Vyroba vlastneho VODNeHO CHLADENIA

Všetko o vodnom chladení a riešenie problémov ...
Užívateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1628
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Príspevok od užívateľa jergus » Ne 25. Feb, 2007, 01:35

iwo1222 napísal:spotrbujeme 20L vody dostaneme 13 dm3 vodika+ 7 dm3 kyslika) spravne ho zachytime do sklenej nadoby....

MAME VODIIK

ps: kyslik mozes predat potapacom :wink:

A na koniec este jedno upozornenie k tim vypoctom: su to iba teoreticke blbosti a je mozne ze som sa pomylil....
Z 20 litrov vody ziskas cca 4kg vodika a 16kg kyslika...Ratat sa mi to nechce, ale myslim ze to predstavuje 12 kubikov O2 a 24 kubikov H2...

A teraz prakticke otazky :o
1. Co pouzijes ako katodu a anodu?
2. Kde zoberies zdroj jednosmerneho napatia?
3. Ako oddelis kyslik od vodika? Pretoze kyslik by med oxidoval

Myslim ze so zinkom a kyselinou sirovou je to jednoduchsie :wink:
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ne 25. Feb, 2007, 11:48

jergus napísal:

A teraz prakticke otazky :o
1. Co pouzijes ako katodu a anodu?
2. Kde zoberies zdroj jednosmerneho napatia?
3. Ako oddelis kyslik od vodika? Pretoze kyslik by med oxidoval

Myslim ze so zinkom a kyselinou sirovou je to jednoduchsie :wink:
no tak tu su odpovede na tie tvoje prakticke otazky :wink:

1. ako anodu aj katodu pouzivam zinkove elektrody....
2. zdroj jednosmerneho napatia zoberem superlahko: pouziem usmernovac
3. ako viem kyslik by zinok nemal oxidovat... EDIT no k tomu oddeleniu: nad jednu elektrodu dam hore dnom nejaku nadobu ktoru az po vrch naplnim vodou... na tej elektrode kde bude viac mensich bubliniek mam vodik [-X

tak to zatial setko...

I. :blind:

ps: a potom ked skoncis mozes vodik opat zmiesat s kylikom a mas znova vodu :nerd:
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ne 25. Feb, 2007, 14:35

iwo1222 napísal: ps: a potom ked skoncis mozes vodik opat zmiesat s kylikom a mas znova vodu :nerd:
zmiesat? jak funguju vodikove clanky? nie nahodou spalovanie vodika za vzniku H2O?
btw blok uz mam poniklovany... ibaze skoda ze vnutro som lepsie nevycistil, myslel som ze to svahne do nejakej kyseliny na precistenie :red: ale aj tak sa tam nachytalo dost niklu...
povrch je zrkadlovy, fenomenalne :lol:

(hned ako bude nas server hotovy nahodim foto...)


EDIT Bikermotyl : Premazane OT z threadu.
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » So 14. Apr, 2007, 12:52

taakze mensi update mojho vodniku... menil som radiator, bolo uz
na case, lebo by sa mi asi sam rozpadol v bedni :lol: ..

ku kazdemu obrazku strucny popis...

Obrázok

hadice su uz krastne hrdzave, haluzna to cervena farba z radiatora, uz som rad ze pojde prec..

Obrázok

blok pred cistenim a dodatocnym lestenim, uz odstranene teplotne cidlo... blok bruseny jemnym brusnym papierom 800-1500?

Obrázok

lesk pred poniklovanim. k tejto fotke sa este vratim... jedna strana plexiskla mierne odbrusena, zavadzal regulatoru na MB

Obrázok

vidite dobre, v bloku bola diera, musel som ju zaletovat nad sporakom :D ..

Obrázok
stary radiator, hajzlicek.. z kompresoroveho chladenia limonady .. imho nebol urceny na vodu, ta tam nakoniec ani nebola, pretoze by nevydrzal tyzden, mal som tam chladiacu kvapalinu zo zvaracky, taka nejaka gebuzina, nevhodna na plasty, nici ich- vysusuje... aspon to uz viem

Obrázok

zabudol som podotknut ze kvapalina bola priehladna, bezfarebna.. bola to sranda vsetko ocistit, teda blok a cerpadlo(hadice, radiator nove)

Obrázok

"mierne" znecisteny blok.. chladil v tom stave cca 2-3 mesiace, neviem odhadnut..

Obrázok

aani plexi neostalo ciste.. na spojenie bloku a plexi som pouzil silikon, lepsie ako tesnenie, len sa to tazsie rozobera.

Obrázok

poniklovany blok, kompletne vycisteny, nalepene teplotne cidlo, ..zrkadlo

Obrázok

uz ked som to mal rozobrane tak preco nepridat nejake to svetielko? ledka zo zapalovaca, v mojich koncinach sa vysokosvietiva zelena LEDka tazko zhana, hlavne v stankoch :lol:


tesim sa na vase otazky, zdrby, postrehy..
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
iwo1222
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Kvacalova 12, 82108 Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa iwo1222 » Ut 17. Apr, 2007, 22:43

nice work matlo....:8O:

btw: matlo cim si urobil toho "hadika" do bloku?






ked tak rozmyslam....


no poreboval by som znova pomoc...

1. ake by mala mat rozmery spona na soc. A / soc. 462
2. aku maximalne rozmery moze mat zakladna na vodnika na tieto soc.? (s * d)

vopred diks
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » St 18. Apr, 2007, 18:00

iwo1222 napísal:nice work matlo....:8O:
dakujem, dalo by sa to ale este lepsie... pomaly chystam novy blok, ak bude zaujem, hodim fotky...
iwo1222 napísal: btw: matlo cim si urobil toho "hadika" do bloku?
hadik je robeny vrtackou... najprv vrtak s mensim priemerom, potom z vecsim, treba si to vopred predvrtat.. tymto
Obrázok
som pocas vrtania meral hlbku vrtania, aby som neprevrtal med skrz, a aby bola nejaka zakladna..
je to vrtane doma, nemal som pristup k stojanovej vrtacke
iwo1222 napísal: ked tak rozmyslam....
kludne kludne.. zevraj to pomaha..
iwo1222 napísal: no poreboval by som znova pomoc...

1. ake by mala mat rozmery spona na soc. A / soc. 462
2. aku maximalne rozmery moze mat zakladna na vodnika na tieto soc.? (s * d)

vopred diks


1. rozmery? bud hladaj na nete, alebo zober
Obrázok
popripade pravitko a mas to hned... ale lepsie je uchytit blok na montazne diery..

2. 200m*150m vyska tusim nieco cez 2m ... je to pisane v zakoniku prace :roll:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Pi 20. Apr, 2007, 20:57

po mensej pauze sa zase vraciam.. dufam ze to aspon niekto cita, uhm,,
takze uz mam aj expanzku... povodna pixla od zavinacou nebola zla, ale nejako mi tam nepasovala :D

najprv som si zmeral cerpadlo, navrhol ako by to mohlo cele vyzerat, potom som jednotlive diely narysoval na plexisklo. plexi som pouzil hrubky 10mm, spodna cast z 3mm bieleho p. (zo zasob)... potom som rezal priamociarou pilou, takym shitom ala boshchc from miletic... prestnost bola tak +-1mm.
na stol som nalepil brusny papier, a uz som len brusil do dokonalosti..

na lepenie som pouzil plexisklove piliny rozpustene v toulene (dobre to voni :lol: , tazko sa mi s tym lepi ) kedze som pouzil taketo "lepidlo, ostali bublinky,hluche miesta..


potom uz len vyvrtat potrebne diery, zavity.. na hadicu som pouzil priechodku na kabel.. vrtal som plochymi vrtakmi, osvedcili sa na plexi (neroztopia ho, cisty rez, da sa hned vrtat velkym priemerom)

a ako to dopadlo? :red:

Obrázok

Obrázok

nezmrdajte ma pls hned za kvalitu, prvy krat som lepil plexi, a vlastne aj opracovaval tak prestne.. na expanzku pojde este nejaky gravir , ked uz mam ten dremel :D a nejaka ta ledka zelena
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » So 21. Apr, 2007, 10:37

No tak tu expanzku mas peknu...ale gravir by som na to netrepal...

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Po 07. Máj, 2007, 22:26

tak gravir teda nebude.. ale zelena ledka ano.. zapojim a hodim foto :D

takze moj dalsi blok, v poradi druhy, bude vyrobeny z takehoto niecoho..

Obrázok

teda vlastne z polky toho chladica..

z kazdej strany su zrezane rebra, asi tak 5.. na to pojde plexi 10mm, taka vanicka. blok bude z dvoch casti, samostatny medeny chladic a plexi, na ktorom budu fittingy..


Obrázok

rebra su trochu poprehybane , ale je to len nahrubo flexou odrezane..

Obrázok

detail rebier, su dost hrube tak by mali byt aj ucinne :P

Obrázok

moj vytvor v ms painte.. takto by to malo vyzerat, navrchu dva fittinky, okolo plexisklo..
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ne 27. Máj, 2007, 18:08

nasiel som si chvilu casu, tak som sa trochu posunul s vyrobou bloku na vodne chladenie..

ako som spominal tak som pouzil 10mm cire plexisklo, rezal som to priamociarou pilou. nejake obrazky, maly popis..


Obrázok
rozmery narysovane na milimetrovy papier, prerysovane orezavatkom na plexi..


Obrázok
odrezane, pomaly sa ucim narabat s tou pilkou, aj ked je to smejd, este pred zrovnavanim hran smirglom.



Obrázok
medena zakladna spolu s prvym dielom plexi, na stranach presahuje o 10mm, koli spone na uchytenie



Obrázok
teraz uz chyba len vrchna cast, fitingy dam nakoniec asi zo strany.


Obrázok
takto by to malo nakoniec vyzerat,predstavte si este lapovanu zakladnu :) ,pre ludi s nedokoncenou dochadzou skolky uvadzam ze je to pohlad zo spodnej strany :D

momentalne cakam na lepidlo na plasty, dovtedy sa s tymto nepohnem :cry:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
Broolly
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1893
Dátum registrácie: Pi 26. Sep, 2008, 07:40
Bydlisko: Košice

Re: Vyroba vlastneho VODNeHO CHLADENIA

Príspevok od užívateľa Broolly » Ne 12. Okt, 2008, 23:33

http://img263.imageshack.us/my.php?image=vodnik1pz8.jpg

Kde by som si vedel dat vyrobiť take niečo ? :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel 3570K 4.6 GHz, Watercooling: EK Supreme HF Actal + 4x 120 mm Noisblocker Multiframe S1 on XSPC RX480 + Laing Ultra + EK Top V2 + EK RES 250 Rev2, Silentstar Quad MB: Gigabyte z77x UD5 TH, RAM: Team DDR3 8GB (2x4GB) 2133MHz Xtreem Vulcan CL11, HDD: OCZ Vertex 3 max iops 240gb, 2x Samsung F4 320GB Raid0, Seagate Baracuda Green 2 TB, Seagate Pipeline 2TB DVD RW: Sony AD-7260S, Lite-On iHAS124 GPU: Asus Geforce 8800 GTS 512 DDR3 + EK 8800 GT SLI Ready, PSU: Seasonic Platinum Series Fanless 520 W, Monitor: 27"LCD Samsung P2770HD, CASE: Lian-Li PC-V 2110 Black Regulátor: Scythe Kaze Master, KEYBOARD: Microsoft X6, MOUSE: Logitech G700, GAMEPAD: Microsoft X360, SPEAKERS: Logitech Z906, Headphones: Superlux HD668B + AKG Velur,

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vyroba vlastneho VODNeHO CHLADENIA

Príspevok od užívateľa scream » Po 13. Okt, 2008, 08:24

Cau, neviem nakolko ta bavi kutilstvo ale hniju mi doma 2 starsie bloky - Aquacool CPU a Erty NB... tak ak by si chcel mohol by som ti ich za symbolicku cenu strelit. Ucinnost by bola asi lepsia ako home-made hadik :-) Ja by som sa zbavil bordelu a ty by si si pomohol. Mali by mat dokonca aj spony pre tvoj socket... ked tak SS a poslem fotky
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
Broolly
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1893
Dátum registrácie: Pi 26. Sep, 2008, 07:40
Bydlisko: Košice

Re: Vyroba vlastneho VODNeHO CHLADENIA

Príspevok od užívateľa Broolly » Po 13. Okt, 2008, 13:17

To mal byt len projekt ja mam doma Ek-Supreme vodný blok :) Chcem len vyskúšať ake teploty by dalo take niečo self made :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel 3570K 4.6 GHz, Watercooling: EK Supreme HF Actal + 4x 120 mm Noisblocker Multiframe S1 on XSPC RX480 + Laing Ultra + EK Top V2 + EK RES 250 Rev2, Silentstar Quad MB: Gigabyte z77x UD5 TH, RAM: Team DDR3 8GB (2x4GB) 2133MHz Xtreem Vulcan CL11, HDD: OCZ Vertex 3 max iops 240gb, 2x Samsung F4 320GB Raid0, Seagate Baracuda Green 2 TB, Seagate Pipeline 2TB DVD RW: Sony AD-7260S, Lite-On iHAS124 GPU: Asus Geforce 8800 GTS 512 DDR3 + EK 8800 GT SLI Ready, PSU: Seasonic Platinum Series Fanless 520 W, Monitor: 27"LCD Samsung P2770HD, CASE: Lian-Li PC-V 2110 Black Regulátor: Scythe Kaze Master, KEYBOARD: Microsoft X6, MOUSE: Logitech G700, GAMEPAD: Microsoft X360, SPEAKERS: Logitech Z906, Headphones: Superlux HD668B + AKG Velur,

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vyroba vlastneho VODNeHO CHLADENIA

Príspevok od užívateľa scream » Po 13. Okt, 2008, 15:45

no ja som to pisal Matlovi ale pozeram ze jeho posledny prispevok je uz starsieho data :-D


inak ten tvoj koncept sa nejak podoba na fuzion :-) ...zalezi velmi od TOPU aky tam das... no ja by som tam tych vystupkov dal viac, respektive zuzil medzery pokial je to technicky mozne.. a tie obluciky pre usmernenie toku v rohoch by som az tak nezaobloval, zbytocne ti budu vznikat turbulencie tam kde netreba....preco rovno neokopirovat Fuzion? :D
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11152
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vyroba vlastneho VODNeHO CHLADENIA

Príspevok od užívateľa GABO » Ut 14. Okt, 2008, 23:36

Tak tak podobá sa to na Fuzion :)....
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Napísať odpoveď

Návrat na "Vodné chladenie"