"Očista Visty"

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

"Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » Ut 09. Dec, 2014, 21:54

Caute, neviete niekto ako kompletne vycistim pc bez reinstalu?

Teda ze by islo ako bez reinstalacie.

Programy ako Advanced System Care a pod. poznam. Je este nejaka cesta?

viac menej reinstal bez reinstalu

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3629
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 09. Dec, 2014, 22:28

nie
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » Ut 09. Dec, 2014, 22:34

Rozumiem
a je normalne ze to bere 1.5gb ramy hned po starte?

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3629
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 09. Dec, 2014, 22:48

z kolkych GB ram celkovo ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5533
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 09. Dec, 2014, 22:49

nic nepomoze tak ako reinstal.. urob total reinstall celej visty, nainstaluj najprv VSETKY zaplaty(to mas asi na 6-7koleciek), a budes mat celkom pouzitelny OS...
vista bola zla, ale iba bez SP a zaplat. teraz co som ju daval dokopy na jednom PC kde je 1,7ghzjednojadro a 1GB RAM isla nakoniec celkom ok, no len instalacie zaplat trvali mozno aj 10hodin.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Logitech G105, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Mobile: Apple iPhone 6S 16GB Space grey, Samsung Galaxy A3 2017 Black, Apple iPad Mini 2 Cellular 16GB White, Nokia 515 Black Single Sim

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » Ut 09. Dec, 2014, 22:51

shajek napísal:z kolkych GB ram celkovo ?
z 2GB na matkinom notebooku
felipe25 napísal:nic nepomoze tak ako reinstal.. urob total reinstall celej visty, nainstaluj najprv VSETKY zaplaty(to mas asi na 6-7koleciek), a budes mat celkom pouzitelny OS...
vista bola zla, ale iba bez SP a zaplat. teraz co som ju daval dokopy na jednom PC kde je 1,7ghzjednojadro a 1GB RAM isla nakoniec celkom ok, no len instalacie zaplat trvali mozno aj 10hodin.
mam all in one dvd windowsu - kde su vsetky aktualizacie slipstreamovane az po november, cize instalacia je na 1 kolo

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3629
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 09. Dec, 2014, 22:54

tak ta RAM nieje v poriadku .. keby mala 8gb ram a zere po stare 1,5 je to normalne - system sa snazi zabrat co najviac .... lebo najhorsia ram je nevyuzita ram ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » Ut 09. Dec, 2014, 23:05

Ona totiz matka s tym hrka dost-je to mechanicky HDD tak ho normalne doslova hodi na gauc a sa cuduje...

Sken disku pise reallocated sector count error boot trva asi 3 miniuty, programy mrznu furt, idu asi tak 3 pokus po alt+f4

no ked som dal ten dielikovy scan disku - tak dalo ze je cely zeleny... je to dost stary aj...

myslite ze mozem supnut externy HDD dovnutra?

a da sa teda premenit usb 2.0 externý hdd do vnutra teda? mal som ho rozobraty ale nevidel som tam sata rozhranie, len usb port....


Dakujem za odpovede

a ten disk je zeleny jak tu http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... error.html

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3629
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 09. Dec, 2014, 23:28

evidentne ten disk je uz nanic , externy disk mozes dat dovnutra len vtedy ak najdes na tom disku SATA konektor ... s usb nepochodis
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » Ut 09. Dec, 2014, 23:37

Konkrétne je to WD wd2500me my book , mal som to len tak z ľahka rozobrane, dany dole ten plastový kryt...

Myslíte, ze by to mohlo ist?

A ten notebook je nejaký HP probook s intel celeron

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » St 10. Dec, 2014, 09:36

Takze tuto som spravil fotku toho HDD externeho Obrázok

Obrázok

je tam sice napisane sata, no vidim tam len usb port

majkoce
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 144
Dátum registrácie: Ut 30. Júl, 2013, 19:42

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa majkoce » St 10. Dec, 2014, 10:08

Musíš ten disk uplne vybrať s toho plastu a potom ešte s toho kovového obalu a tam bude medzikus ktorý konvertuje sata na usb ten vyberieš a už máš len čistý disk zo sata rozhraním :D
Cpu:Intel Core i7 2600k @ 4.5Ghz 1.38v
Mb:Asus P8P67 Pro Rev.1
Cpu Cooler:Colink Corator Ds
Gpu:MSI Nvidia Geforce Gtx 670 PE
Ram:Corsair Vegeance 2x4gb
Psu:Aurum Series AU700

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5533
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa felipe25 » St 10. Dec, 2014, 14:12

tak tak vybrat, len nezabudaj, ze do stolneho PC ides dat 2,5" disk miesto 3,5" takze bude asi POMALSI, ako povodny. tiez ho je dobre nejak upevnit - kupit nejaku redukciu, aby si ho tam namontoval ako 3,5"
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Logitech G105, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Mobile: Apple iPhone 6S 16GB Space grey, Samsung Galaxy A3 2017 Black, Apple iPad Mini 2 Cellular 16GB White, Nokia 515 Black Single Sim

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » St 10. Dec, 2014, 14:17

Vraj nejde vybrat ako na nete inde pisali - zevraj je to patentovane - zvarene USB pripojenie s diskom lol... Takze sa asi vyznate, by som to teda rozobral a disk by bol v keli, kebyze ho rozoberem az po platnu...

ale aj tak to asi nejdem tam dat.. zatial skusim instal winu 7

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5965
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa hopkok » St 10. Dec, 2014, 15:03

Najlepsia cesta ako ozivit vistu, je nepouzivat vistu :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"