Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ne 22. Dec, 2013, 01:41

Zdravim, mam problem z vyssie spomenutou zakladnou doskou. Moj problem spociva v tom ze ked zapojim do dosky 2 ramky nenabootuje sa mi, ani len do biosu sa neda vliezt a pc sa po par sekundach vypne a po okamihu sa zapne a opakuje sa to dokola. Predtym som mal grafiku Asus GTX 580 direct cu II a vsetko islo v poriadku no ked som vymenil gtx 580 za gigabyte r9 270x neslo to. Bios mam verziu F2, novsia verzia je F3 no neviem ako mam updatnut bios. Win mam momentalne 7 32bit no ked som to skusal zapnut nemal som ziadny os. Moze byt doska pokazena alebo je to iba nekompatibilita z novou seriou GPU od AMD ? Pc som skusal zapnut najprv iba z najdolezitejsimi komponentami (CPU+Stava pre CPU, 24pin konektor do dosky a ramka) pri pouziti ramky v slote medzi druhym slotom a socketom CPU nezapne sa to a pretrvava spomenute vypnutie po par sekundach a nasledne vypnutie a opakovanie tohoto cyklu, ked dam ramku do slotu ktory je na kraji, dalej od CPU problem zmizne. Potom dakujem za rady.
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1999
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ne 22. Dec, 2013, 02:35

tym bootloopom trpia uz aj Z77 ? parada :) ja som mal ten problem s P67, update biosu to u mna vyriesil, potom na Z68 som myslel ze je ten problem tiez, ale to uz som zistil ze mam KO jednu ramku (ale ja ich tam pcham 4ks)

stiahni si na USB kluc najnovsi bios (rozbaleny), nabootuj s jednou ramkou do biosu a hladaj tam Q-Flash
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
erik14
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2011, 12:12
Bydlisko: Bratislava 3

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa erik14 » Ne 22. Dec, 2013, 14:47

Tento problem som mal tiez....menil som grafiku ....mne stacilo ked som postupne poprehadzoval ram v slotoch. Najprv som dal jednu a skusal zapinat..ak nabotovala. Tak som pridal dalsiu. Skus to. :-)
MB: MSI H61m-p31/w8, CPU: i5 3330, VGA: MSI N460GTX Hawk Talon Attack; PSU: Seasonic SSP-450RT gold, RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3,SSD:Intel 330 60 gb HDD: WD 640 Gb,Seagate 1TB

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ne 22. Dec, 2013, 14:55

skusil som jednu aj druhu :) tuto ktora ide v tom slote dalej od socketu som dal to toho druheho a ajtak to nepomohlo :/ idem skusit flashnut bios
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7026
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ne 22. Dec, 2013, 16:06

Ake su to presnejsie RAMky?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7277
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 22. Dec, 2013, 16:11

Trpia s tym aj Z77.. pri Z87 uz problem nie je.

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ne 22. Dec, 2013, 16:19

ramky su to kingston kvr1333d3n9/4g 1,5V, oboje su funkcne ked idu v tom slote dalej od cpu po jednom kuse, no ked tam dam oboje stale to nejde nabootovat. Predtym to islo v poriadku z dvomi ramkami. skusil som reflash biosu ktory tam bol (verzia f2) a teraz som tam dal najnovsiu verziu (f3d), idem tam skusit dat obe ramky

nemam skusit najstarsiu verziu biosu ?
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa STENLY » Ne 22. Dec, 2013, 16:23

ked napojíš monitor na integrovanú grafiku, tak je všetko ok?
problém je iba pri vložení grafiky do pci-e?
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ne 22. Dec, 2013, 16:29

ked su tam 2 ramky tak je jedno ci idem na integrovanu alebo pcie grafiku ani sa nedostanem do biosu len sa to vypne a zapne atd. Ked je tam iba jedna ramka v tom slote dalej od cpu ide to aj z integrovanou aj z pcie.
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa STENLY » Ne 22. Dec, 2013, 16:30

aha... písal si, že si menil grafiku, tak som myslel, že tam je problém...
ak teda nejde doska s oboma ramkami a nevie ani nabutovať s ramkou v druhom slote, tak to vidím na reklamáciu
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ne 22. Dec, 2013, 16:33

to som bral ako poslednu moznost, ale ratal som s tym :) idem tam flashnut nas5 verziu biosu ktora tam bola alebo tam mozem nechat ten ktory tam je ? bol tam f2 a je tam f3d. doska bola kupena v alze asi pred mesiacom
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa STENLY » Ne 22. Dec, 2013, 16:35

môžeš nechať...
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ne 22. Dec, 2013, 16:47

okey dakujem za pomoc a prajem prijemne prezitie sviatkov a stastny novy rok :)
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1999
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ne 22. Dec, 2013, 18:10

drzim palce, lebo je vysoka sanca, ze u GB sa to neprejavi.. radsej si to natoc
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7026
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Gigabyte z77n-wifi problem z ramkami

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ne 22. Dec, 2013, 18:12

Osobne by som najprv vyskusal ine RAMky.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"