XP vs VISTA (poznatky, skusenosti, porovnanie ....)

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6038
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » St 20. Feb, 2008, 21:47

cuculka napísal:dvoj-trojrocna sunku nemam...teraz som si kupovala novy comp ty mudrland...nehovorim ze vsetko by malo ist lahko. a ja som natom robit vedela, ale nepacilo sa mi to. to uz za nazor mi tu niekto bude nadavat? :nono: ved kazdy ma svoj vlastny nazor...toto tu niekedy vyzera skorej ako www.kritizovanie.sk ako pretaktovanie.sk nic zlom...
No neviem ako je to s tym "zobranim nazoru duheho"...najdi mi v mojom prispevku jedinu nadavku. Neprekrucaj prosimta veci. Skorej sa mi vidi ze ty nevies stravit ked niekto s tebou nesuhlasi a ides hned do utoku s vymyslami ze ti dakto nadava (kedze nemas v ruke jediny normalny argument). Vopred som napisal aby si to nebrala ako keby som ta chcel sprdnut alebo co. Ale nechcem to dalej rozmazavat, kazdy ma pravo na svoj nazor. Len som chcel veci uviest na pravu mieru.

A ten tvoj popis problemu s Vistami mi prisiel ako od nejakej blondiny co vidi PC 3 dni (nehnevaj sa, je to len prirovnanie, neviem aka si skusena s PC tak nechcem vravet). Preco som reagoval tak ako som reagoval sa docitas nizsie, kde pisem o ludoch co kydaju na vistu a robia sa pri tom majstrami sveta.

Ked uz niekto instaluje windows, tak ma ovladat aj potencialne riesenie problemov v nom, nielen uzivatelske veci.

A dalej...chcel som povedat len tolko, ze cela fama typu "Vista je nepodarok" pochadza od ludi ktori ju nahodili, zazili jednu-dve chybove hlasky a uz zacali roztrubovat co je tam vsetko zle. Ale ked dakomu erroruje XPcko, tak sa nic nedeje...

Nikto sa neunuval si ten system prezret, 90% ludi poculo nazory na Vistu od "zarucene mudrych kamosov v skole" ktori vedia akurat tak zapnut azet a kecat tam o blbostiach. V skutocnosti ju ani nemlai doma bud preto, ze na nu nemaju PC, alebo preto ze jednoducho nechceli.

Nik vam nekaze ju pouzivat, ale dozieraju ma podobne plky ludi co ju ocividne ani nemali nahodenu, alebo mali len velmi kratko. (tymto nemyslim teba, aby si zase nezacala nieco vymyslat) Niesom fanaticky obhajovac Microsoftu alebo Visty a netvrdim ze Xpcka su shit. Aj Vista ma svoje chyby, ale Xpcko na tom bolo 5 rokov dozadu rovnako.

Posledne som si do tej mojej nahodil RTM SP1 a funguje to OK.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » St 20. Feb, 2008, 23:28

shiro napísal:...
+1 :!:

Toto iste tvrdim stale, takto to bolo pri W98->XP a rovnako to je aj teraz XP->Vista. Kolko z vas ma dnes svoj hlavny system W98?...

Sam testujem Vistu, zaroven s XP, a po case som si vsimol, ze cim Dalej, tym viac mam nabootovanu Vistu...
nemat polovicu RAM kapacity na reklamacii, XP asi uz iba simulujem pod Vistou vo virtualnom stroji...
Naposledy upravil/-a Gudas v St 20. Feb, 2008, 23:30, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 938
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Príspevok od užívateľa cuculka » St 20. Feb, 2008, 23:28

no ja som nezacala zabrdat do vas..ja som si len napisala svoj nazor na nu a mne ste zacali pisat ze mam sunku a neviem snou robit..ste jasnovidci alebo co?? :?no co toto...vies keby som napisala ze vista je dobra tak by sa nic nedialo...no mne sa nepaci tak som asi najhorsia na svete...tak a uz namna ani slovo :SU: je tu tema vista a nie cuculkina vista... :beee:

Užívateľov profilový obrázok
Skrabo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Ut 08. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa Skrabo » So 23. Feb, 2008, 01:21

To je ono cuculka nedaj sa daj do placu haha povedz si svoj nazor. Je pravda vista je novy operacny system a ma este vela chyb ale casom sa to zmeni.

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom (38)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shoty » So 23. Feb, 2008, 04:16

tak isto som na XP-cku a este nejaku to dobu budem,VISTA je zatial pre mna zbytocna a hlavne aj preto ze je nedoladena.tak za rok mozno rok a pol si ju dam ak budu poriadne servis packy doladene.

tot moj nazor,nic viac
Cpu: Intel Q9650 4.0GHz 1.435v ,Mainboard: Asus Maximus Formula X38, Ram: 2x2Gb a 2x1Gb DDR2 Corsair Dominator 1066Mhz, Gpu: MSI GTX770 Lightning, SSD Samsung 850 evo, HDD: 2x500Gb Western Digital green power, Zdroj: Corsair 650w, Monitor: HP w2207h

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 23. Feb, 2008, 11:07

Vravite tu viaceri ze je nedoladena... a mozete povedat nejaky konkretny pripad?

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 938
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Príspevok od užívateľa cuculka » So 23. Feb, 2008, 11:29

ja by som chela pocut +si visty od xp-cka..

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 23. Feb, 2008, 11:38

cuculka napísal:ja by som chela pocut +si visty od xp-cka..
Pre mna hlavne: Superfetch, prepracovanejsie integrovane funkcie (napr. prehliadac obrazkov - je ovela pouzitelnejsi ako ten z XP, firewall...), lepsi Update, pre Sidebar niektore velmi uzitocne funkcie (nehovorte mi, ze sa to da aj pre XP - ano da, ale porovnavajme ciste systemy), lepsi Explorer (nemylit s Internet Explorer).

atD. Teraz som v XP, tak neviem konkretnejsie...

PS: stavim sa ze o dva-tri roky bude vacsina z vas na XP iba spominat...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 938
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Príspevok od užívateľa cuculka » So 23. Feb, 2008, 11:48

to je jasne ze budeme spominat tak ako teraz na win 95,98(aj ked ich este pouzivam na old pc)..

Užívateľov profilový obrázok
Skrabo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Ut 08. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa Skrabo » So 23. Feb, 2008, 16:35

O par rokov vyrobia novy operacny system a kazdy bude z neho total mimo a na vistu sa potom zabudne. XP sa este bude dlho pouzivat.

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 938
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Príspevok od užívateľa cuculka » So 23. Feb, 2008, 17:27

opar rokov uz mozno ani nebude OS...ale ked si tak zoberem tak aj win xp je ohovne bez sp2..tak ako vista... :roll:

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 23. Feb, 2008, 17:36

no tak OS bude vzdy... to je divna predstava co mas :)
Problem je podla mna v tom ze ludia ocakavaju ze novy OS prinesie neviem ake vymozenosti a ze to bude nieco co este nikdy nevideli a ze bude mat vlastnosti o ktorych sa im ani nesnivalo ale urcite by ich vyuzili... Vista je na rovnakej urovni (resp na vyssej ale to vela ludi nechce uznat) ako XP so SP2.

Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 404
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » So 23. Feb, 2008, 18:08

Ja by som sa chcel spytat co by ste mi poradili, v utorok mi pride new pc(vid podpis) a stale mam dilemu aky OS tam nahodit. Neviem sa rozhodnut medzi XP a Vistou, daval by som tam vistu ale bojim sa ze mi tam hry tak dobre nepobezia ale zasa ten DX10 vyzera velmi pekne aspon co kukam tie rozdiely po nete. Oplati sa mi tam davat vista? alebo mam racej zostat pri xp?
Oplati sa hrat crysis na high pri DX9 viac ako na medium v DX10? Plz poradte ja uz neviem co tam mam dat, 5x za den zmenim nazor...

<ot>"I have a dream about..." OS ktory vyzera ako Linux s compizom, ma DX10.1 a hry tam slapu ako v XP...</ot>

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11578
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 23. Feb, 2008, 20:11

Ja osobne nekupujem OS len na 1, 2 roky, ale na dlhsie, preto by som teraz kupoval uz len Windows Vistu, napriek tomu, ze na Crysis s Very high detailami je tvoja graficka karta slaba a ostatne nastavenia mozes mat aj v D3D 9.

D3D 10 @ medium detaily vyzera mierne horsie ako D3D 9 @ high nakolko nie su rozdiely medzi D3D 10 @ medium detaily, D3D 9 medium detaily a rovnako s high detailami. Rozdiely su az s Very high nastavenim.

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Št 28. Feb, 2008, 21:07

Jan napísal:
kOsTi napísal:UAC (to klikanie na povolovanie) sa da pohodlne vypnut...
Ako pise kOsTi da sa to vypnut aj to aby ti vista po boote stale necachovala vsetko na disk (ak by ti to vadilo). Ja som tiez kopec veci nevedel aj to o tom sramotani disku po boote ale opytal som sa a bolo mi poradene
No a tak ako som cital by som sa chcel opytat na tie veci... ako to odklikam? poradte :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"