Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa robour » Pi 11. Nov, 2011, 22:50

Poskladal som komp priateľovi s doskou Gigabyte H61M-S2V-B3. Doska je v revízii 1.0. V nej mám Corsair 4Gb DDR3 1333 jeden modul. Nejak sa mi nedarí v biose nastaviť frekvenciu 1333. Ram ide len na 1066. Podľa manuálu dosky 1333 by mala podporovať. V biose je voľba deličky 1066 a tuším 800 - potom ešte AUTO SPD. Aj keď navolím SPD nedá to viac. :? Pritom vedľa toho nápisu indikuje SPD že je 1333 (nevyfarbené) - teda ramku vidí - len ako keby delička chýbala.
Použitý procesor je Pentium G620 (2600 Mhz).
Intel moc nepoznám prosím vysvetliť čím to je. Doska? Procak? Bios posledný samozrejme.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20867
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 11. Nov, 2011, 23:11

to bude podobný problém ako pri mojej asuske
proste cez 1066 nejde
samozrejme podpora pri doske je ale cpu ofiko podporuje len 1066 takisto ako to tvoje , predpokladám že proste nie sú deličky :-)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
erik14
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2011, 12:12
Bydlisko: Bratislava 3

Re: Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa erik14 » Ne 08. Jan, 2012, 14:19

Intel Pentium G620 ma len 1066 Mhz radic na pamet pozri toto a uvidis ... :laugh: http://ark.intel.com/products/53480
MB: MSI H61m-p31/w8, CPU: i5 3330, VGA: MSI N460GTX Hawk Talon Attack; PSU: Seasonic SSP-450RT gold, RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3,SSD:Intel 330 60 gb HDD: WD 640 Gb,Seagate 1TB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20867
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 08. Jan, 2012, 14:24

nemáš pravdu, podľa teba na 3930K idú iba 1600? :-)
aj tak k tomu procáku viac netreba
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
erik14
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2011, 12:12
Bydlisko: Bratislava 3

Re: Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa erik14 » Ne 08. Jan, 2012, 21:30

dexter napísal:nemáš pravdu, podľa teba na 3930K idú iba 1600? :-)
aj tak k tomu procáku viac netreba
ale mam pravdu...poriadne si to prezri a hadam pochopis...
Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type)
32 GB
Memory Types
DDR3-1066 :bye: :bye: :bye:
# of Memory Channels
2
Max Memory Bandwidth
21 GB/s
MB: MSI H61m-p31/w8, CPU: i5 3330, VGA: MSI N460GTX Hawk Talon Attack; PSU: Seasonic SSP-450RT gold, RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3,SSD:Intel 330 60 gb HDD: WD 640 Gb,Seagate 1TB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20867
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 08. Jan, 2012, 21:59

to isté píšu pri 3930K, otázka je prečo mám momentálne 2133MHz :-)
tam je vypísaná iba defaultná frekvencia ramiek
dokonca aj pri tej 3630k je iba 21GB/s ;)
btw v podstate z toho nič nevyplíva aj ked predpokladám že pentiá su locknuté na tých 1066
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2942
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Re: Gigabyte H61M-S2V-B3 problém s ram.

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Ne 15. Jan, 2012, 23:18

Tiez som sa stym stretol a priklanam sa k nazoru ze su lock :(
Intel Core i7 5830k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"