Asus P5k problem...

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Asus P5k problem...

Príspevok od užívateľa marchtin » Po 28. Jan, 2008, 02:58

niekedy pri zapnuti pc zobrazi sa post screen a potom logo win XP a pc je 30 sec. necinny..
Naposledy upravil/-a marchtin v Št 31. Jan, 2008, 02:54, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Dexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 364
Dátum registrácie: Pi 14. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dexx » Po 28. Jan, 2008, 11:13

napis zostavu a ci ju mas pretaktovanu...

marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa marchtin » Po 28. Jan, 2008, 13:05

----------------
Naposledy upravil/-a marchtin v Št 31. Jan, 2008, 02:35, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Razor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 119
Dátum registrácie: Št 26. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Topoľčany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » Ut 29. Jan, 2008, 16:42

Nemas pokodeny sektor na disku alebo tak nieco? Skus si ho skontrolovat.
CPU: E8400@3,96GHz / Noctua NH-U12P | MB: ASUS Maximus Formula | VGA: BFG 8800GTS G92 512MB nonOC| RAM: Kingston HyperX 2x1GB 1066MHz CL5 SOUND: SupremeFX II | DVD: ASUS DRW 2014L1THDD: WD3200AAKS 320GB | PSU: ASUS A-45GA + Noctua NF-P12 Case: NZXT Apollo Black + 2xNoctua NF-P12 | LCD: 24" Samsung SM P2450h| Mouse: Razer DeathAdder 3G

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 29. Jan, 2008, 18:09

skor nekorektna instalacia, nevhodny odladac, program....
- nad niecim to proste musi rozmislat....
- skus novu instalaciu na druhy disk.

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
hazo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 100
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2001, 20:00
Bydlisko: Partizánske
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hazo » Ut 29. Jan, 2008, 21:52

mam dosku ASUS P5K SE a z 10 spusteni Windows mi to 2x zostane visiet na este ani nie celkom zobrazenom uvodnom logu WINDOWS (zostane este take priehladne, este pod nim nebehaju ani modre stvorce...)... Proste to tak zostane stat... Zatial to neriesim, chystam sa kupit novy disk a urobit par zmien v HW a potom cista instalacia okien... az to bude robit aj potom - nakopem su dosku do kondenzatorov...
ASUS P5Q; Quad 8300 AC Freezer7 Pro cooler; 4x2GB DDRII kingston HyperX 2x500GB SATA WD + 1,5TB Maxtor; Sapphire HD4850 512MB DDR3 Accelero; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; a kopa haraburdia okolo

Užívateľov profilový obrázok
Dexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 364
Dátum registrácie: Pi 14. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dexx » St 30. Jan, 2008, 11:59

totalne netusim jak si dosiel na toze je to doskou

marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa marchtin » Št 31. Jan, 2008, 02:18

to HAZO: ano presne tak to robi viacer. uzivatelom.. bude to asi doskou, nepomaha ani novy bios ani zmena diskov ani ked su v raide... zaujimava chyba.. P5K, P5KC, P5K E robi to na vsetkych doskach tejto rady...

Užívateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4427
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od užívateľa zachary » Št 31. Jan, 2008, 02:38

..chalani, nieco na tom bude, moc som sa tym nezaoberal, ale presne toto obcas urobi aj mne (doska P5K).. po restarte nabehe win v pohode
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell U2412M | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Užívateľov profilový obrázok
riomaro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne 09. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa riomaro » Št 31. Jan, 2008, 18:51

mam asus P5K Premium a zatial som nemal podobne skusenosti, dufam ze ma zdaleka obidu.

Užívateľov profilový obrázok
Razor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 119
Dátum registrácie: Št 26. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Topoľčany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » Št 31. Jan, 2008, 19:00

Silne pochybujem, ze je to zrovna doskou. Skor disk, pamate...
CPU: E8400@3,96GHz / Noctua NH-U12P | MB: ASUS Maximus Formula | VGA: BFG 8800GTS G92 512MB nonOC| RAM: Kingston HyperX 2x1GB 1066MHz CL5 SOUND: SupremeFX II | DVD: ASUS DRW 2014L1THDD: WD3200AAKS 320GB | PSU: ASUS A-45GA + Noctua NF-P12 Case: NZXT Apollo Black + 2xNoctua NF-P12 | LCD: 24" Samsung SM P2450h| Mouse: Razer DeathAdder 3G

Užívateľov profilový obrázok
hazo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 100
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2001, 20:00
Bydlisko: Partizánske
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hazo » Ne 03. Feb, 2008, 10:14

Takze pani, este par otazociek ... nastavenie BIOSu mam taketo :
======
JumperFree Configuration Settings
======
AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Auto
FSB Frequency: 300
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR-800
DRAM Command rate : 2
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency: 4
RAS# to CAS# Delay: 4
RAS# Precharge: 4
RAS# Activate to Precharge: 12
RAS# to RAS# delay: auto
Row refresh Cycle Time: auto
Write recovery time: auto
Write to read delay: auto
Read to precharge time: auto
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: AUTO
CPU Voltage: 1.300
CPU Voltage Reference: AUTO
Clock Over-Charging Mode: AUTO
DRAM Voltage: 2.1
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
Clock overcharging voltage : AUTO
=====
Advance CPU Settings
=====
CPU Ratio Control: AUTO
C1E Suppport: Enabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
Intel SpeedStep tech : Enabled

Pri takomto nastaveni mi funguje aj EIST... zabavne je, ze :
1; napriek tomu, ze napatie CPU mam v BIOSe nastavene na 1.300 , vo Widlach mi ASUS PROBEII ukazuje v IDLE 1.26-1.27V a v BURNE 1.23-1.24V
Teplota sa pri takomto nastaveni (FSB=300, teda realna frekvencia procaku v BURNe je 2700MHz) pohybuje cca 55-59 stupnov (a to mam este nastaveny AC Freezer 7Pro na automaticku regulaciu otacok , takze nebezi na plny vykon -dava nejakych 2400 otacok...) Orthos bezi aj pocas pisania tohto a zatial vyse hodiny stabilne... je to normalne ???

2; ked zmenim FSB v BIOSe takto :
FSB Frequency: 333
teda procak bezi na 3GHz a ostatne hodnoty necham tak - system logne ale uz nenabehne do widly (do biosu sa dostanem fpohode) Skusal som nastavit CPU voltage po troske az na 1.35V, dalej som sa bal (pri 1.300V widle ani nezacali startovat, pri 1.35V zleteli pocas startu do bluescreenu )... musim zmenit CPU Voltage na AUTO a potom pekne nabehnu aj Widle, akurat ze napatie CPU mi vo Widlach ASUS PROBEII ukazuje v IDLE 1.36-1.38V a v BURNE 1.33-1.34V
takto som nechal Orthos bezat asi 15 minut, pricom uz AC Freezer makal naplno (cez 2700 otacok) a teplota procaku dosiahla 62 stupnov (asi by sla este hore ale bal som sa tej vysokej voltaze...)
Myslite, ze je este takato voltaz (ASUS PROBE II IDLE 1.36-1.38V a v BURNE 1.33-1.34V) OK ???

3; Co je lepsie? nechat pamatiam agresivne casovanie (4,4,4,12) a 800MHz alebo dat menej agresivne (5,5,5,16) a radsej viac MHz ???


hlavne ma udivuje to, ze doska v IDLE rezime (ked EIST nastavy nasobic 6) dava procaku viac stavy ako v BURNe (ked EIST nastavy nasobic 9)... Hmmmmmmmmm


P.S. : konecne po natakteni procaku na 2700MHz si skore v 3dmarku 06 narastlo zo cca 7500 na 10200 bodikov... spokojnost... este keby tak boli bezpecne tje 3GHz...
ASUS P5Q; Quad 8300 AC Freezer7 Pro cooler; 4x2GB DDRII kingston HyperX 2x500GB SATA WD + 1,5TB Maxtor; Sapphire HD4850 512MB DDR3 Accelero; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; a kopa haraburdia okolo

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11368
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 03. Feb, 2008, 11:35

to ze nemas take napatie ake mas nastavene v Biose je normalne ja mam napr nastavene 1,4V a cpuz pise 1,25 :P ci to bude doskou si netrufam povedat ale mal som podobne problemi na starej zostave a tam to doskou bolo ale to bolo mrte stary stroj a bol odpaleny radic :wink:

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7638
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Ne 03. Feb, 2008, 12:23

Ma niekto taketo problemy aj s doskou ASUS P5K PRO ???
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa marchtin » Ut 05. Feb, 2008, 00:44

ako funguje Ai Net2? bios 0903 pre P5KC pridava tutu funkciu---

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"