PCI_E 4X namiesto 16X

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa peto105L » So 23. Aug, 2008, 16:36

Cafte... potrebujem helfnut som v koncoch... hladal som ale nic som nenasiel. Vamenil som dosku asus P5B za asus P5K-PRO a teraz graficka karta ukazuje ze prenis je namiesto PCI-E16X iba 4X... Grafika je asus HD3870.. V p5b islaq normalen v mode X16 teraz je to len 4X... uz neviem co s tym. Prosim ak sa niekto s tym uz stretol tak poradte... Velke Ď......
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa kanec1111 » So 23. Aug, 2008, 17:16

P5K Pro má 2 PCI-Express sloty. Ak si ho vopchal do čierneho tak neni sa čomu čudovať lebo ten funguje iba v móde 4x a ten modrý ide normálne 16x.

http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... _p5k_pro/2" onclick="window.open(this.href);return false;
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa peto105L » So 23. Aug, 2008, 17:45

kanec1111 napísal:..tu bola zbytocna citacia..

JJ ma ale neboj nic do cierneho som ho nedal------------ved preto mam ten problem je v modrom a ide v mode 4X teraz po par skuskach nastavenie dokonca iba 1X uz som v koncoch :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa kanec1111 » So 23. Aug, 2008, 17:52

No vidim to tak že problem môže nastať v dvoch veciach ..
1. V biose máš nastavené "Force PEG 1x" (u mňa je taká funkcia, máš podobnú dosku, tak si myslím že to tam môžeš mať tiež). (alebo nastav default bios settings)
2. Programom ktorým overuješ (myslim že to robiš GPU-Z) ti môže písať kraviny, otestuj to reálne trebars na nejakom benchmarku pri vysokom rozlíšení a AF, AA.

Ak tieto prípady neporiešia tvoj problem, vidim to na reklamaciu.
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa peto105L » So 23. Aug, 2008, 18:04

kanec1111 napísal:..tu bola zbytocna citacia..
jj skusal som hento nastavenie v tedy to bolo ti 1X ale ked dam default nastavenie vtedy to ide na tych 4X neviem co dalej....idem skusit flash bios ale nejak ani to nejde ako ma. :-(
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6209
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa M1ch4l » So 23. Aug, 2008, 18:38

updatuj bios, checkni si, ci nemas nahodou na doske nejaky jumper :) nikdy nevies

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa peto105L » So 23. Aug, 2008, 19:54

M1ch4l napísal:..tu bola zbytocna citacia..
No tak bios je najnovsi ale problem stale pretrvava ja uz fakt neviem :wallbash:
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa peto105L » Ne 24. Aug, 2008, 12:04

To fakt sa nikto s niecim takym nestretol?...budem vdacny za kazdu radu..Ď Ď Ď... :smutny:
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 24. Aug, 2008, 19:23

Máš pretaktované?
Ak áno, je to kvôli tomu, na mojej P5B Deluxe je rovnaký problém.
Riešenie je popridávať napätia na správnych miestach. Niekde v téme o P5B Deluxe tu na fóre by to malo byť...

Tak z pamäti - pridaj, resp. zmeň z Auto na konkrétne hodnoty na: SB, NB, FSB, PCIe daj na 101. Skús...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: PCI_E 4X namiesto 16X

Príspevok od užívateľa peto105L » Ne 24. Aug, 2008, 22:28

Gudas napísal:..tu bola zbytocna citacia..
Mal som aj pretaktovane aj nie aj defaultne aj ja uz neviem ake........nic neslo to aj tak. Uz je doska vonku vratil som sa ku starej dobrej P5B..... a cakam na ???? :-( neviem na co asi ju zlomim na kolene, nemam na nu uz nervy!!!! cely weekend pri blbej doske... :smutny:

//prosim, pouzivaj tlacitko "odpovedat" a nie "citovat". to pouzivaj len na citaciu dolezitej casti, na ktoru chces reagovat alebo na starsi prispevok. dakujem. killswitch
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"