2 PSU: Fortron BSII 500W Screen: LG Flatron W2753V 27" Sound: Logitech x530 + Logitech H600 Keyboard: Saitek Eclipse II Mouse: Logitech Cordless Click! Plus + RAZER Pro Solution Pro Pad Case: Thermaltake Xaser VI VG4000BWS
Laptop: Lenovo IdeaPad Y570

Užívateľov profilový obrázok
KarolR
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 159
Dátum registrácie: So 02. Aug, 2008, 12:13
Bydlisko: Žilina

Re: XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Príspevok od užívateľa KarolR » So 02. Aug, 2008, 20:46

Ja mam vyse 4 rocny komp a grafika ma cez 2 roky a s Vistu problem teda nemam. Slape mi to tak isto ako slapalo XP. Jediny problem po instalacke WV bol ze system nerozpoznal zvukovku Audigy 2...ale na stranke Creativu som nasiel driver na tuto kartu aj pre Vistu tak bolo hned po probleme. Mam vsak WV Home Basic a tam nemam Aero...neviem ako by to islo s nim.

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Re: XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Príspevok od užívateľa Jofo » Ne 10. Aug, 2008, 10:07

Windows XP stále žiadanejší než Vista

http://pc.sk/modules.php?name=quick_new ... ead&id=972" onclick="window.open(this.href);return false;
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11252
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Príspevok od užívateľa Per » St 13. Aug, 2008, 21:51

porovnam moj stary komp(athlonXP3000+1GB ram,80GB seagate baracuda7200,,) s XP a novy s vista co sa tyka nacitavania programov...
...vlastne ani nebudem porovnavat :D ..staci ked napisem ze Firefox3, s 8 doplnkami a 6 kartami sa mi otvori po starte win asi tak do 1-2 sekund
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Príspevok od užívateľa Patko19 » So 23. Aug, 2008, 02:06

kolegovy som objednaval notebook http://www.notebooksbilliger.de/product ... ecognition
v popise bolo ze tam je vista home premium DE, parada aspon nebudem musiet nic instalovat, len doinstalovat slovencinu
zapnem notebook a pokial som sa dostal do normalneho pracovneho prostredia tak ubehla asi hodina. to by som este prezil, ved sa to konfigurovalo to prve spustenie.
ako nabehla plocha tak ma skoro vystrelo. hadam 20 odkazov na programy.
to si tam nemci asi dorabaju a davaju reklamu na vsetko mozne.
tak teda idem odinstalovavat programy a reklamy.
asi 1 hodinu som odinstalovaval tu haved stadial. vista sla ako spomaleny film. v porovnani s XP by som tie programy uz 2x nainstaloval a 2x odinstaloval.
som nepochopil preco nemozem naraz odinstalovavat viac programov, ale musim cakat pokial jeden instalator skonci.
ja na vistu mozem povedat len zle. nema ma asi rada.
priklad. na ploche su 2 odkazy. oznacim odkazy, dam zmazat, naskoci tabulka ze sa mazu odkazy. je tam tlacitko zrusit. stlacim tlacitko zrusit a ono to este 10 sekund caka pokial zrusi to mazanie. nepochopil som.
vsetko mi je jedno

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6036
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re:

Príspevok od užívateľa shiro » So 23. Aug, 2008, 13:02

Aradan napísal: Takze ja lama si dovolujem bozskemu programatorovi dat do pozornosti clanok http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/p" onclick="window.open(this.href);return false; ... a_cost.txt
kde programator - lama, ma tiez problemy s WV. Ak si ho dokazes prelozit, mozno budes k nam lamom zhovievavejsi a budes mozno chapat nasu nechut k WV.
Ano, stare zname Guttmanove kecy, na ktore sa typicke lamy odvolavaju...poznam ich uz pekne dlho. A vie mi on, alebo niekto iny dokazat, ze to skutocne tak je? Nikde som nevidel jediny dokaz. :cool:
Aradan napísal: Osobne ma uraza bohorovnost Microsoft-u s akou obmedzuje osobnu slobodu beznych uzivatelov. Robi to z pozicie nenazraneho molocha a monopolneho vyrobcu OS. Najprv podvodom ziskal trh, odrovnal konkurenciu a teraz nam serviruje jeden nedorobeny produkt za druhym. Kto z vas NELAMOV by si kupil auto s tym, ze sa bude v dobrej viere spoliehat na to, ze mu kolesa vyrobca doda dodatocne po polroku a este sa bude vytesovat, ze zadarmo.
Poznam historiu vzniku windowsu aj ako to MS cele spravil. A co? Podla mna boli len zdravo sikovni. Gates sa pravda trochu neohrabane pretlacil aj s MS do pozicie kde je teraz, no a? Je to tak ako to je, zmenis na tom nieco? Mimochodom na slovensku sa deju este vacsie nepravosti co sa podnikania a podvodov tyka, to co spravil MS bol len slaby odvar...
Tvoje prirovnanie s autom je zle. Skor by som povedal, ze kupis komplet auto, ale miesto kolies ti po case doda kolesa inej znacky, ibaze lepsie. A to si este nezazil Apple, kde su zaplaty a service packy platene.
Aradan napísal: Tvrdis ze nemas problemy s drivermi?, alebo si len myslis ze nemas problemy s drivermi?. Mam tu smolu ze mne nedokaze MS ziadnou reklamou zmasirovat mozog natolko, aby som jasal nad takou idiotskou vecou ako je Windows Vista (BTW, az teraz viem, preco tomu nenechali nazov Longhorn :-)). Na zaver by som chcel sa chcel spytat preco podla vas bozskych NELAMOV, DX10 bezi len pod WV a nie pod WXP? Nie je to len tlacenie uzivatelov do novych (a casto zbytocnych) vydavkov?
Ano, problemy s ovladacmi nemam. Nepouzivam hocijaky srackovy HW, kde by sa nieco taketo vyskytovalo. A keby aj, tak co? Kazdy je omylny, aj renomovany vyrobca sa niekedy utne. Vid nvidia a jej problemy s restartami nvldmkm.dll na jadrach G80 zo zaciatku na Viste. Lenze vacsina ludi to neberie akoze vyrobca spackal ovladac, ale ze Vista je blby system. Ale v skutocnosti je na vine ovladac.
A netrep ze neviem o com hovorim, mam nvidiu a zazil som to. Preto nekupujem napr zvukovky Creative - karty maju dobre, ale SW podpora je hnus. Ale samozrejme, podla lama blbeckov je na vine Vista, lebo ten spraseny Creative ovladac na nej pada. Tragedia. Co sa zvuku tyka, niesom audiofil, staci mi integrovana AC97 zvukarna. Mam na to napichnute Creative 2.1 repro (vid moj podpis). Pripajanie nejakych 5.1 zostav a podobnych hovadin k PC povazujem za zbytocne, nakolko to nieje ani poriadne kam dat, a zerie to moc miesta. PC nieje domace kino. Treba byt informovany, a nekupovat blbosti. AK nieco nejde jak ma, je toho dost ohlasov na nete, staci citat. Ale ak je clovek hlupak, a najskor kupuje a az potom sa pyta, tak nech nadava potom sam sebe.

Ci sa das masirovat reklamou alebo nie je tvoja vec. Nemusis Vistu pouzivat, ak nechces, ale potom ani nekydaj na nu aka je zla, ked vies o nej hovno, kedze ju nepouzivas.... Nikto ta nenuti ju mat, ale ty budes proste pindat - preco? Chces byt zaujimavy? Niesi. Potom len robis zo seba blbca, ked trepes voloviny, ktore nemas vobec odskusane a nevies jak funguju.

DX10 ma vobec netrapi, prinasa zlepsenia skor v programovani aplikacii. Fakt neviem preco si kazdy mysli, ze pod DX10 uvidi nieco graficky uzasneho... Ano, par efektov navyse to vie, ale nic prevratne. AJ okolo Crysis bol aky humbuk, a pod DX9 dokaze 98% veci, co aj pod DX10. Kdesi na nete som videl porovnanie, DX9 vs DX10, a cistych DX10 efektov tam bolo do 2-3ks. Aj to nepodstatne veci, ktore musis vediet kde hladat, aby si ich videl. To, ze sa ti nepaci, preco neni DX10 pod WinXP si ries s Microsoftom, to len oni vedia. Mna to tiez nezaujima, je to tam, tak to tam je. Nieje to nieco, po com by som mal hned skakat, len za to, ze to je DX10.


A uvedom si ze v podstate len opakujes historiu - podobne kecy tu boli ked prisiel WinXP - polka veci na tom nechodila, win98 bol povazovany za dobry system, chodilo na nom vsetko. ALe Xpcka potrebovali na tu dobu nehoraznych 128-256MB RAM, a tak 1GHz CPU aby aspon nejak sli... Nebol to lacny PC, mal som vtedy Duron 1.2GHz a 256MB RAM...stal ma 30 tisic. A kazdy nadaval, ze je to pomalsie jak 98micky, jak to zere pamat atd. A co sa tvrdi dnes o Viste? To iste. Ludia su blbe hovada....niekede nieco citaju, a potom to len kvakaju dalej jak papagaji. Ale v skutocnosti to nevyskusali, nevedia o tom nic. A ak niekto tvrdi, ze Vistu testoval, a preto vravi ze je zla - sorry, ale tyzdnovy test nepovazujem za vypovedajuci.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12551
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Príspevok od užívateľa Snake » So 23. Aug, 2008, 13:09

Patko19 napísal:kolegovy som objednaval notebook http://www.notebooksbilliger.de/product ... ecognition
v popise bolo ze tam je vista home premium DE, parada aspon nebudem musiet nic instalovat, len doinstalovat slovencinu
zapnem notebook a pokial som sa dostal do normalneho pracovneho prostredia tak ubehla asi hodina. to by som este prezil, ved sa to konfigurovalo to prve spustenie.
ako nabehla plocha tak ma skoro vystrelo. hadam 20 odkazov na programy.
to si tam nemci asi dorabaju a davaju reklamu na vsetko mozne.
tak teda idem odinstalovavat programy a reklamy.
asi 1 hodinu som odinstalovaval tu haved stadial. vista sla ako spomaleny film. v porovnani s XP by som tie programy uz 2x nainstaloval a 2x odinstaloval.
som nepochopil preco nemozem naraz odinstalovavat viac programov, ale musim cakat pokial jeden instalator skonci.
ja na vistu mozem povedat len zle. nema ma asi rada.
priklad. na ploche su 2 odkazy. oznacim odkazy, dam zmazat, naskoci tabulka ze sa mazu odkazy. je tam tlacitko zrusit. stlacim tlacitko zrusit a ono to este 10 sekund caka pokial zrusi to mazanie. nepochopil som.
Toto si uz ries s vyrobcom NTB, ze ti tam tolko toho nakydal, vcera som napriklad robil cistenie noveho aceru, tam tiez bolo toho dost, akze viem o com hovoris, ked budes instalovat normalnu vistu z cisteho DVD, potom rob porovnania, nie uz predpripravene unattended instalacie kde si vyrobcovia instaluju co chcu... a konfiguruju si to ako chcu
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6036
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re:

Príspevok od užívateľa shiro » So 23. Aug, 2008, 13:15

DiwaSwina napísal:
tie nevyhody xp ma hrozne zaujimaju :?

- Nepodporuje nativne SATA disky pri instalacii + fixacia len na diskety, pokial mu ich chces nahrat. Stale viac PC dneska uz FDD ani nema. Vypnutie SATA v biose je uz ina vec, pripravis sa tym o par vyhod co SATA rozhranie ponuka.

- Bez instalacky s integr. SP2 to nepozna hdd vacsie ako 137GB.

- Dalej je to prekonany memory management, a 64b XPcka sa dnes ani neoplati pouzivat - mizerna podpora.

- Windowsacky firewall co je v XPcku sa ani neda nazvat firewallom.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"