ASUS M2V - pretaktovanie

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
CREAM2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 136
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: SP.ST.VES(28)
Kontaktovať užívateľa:

ASUS M2V - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa CREAM2 » Pi 20. Júl, 2007, 08:30

Mate niekto skusenosti s pretaktovanim na tejto "shit" :cry: doske? Akosi som sa ulakomil kvoli cene a kupil som ju.

Skusal som taktit moj procesor x2 4200+ a dostal som sa z povodnych 2200 na 2530 Mhz - 11x230 ,ked dam viac na fbs je to nestabilne a tuhne mi to.
AMD X2 4200 EE, Asus M2v, 2x1GB PQI DDR2 800 ,1x250gb samsung, ASUS x1950pro 256Mb DDR3, LG dvd-rw,LCD Benq FP747,
Benq x630 wireless keyboard + mouse

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » Pi 20. Júl, 2007, 09:05

Je to K8T890 chipset vsak? Tam vela toho nenataktujes kolko sa da nastavit max FSB, 250? 230 je na tu dosku podla mna pekna hodnota. RAM ti idu na kolko?

Užívateľov profilový obrázok
Vetec
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 737
Dátum registrácie: St 20. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vetec » Pi 20. Júl, 2007, 09:17

Ja som mal dosku Epox s VIA KT890CE a tam mi FSB sla v pohode 300MHz. Ta ASUSa ma podla mna daku chybu, lebo ani kamosovi neslo viac ako dakych 230. Podla mna nevie znizit HT frekvenciu, aj ked to v BIOSe clovek nastavi na nizsiu hodnotu.

Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od užívateľa rudo959 » Pi 20. Júl, 2007, 09:57

Takze takto, mam tuto dosku a myslel som si ze je fakt zla na taktovanie ale nie je, treba sa s nou len vyhrat:) Na zaciatku som sa nevedel dostat cez 220, jednoducho mi nenabootovalo HDD. Problem bol v tom ze SATA1 a SATA2 sloty su citlive na pretaktovanie a kedze v biose chyba PCI lock nepomozes si. Treba len disk zapojit do Marvella (to uz je SATA 300), v biose dat Enable Marvell, v ponuke IDE radica kde su moznosti SATA, RAID a disable dat disable a mozeme taktovat:).
Ja mam Athlona 64 3000+, pamate 512MB Kingstony 667MHz CL5 a dostal som sa na FSB 270, teda z 1.8GHz na 2.5 co je si myslim celkom slusne vzhladom k tejto doske:) Pamate mi bezia na 277MHz pri casovani 3 3 3 6 1T co je si myslim viac ako slusne:) Ak by niekto prisiel na sposob ako sa dostat cez 270 tak sem s nim:) lebo moj procesor ani pri zatazi neprekroci 50 stupnov a na to ze mam boxovy chladic prevoltovany na polovicne otacky takze ho skoro vobec nepocut a vzhladom tomu ako je v dnesnych dnoch teplo je to vynikajuci kus:)

Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od užívateľa rudo959 » Pi 20. Júl, 2007, 10:01

Akurat pozeram ze mam bus speed dokonca 277:) a HT link znizit aj realne vie, ten mam na 830MHz. Ked nastavim v biose 290 a viac system normalne nabehne ale tvari sa akoby som nic nenastavoval a bezi si drzo na 277:)))

Užívateľov profilový obrázok
CREAM2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 136
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: SP.ST.VES(28)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CREAM2 » Pi 20. Júl, 2007, 11:04

rudo959 napísal:Takze takto, mam tuto dosku a myslel som si ze je fakt zla na taktovanie ale nie je, treba sa s nou len vyhrat:) Na zaciatku som sa nevedel dostat cez 220, jednoducho mi nenabootovalo HDD. Problem bol v tom ze SATA1 a SATA2 sloty su citlive na pretaktovanie a kedze v biose chyba PCI lock nepomozes si. Treba len disk zapojit do Marvella (to uz je SATA 300), v biose dat Enable Marvell, v ponuke IDE radica kde su moznosti SATA, RAID a disable dat disable a mozeme taktovat:).
Ja mam Athlona 64 3000+, pamate 512MB Kingstony 667MHz CL5 a dostal som sa na FSB 270, teda z 1.8GHz na 2.5 co je si myslim celkom slusne vzhladom k tejto doske:) Pamate mi bezia na 277MHz pri casovani 3 3 3 6 1T co je si myslim viac ako slusne:) Ak by niekto prisiel na sposob ako sa dostat cez 270 tak sem s nim:) lebo moj procesor ani pri zatazi neprekroci 50 stupnov a na to ze mam boxovy chladic prevoltovany na polovicne otacky takze ho skoro vobec nepocut a vzhladom tomu ako je v dnesnych dnoch teplo je to vynikajuci kus:)
budem mat asi problem...lebo disk mam klasicky ATA.
Ramku mam PQI 800 mhz a isli mi aj na 880, takze tu nevidim nejaky problem.

Znizit HT...v tom mas uplnu pravdu...vyskusam.

Kolko mas pustenych voltov do CPU a do Ramiek?
AMD X2 4200 EE, Asus M2v, 2x1GB PQI DDR2 800 ,1x250gb samsung, ASUS x1950pro 256Mb DDR3, LG dvd-rw,LCD Benq FP747,
Benq x630 wireless keyboard + mouse

Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od užívateľa rudo959 » Pi 20. Júl, 2007, 12:43

Praveze naopak problem nemas ziadny:) Nakolko ATA disky nie su na frekvenciu take citlive ako SATA si na tom praveze lepsie. Ja som predtym ako som mal SATU taktoval v pohode na tejto doske s ATA diskami, problem som musel riesit az ked som si kupil SATA disk. Napatie som nedvihal nechal som to nastavene na AUTO, CPUz mi ukazuje 1.36V. Ked znizis delicku pamati tak pamate ti nebudu robit problem no a naptie som ani na pamatiach nemenil, nechal som ich na AUTO:)

Užívateľov profilový obrázok
Vetec
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 737
Dátum registrácie: St 20. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vetec » Pi 20. Júl, 2007, 13:06

tak potom u teba bude asi problem len v tom, ze treba znizit zbernicu HTT
asi to uz v BIOSe opravili, lebo pred rokom to este nepomahalo..

Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od užívateľa rudo959 » Pi 20. Júl, 2007, 16:54

No ja neviem, ja som tu dosku kupoval pred rokom a s ATA diskom mi isla taktovat hned aj zo starym biosom:) Ale mozno ty si mal este nejaky starsi:))) Skoda len ze tam nedali PCI lock.

Užívateľov profilový obrázok
CREAM2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 136
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: SP.ST.VES(28)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CREAM2 » So 21. Júl, 2007, 22:28

Takze. SKusal som trosku taktit. Znizil som HT na nejakych 1600...ramky som podtaktoval na 667 delicku mi fungovala v pohode z povodnych 11x .... 9x .... skusal som aj 8x aj 10x a tuhlo to a dotiahol som to na uctihodnych 2700 Mhz lenze bolo to nestabilne...a na 100percent to bolo ramkami...budem skusat dalej :D
AMD X2 4200 EE, Asus M2v, 2x1GB PQI DDR2 800 ,1x250gb samsung, ASUS x1950pro 256Mb DDR3, LG dvd-rw,LCD Benq FP747,
Benq x630 wireless keyboard + mouse

Užívateľov profilový obrázok
CREAM2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 136
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: SP.ST.VES(28)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CREAM2 » Po 30. Júl, 2007, 14:40

Opat mam trosku cas taktit. Prave teraz idem stabilne na 2640 Mhz. Procesor ma v idle 40 stupnov, cize celkom v pohode.
- Ramky mam na 2x377.2 Mhz
- HT som znizil na 800 momentalne po pretaktovani 960.3.
Musel som ale pridat nejake tie volty do cpu a ramiek lebo mi to pri starte windowsu padlo.
Momentalne idem na max. co sa tyka tejto dosky cpu 1.3v a ramky 1.95v a vsetko zatial klape po...2 hodinach.
- este jednu dolezitu vec som spravil a to ze moju sata DVD/RW som zapojil do SATA2 portu, lebo ked som ju mal v klasickom SATA tak komp mrzol.

Uz aj tak som vcelku spokojny lebo mam teoretiky vykon ako keby som mal 5200+ 8)

Skusim este prejst cez tu magicku hranicu 2700Mhz. :D
AMD X2 4200 EE, Asus M2v, 2x1GB PQI DDR2 800 ,1x250gb samsung, ASUS x1950pro 256Mb DDR3, LG dvd-rw,LCD Benq FP747,
Benq x630 wireless keyboard + mouse

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"