Ako zmenit Link Width?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Ako zmenit Link Width?

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 14. Júl, 2007, 22:09

Ahoj, mam taky maly problem. Neviem kde mozem nastavit toto rozhranie pre graf kartu(Link Width). Pripajam aj screen http://img516.imageshack.us/img516/863/ ... 247yr8.jpg na identifikaciu. Viem ze doska je low-end ale myslim ze by to malo ist 16X. Nikde som nenasla nejaky presny opis tak neviem, dufam ze mi niekto poradi. Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » So 14. Júl, 2007, 22:27

Aka je to konkretne doska? cely nazov z manualu...lebo cpu-z ju asi uplne presne nedetekoval

lebo podla manualu je to takto:
Obrázok

plnou rychlostou, teda x16 disponuje len model P
model S mas asi ty, ten ma pocet lanov v linke x8 ...t.j. 2GB/s...
no a posledny model V ma prenos len 250MB /s co zodpoveda x1 lanov v linke

takze asi tak, cpu-z sice ukazuje max supported x16 ale moze sa mylit
Naposledy upravil/-a Mtex v So 14. Júl, 2007, 22:49, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 14. Júl, 2007, 22:39

Cely nazov by mal byt WinFast MCP61SM2MA-RS2HV.

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » So 14. Júl, 2007, 22:50

Zuzu napísal:Cely nazov by mal byt WinFast MCP61SM2MA-RS2HV.
takze predsa je to "S"-ko

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 14. Júl, 2007, 22:59

Aha, dakujem. Myslis ze to ma nejaky vplyv na graf vykon. Niekde som citala ze graf karta vyuziva rychlost 4x, nevies ako to je?Ale je to skoda inak je to celkom dobra dobra doska, dost vela nastaveni bios. A ja taktovatelnost je dobra.

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » So 14. Júl, 2007, 23:18

Ci to ma nejaky vplyv na vykon tazko povedat ale ja si myslim, ze skor nie ako ano, resp. len velmi nepatrni. Zalezi to aj od toho aku grafiku tam mas. Tych x8 lanov v linke myslim, ze bohate staci...inak grafika podla mna pracuje s takou rychlostou aku jej umoznuje doska, teda u teba x8.
tu (klik) je nejake porovnanie x16 vs x8 ale v SLI, su tam viditelne rozdieli, ale otazne je ci to bolo kvoli rychlosti pci-e zbernice alebo sa to dosiahlo inou cestou...takze z toho testu by som moc nevychadzal...
kdesi som aj videl test x8 vs x16 a rozdieli boli skoro nulove.

viac o pci express
http://www.svethardware.cz/art_doc-DCF8 ... 96ADF.html

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 14. Júl, 2007, 23:23

Dobre dakujem za info, precitam si to.

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"