AHCI po instalacii Vista

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa janyno » Po 02. Mar, 2009, 12:08

Mala by fungovat Vista po zmene v biose v Onboard SATA Type z IDE controller na AHCI controller? Mam nainstalovanu Vistu Premium 64bit. Pri instalacii bol nastaveny IDE controller. Teraz po zmene na AHCI sa mi nechce spustit Vista. Vraj by mala mat ovladace na AHCI uz v sebe, tak neviem, preco sa nechce spustit. Je treba instalovat Vistu s AHCI nastavenim alebo by sa do malo dat zmenit aj po nainstalovani? Dakujem za pomoc.

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa Attilka » Po 02. Mar, 2009, 17:11

mal si mat zapnute AHCI pred instalaciou Visty,uz teraz to nerozbehas,ale mozem sa mylit,mne to neslo,ale ma to ani netrapilo,reinstall uz s AHCI a BASTAFIGEL :cool:
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa tommy1104 » Po 02. Mar, 2009, 17:47

U XP sa musí doinštalovať SATA driver a tak zapnúť AHCI, keďže inštalácia tam je možná len na IDE.
U Visty sa to musí dať hockedy prepnúť z IDE na AHCI. Spätne som to nikdy neskúmal.

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa Attilka » Po 02. Mar, 2009, 18:50

U XP si musis integrovat AHCI ovladace do instalcneho media XP pomocou nLite, instalacka Visty to uz ma v sebe,to je dnes dost velky problem pre novebooky bez OS,kazdy sa pyta na to iste ;)
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa janyno » Po 02. Mar, 2009, 19:09

No ved problem je v tom, ze mi to nejde. Zmenim v biose z IDE na AHCI a pri nabiehani do Visty sa resetne PC. Proste nechce nabehnut.

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa Attilka » Po 02. Mar, 2009, 19:27

ak nainstalujes vistu uz zapnutym ahci,tak sa spusti OS,ale si instaloval bez toho,nenainstaloval driver potrebny!!!
XAPES ?
Jedine reinstall OS s AHCI :cool:
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa tommy1104 » Po 02. Mar, 2009, 20:14

Attilka napísal:U XP si musis integrovat AHCI ovladace do instalcneho media XP pomocou nLite, instalacka Visty to uz ma v sebe,to je dnes dost velky problem pre novebooky bez OS,kazdy sa pyta na to iste ;)
Počkať, takže ako na XP rozbehám disk na AHCI mód? Musím to urobiť pred inštaláciou? Potom to už nejde?

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa Attilka » Po 02. Mar, 2009, 21:01

integrujes ovladace do instalacneho media ! ! ! :E
http://www.pcforum.sk/ahci-xp-problem-vt50281.html
http://www.pcspace.sk/content/view/34/36/
A ujo GOOGLE :
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=int ... =&aq=f&oq=
Tento navod si ulozte na co najlepsie chranene miesto !!!
No.1 v triede podla mna : http://komku.blogspot.com/2007/11/integ ... ndows.html
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa tommy1104 » Po 02. Mar, 2009, 21:04

Ok, veď kľud.

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa KingTommy » Ut 03. Mar, 2009, 17:53

Vôbec nemusíš Vistu preinštalovať, ja som sa prepol z IDE do AHCI a fičím bez reinstalu.. Mám HP 64bit. Attilka, keď nevieš neraď!
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 54#p388654" onclick="window.open(this.href);return false;
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa Attilka » Ut 03. Mar, 2009, 20:50

:hysterical: :hysterical: :hysterical: To som len Ja LAMA ???
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 54#p388644
faugusztin napísal:
Medzi AHCI a IDE compatible nemozes len tak prepinat. Ak chces AHCI, tak musis mat tak nainstalovany system !

PE ES KO : skludni uz konecne svoje hormony,a prestan vrtat,ja tebe neradim,a ak si mudrejsi mas vsetok moznosti,treba vyuzit !!!
A len tak mimochodom sa opytam,podla teba tie speci upravy v registroch kde vedu ???
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa KingTommy » Ut 03. Mar, 2009, 21:33

Že systém mam nainštalovaný v IDE režime a teraz bežím v AHCI režime bez toho aby som preinštaloval systém. A nevytrhuj vety z kontextu. :rolleyes:

Prečítaj si ešte raz, načo som odkázal v linku... A hlavne to zvýraznené!!!
faugusztin napísal:http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_H ... _Interface

Enabling AHCI in a system BIOS with Windows Vista already installed will result in a BSoD if SATA has been running in IDE mode during Vista's installation. Before enabling AHCI in the BIOS, users must first follow the instructions found at Microsoft Knowledge Base article 922976.

http://support.microsoft.com/kb/922976/en-us" onclick="window.open(this.href);return false;

Error message when you start a Windows Vista-based computer after you change the SATA mode of the boot drive: "STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE"

Takze sa da prepinat, ale nie bez toho aby si si upravil system podla vyssie uvedeneho popisu :-)
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa tommy1104 » St 04. Mar, 2009, 00:33

Takže ako to je u XP?

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa Gudas » St 04. Mar, 2009, 11:35

U XP môžeš toto:
1) Naintegrovať príslušné AHCI ovládače od čispetu priamo do inštalačky a inštalovať už v AHCI režime
2) Ak máš nainštalované XP v IDE režime, doinštalovať AHCI ovládače pre čipset a prehodiť v BIOS-e režim na AHCI

Oboje mám odskúšané a funguje, len hlavne postup na bod č.2 treba dobre vygoogliť a naštudovať (sám si to už nepamätám, ale robil som tým spôsobom aj tento test: AHCI vs IDE )
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: AHCI po instalacii Vista

Príspevok od užívateľa tommy1104 » St 04. Mar, 2009, 14:36

Možnosť 1 je ako možná, keď inštalujem z originál CD?

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"