Problém zrejmé s matičnou doskou

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 20:24

Zdravím všetkých. Nedávno som zistil v mojom pc problem a to ten, že ked hrajem hry konkrétne, CS:GO, NFS Rivals, Titanfall BETU ked som hral a BF4 tak po cca 1 až 2 hod. hrania mi z ničoho nič reštartuje PC uprostred hry. Vypne sa celý PC a nabehne znovu. Uľahčím vám premýšľanie takže: vírus to nieje Kaperskym oficialnou licencovanou verziou som skontroloval celý PC a nič, teploty nie - teplota cpu v záťaži bola 45 stupnov a GPU v zatazi 58 az 68 stupnov, takze nič sa neprehrieva. Zdroj je 750W ten to musí potiahnuť. Netaktujem nič takže taktovanim to nebude. --------- PREINSTALOVAL SOM CELY SYSTEM C: a dal som ho sformátovať a robí mi to stále AJ PO PREINSTALOVANI no odkedy som kúpil PC ubehol pol rok a začalo to robiť až teraz pred mesiacom ... je tu ešte niečo. PC bol v servise kde mi upgradovavali windows na vyššiu verziu professional a nainštalovali mi tam ešte dalsie ventilátory .. a začalo to robiť až potom ako PC som zobral zo servisu. LENZE windows som pred 4 dnami preinstaloval a ventilátory som odpojil naschval aby som si bol isty ci to nieje vetrakmi a robi mi ten reštart stále ........ VOPRED VAM VSETKYM DAKUJEM ZA AKUKOLVEK, ODPOVED, RADU, POMOC.

P.S.: V servise mi ešte povedali že mám si skontrolovať hry ktoré hrajem či podporujú 32GB pamäte RAM .. podľa mna blbosť no neviem tak preto to píšem sem.

Užívateľov profilový obrázok
dodiken
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 667
Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Nová Baňa

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa dodiken » So 01. Mar, 2014, 20:50

Jedna téma je zrejme málo
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 1#p1127381

Tiež by som podozrieval buď dosku, alebo zdroj.
Define R4 Titanium grey + 4*Nexus D12, Nexus Value 430 + Nexus D12, Pure Platinum Z77, Core i5-3470@3800MHz - Matterhorn Pure + Noctua P12, Radeon HD7790 + Accelero S1 rev. 2 + Nexus D12, Kingston 4*4GB-1333MHz, Kingston SVP200S3/60GB, WD1003FZEX+WD5002AALX v boxe Himuro v kombinácii s penou, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 21:42

ano ja viem že som vytvoril druhu temu ale koli tomu že to môže byť aj matičná doska alebo niečo s tým ... a predsa z 2 tem vytvorenych na roznych miestach si to pozrie viac ľudí ktorý by otom niečo vedeli ... ja už fakt neviem kedze som cely system preinštaloval ... a čo si myslíš o tých 32GB ram čo mi povedali ?? podľa mna blbosť to je :-D myslím to že hry majú mať niečo s podporou väčšej ram a preto mi to padá

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6064
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa hopkok » Ne 02. Mar, 2014, 13:53

co tak nechat len 8GB rAM a otestovat to?

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa vanishing_point » Ne 02. Mar, 2014, 16:02

nedaju sa vybrat ak by sa dali aj to uz otestujem .. zajtra ho odnesiem rovno do servisu .. spravil som test ramiek memtest86 a neukazalo žiadnu chybu ... pustil som další zaťažový burnin test a tiež nič nenašlo ... myslím že servisu som uľahčil asi všetku prácu čo by oni robili .. čiže vymena komponentov ... neviem sice ktoreho ale ja by som to povedal na matičnú dosku, ramky alebo zdroj ...

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6064
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa hopkok » Ne 02. Mar, 2014, 18:40

co tam mas plombu?

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa vanishing_point » Ne 02. Mar, 2014, 22:40

nie plomba tam nieje zavadza vetntilator ktory je na sloty doslova nalepeny takze nevyberiem ich a daslia ramka je za chladičom na procesor takze sa to neda. zajtra aj tak uz ide do servisu lebo vyskusal som vsetko

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6064
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa hopkok » Po 03. Mar, 2014, 09:56

:-) co tak zhodit ten chladic najskor? Ci si myslis, ze tam vyberu RAM a budu sa hrajkat nejaku blbu hru? To asi tazko :)

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Problém zrejmé s matičnou doskou

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 19. Apr, 2014, 13:26

Už som skúsil aj vybrať 2 ramky no robilo to stále a záťažových testov už bolo niekoľko. 2 z nich memtest a ešte nejaký ktorý robili v servise bežali celú noc no bezvýsledne. Vypísalo že chyba sa nenašla. NO ROBI TO STALE A PREJAVUJE SA TO NIELEN RESTARTOM, KTORÝ SPRAVÍ SÁM OD SEBA ALE - /TERAZ DOBRE CITAJTE/
------ PRI HRANI MI ZRAZU Z REPRAKOV VYJDE ZVUK AKOBY NIECO PRASKLO, VYPNE SA OD NAPAJANIA MYS A KLAVESNICA A HRA SA MI UPLNE ZASEKNE NATOLKO, ZE MUSIM PC RESARTOVAT MANUALNE. Stalo sa mi to už pri niekoľkých hrách takže v hre chyba nieje.

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"