Zvysenie napatia pamati na ASUS M2N-E

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Zvysenie napatia pamati na ASUS M2N-E

Príspevok od užívateľa ddussann » So 14. Apr, 2007, 09:05

Zdravim. Potreboval by som poradit ako zvysit napatie pamati na doske ASUS M2N-E, lebo najviac mi ide na 1,95V :( Bios mam 0802(najnovsi). Zaujimalo by ma ci na tuto dosku neexistuje nejaky neoficialny bios, ktory by umoznoval zvysit napatie pamati.
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Užívateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

rere

Príspevok od užívateľa Fanthomass » So 14. Apr, 2007, 10:04

hmmm, no neviem potom ako to je pri tejto doske, ale tu - http://www.oclab.cz/index.php?option=co ... mitstart=2 je v moznostiach nastavenia biosu uvedene od 1.8 do 2.2V.. hmm, tak teraz neviem, rozmyslal som, ze vezmem tuto dosku, ale teraz neviem.. skus nejaky iny bios teda..
CPU: 9700K OC@5 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 TI Gaming OC max OC@2070 / 16800, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB //// Monitor: 34" Dell Alienware AW3418DW, IPS, 100Hz, Gsync //// NOTEBOOK: MSI GE73 8RE RGB (8750H + 16GB + GTX 1060)

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 14. Apr, 2007, 10:51

No to je nedostatok tej dosky viac ako 1,95 na nej nenastavis. Tiez som teraz skladala pc s touto doskou a tie pamate na viac nedas.

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ddussann » So 14. Apr, 2007, 11:12

Skusal som viacero biosov a ani v jednom nebola moznost nastavenia napatia pamati vacisa ako 1,95V :(
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Užívateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

re

Príspevok od užívateľa Fanthomass » So 14. Apr, 2007, 13:40

tak potom v tej recenzii asi klamali..:( a viac ako 1.95V na to nedas..:( uz len kupit ramku, ktora malo pyta..
CPU: 9700K OC@5 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 TI Gaming OC max OC@2070 / 16800, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB //// Monitor: 34" Dell Alienware AW3418DW, IPS, 100Hz, Gsync //// NOTEBOOK: MSI GE73 8RE RGB (8750H + 16GB + GTX 1060)

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ddussann » So 14. Apr, 2007, 17:04

snad este vydaju nejaky bios, ktory umozni zvysit napatie
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Užívateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

re

Príspevok od užívateľa Fanthomass » So 14. Apr, 2007, 19:34

no to mas smolu, vraj nadstavba tejto, teda ASUS M2N SLI Deluxe uz obsahuje aj vyssie volty pre dosku..:( a nechcem ta znepokojovat, ale to asi nezvysia tie volty na tej doske, poDla mna je to dokonca zamerne, keby chceli, uz je k tomu davno opravny bios..:(
CPU: 9700K OC@5 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 TI Gaming OC max OC@2070 / 16800, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB //// Monitor: 34" Dell Alienware AW3418DW, IPS, 100Hz, Gsync //// NOTEBOOK: MSI GE73 8RE RGB (8750H + 16GB + GTX 1060)

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » So 14. Apr, 2007, 21:07

Nemyslim ze by to nejakym biosom poriesili. Skor je to hardverova zalezitost. Ak to niekedy poriesia, tak az novsie revizie tej dosky (ak vobec nejake este budu).

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 14. Apr, 2007, 22:49

Presne tak, robour ma pravdu je to problem hardveru anie biosu, na ddworld bola na nu recenzia, tam o tom pisu.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20652
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 14. Apr, 2007, 22:56

no neviem ci HW urcite by stacilo upravit BIOS...
ale ta doska nieje proste na super OC, ved kto by potom kupoval commando a spol?...
na tie upravy dokonca existuje soft, ktory dokaze odomknut zamknute funkcie v biose...
jeden by sa cudoval co vsetko moze byt zamknute a oku nepristupne, hlavne u dosiek ktore vychadzaju z nejakych OC friendli modelov :wink:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ddussann » Ne 15. Apr, 2007, 08:30

a nevies o tom softe viac, ktory dokaze odomknut zamknute funkcie v biose?
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"