"Očista Visty"

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4848
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa dendroid » St 10. Dec, 2014, 18:06

coregamer napísal:Vraj nejde vybrat ako na nete inde pisali - zevraj je to patentovane - zvarene USB pripojenie s diskom lol... Takze sa asi vyznate, by som to teda rozobral a disk by bol v keli, kebyze ho rozoberem az po platnu...

ale aj tak to asi nejdem tam dat.. zatial skusim instal winu 7
A čo sa ti nepáči ? Čakáš, že tu má každý človek prehľad o vnútornostiach presne tvojho externého disku ? Sa sťažuješ, ako keby si si za tie rady platil. Ono to dá aj logiku, že keď chcem vedieť niečo tak špecifické, tak použijem google.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 11. Dec, 2014, 09:58

coregamer - ty srandujes??? normalne z toho suflika vyberies ten DISK.. daj prec vsetky skrutky ktore drzia disk, vyber zadnu cast a vytiahni.

asi ako tu
https://www.youtube.com/watch?v=0K4MgukGtDM
https://www.youtube.com/watch?v=ITObQxytdH4


ved ten disk ma normalne SATA rozhranie, ktore je vlozene do takeho malickeho prevodnika, ktoreho koniec je USB konektor...

neverim ze to nejde...


a instalacia windows7 na zly disk nic nevyriesi..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 11. Dec, 2014, 10:00

denroid: ja neverim, ze to nejde vybrat...

ved to musi byt len vsunute do SATA prevodnika.. ked aj nie, vylamem ten plast na konci kde je usb port, a vytiahnem to z disku, a mam volny disk.

ved ten externac 250gb ma 5rokov, moze mat cenu max 15€. Ak chcem usetrit, vyskusam tak.
ak nie, kupim si novy 3,5" disk za 45€.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7510
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shiro » Št 11. Dec, 2014, 10:43

Vobec to nemusi mat prevodnik. Napr. novsie 2.5" exteraky od WD maju rovno elektroniku robenu tak, ze z plosaku trci priamo microusb port, ziadne sata sa nekona....takze odide prevodnikova elektronika a s diskom si mozete vytret rit...aj ked zvysok elektroniky je OK. Ale je to vsetko jeden plosak, takze koniec.

Vyzera to takto:
Obrázok
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6073
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa hopkok » Št 11. Dec, 2014, 12:45

ten diske nema ziadny prevodnik, respektive prevodnik je sucastou plosaku disku, HOWG :-)

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 11. Dec, 2014, 14:49

to vazne??

tak so tom rad, ze som este nekupil wd disk, pretoze posledne 3ks externych diskov boli tak cenovo vyhodne (3tb externac stal 88€, interny disk 99€ alebo 2,5" 1tb hdd za 41€ - interny za 59€) ze som kupil externac, otvoril box, a disk bez problemov vybral.
Zaruka sice out, ale ked kupim disk cez bazar je to to iste, a to mam new disk, a este aj box pouzitelny na iny...

Lenze na tej fotke co dal on mi tam ten priestor medzi USB a diskom vyzeral dost velky na to, aby tam bolo iba nieco take.
Osobne by som take nevyberatelne HDD nekupil.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7510
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shiro » Št 11. Dec, 2014, 15:17

finta je v tom, ze to z vonku vobec nezistis. Preto riesim "externe" disky tak, ze kupim klasicky interny 3.5" disk a usb 3 kolisku s napajanim. Tych 10e rozdielu v cene mi za taketo problemy a nervy nestoji. Clovek nekupuje predsa taketo disky kazdy tyzden.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

majkoce
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Ut 30. Júl, 2013, 19:42

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa majkoce » Št 11. Dec, 2014, 19:13

coregamer napísal:Vraj nejde vybrat ako na nete inde pisali - zevraj je to patentovane - zvarene USB pripojenie s diskom lol... Takze sa asi vyznate, by som to teda rozobral a disk by bol v keli, kebyze ho rozoberem az po platnu...

ale aj tak to asi nejdem tam dat.. zatial skusim instal winu 7
akože načo by si rozoberal disk po platňu ??? rozoberiem po ten prevodník a pozriem či je to jeden kus alebo 2...... nieje to až taký problém....
Cpu:Intel Core i7 2600k @ 4.5Ghz 1.38v
Mb:Asus P8P67 Pro Rev.1
Cpu Cooler:Colink Corator Ds
Gpu:MSI Nvidia Geforce Gtx 670 PE
Ram:Corsair Vegeance 2x4gb
Psu:Aurum Series AU700

coregamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 15. Nov, 2014, 16:09

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa coregamer » Pi 12. Dec, 2014, 21:55

Vraj sa na to ludia stazovali, ze WD to malo patentovane - ZVARENIE usb pripojky tam :D

// a nerozoberal som to po platnu... S novym winom vyzera, ze to ide celkom v pohode...

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4592
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Očista Visty"

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 12. Dec, 2014, 22:25

kazdopadne posli este raz screeny z HDTune ... zalozku Health a error scan (nedavaj quick) a povieme ci je to OK alebo nie
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"