Strana 1 z 3

ASUS K8n

Napísané: So 06. Jan, 2007, 06:10
od užívateľa bongo-man
takze chystam sa upgrade pc bo mAMste athlon 2000+xp a chystam sa kupovat dosku ASUS k8N. soc.754 -viem nie je to nova mb ale musim kupit desku s AGP... hmm soc.939je uz iba na PCIe.. najdu sa kusi aj s Agp ale nie su nikde dostat..... TAK SA CHCEM SPITAT ZE CI SA NA TEJ DOSKE DOBRE TAKTUJE A AKE S NOU MATE SKUSENOSTI.....(daju sa v nej menit veci ako voltaz procika a fsb, nasobic... atd bo na mojej starej ecs to neslo...)CHCEM JU OSADIT PRPCIKOM SEMPRON 3500 ABO ATHLON64 3000...

Napísané: So 06. Jan, 2007, 11:02
od užívateľa Q-Axis
mal som tu dosku. menit sa na nej da FSB(HT), aj napatia pre CPU, VGA a AGP, ale na taktovanie (aspon moj kus) velmi nebola, lebo s FSB som sa dostal maximalne na cca 250MHz, Dalej to uz nebolo stabilne. lepsia by mala byt verzia Deluxe.

nekupuj vsak s754, ale radsej sa poriadne poobzeraj po s939 (napriklad v bazaroch) s nForce3, lebo do toho das vykonnejsi procesor (aj dualcore).

ale aj tak su OBIDVE MÀTVE PLATFORMY a radsej si dosetri a sprav upgrade na AM2, alebo s775 a PCIe. do AGP uz aj tak nebudes mat o chvilu ziadne grafiky a DDR1 tiez pomaly odchadza do kremikoveho neba :wink:

Napísané: So 06. Jan, 2007, 16:02
od užívateľa bongo-man
sakra hovorim ze nemam kes na to abi som si mohol dovolit luxus v podobe AM2..... grafiku menit nechcem.(asus N6600 256mb) a mam 2 x 512 mb ddr1 tie sa nechystam tiez menit... ak kupim tu k8n a dam tam nejaky sempron 3500 + ,. AKO VYSOKO SA PRI PRETAKTOVANIE DOSTAnem_??samoryzremjme budem chcladit s Heatpipe...

Napísané: So 06. Jan, 2007, 16:05
od užívateľa bongo-man
este som zabudol da sa menit v biose na tejto doske NASOBIC_??????(nf3 a doulcore???hmm nezda sami)

Napísané: So 06. Jan, 2007, 16:20
od užívateľa paric
Nasobic vo vacsine zalezi od procesoru a nie MB a tie co si si vybral myslim ze nedovoluju Zmenu nasobica ale mozno sa myslim :D ak ano opravte ma

Napísané: So 06. Jan, 2007, 16:47
od užívateľa Diablo1st
Zmenu nasobica podporuje na s754 len A64. Ale len smerom dole. Semprony maju vsetky uzamknuty nasobic.
Inak na ten s939 by si nenasporil?
Dajaky A64 3000+ a DFI nF3 dokopy by ta to vyslo tak 4000,- a vykon by bol troska vacsi.

Napísané: So 06. Jan, 2007, 16:49
od užívateľa Q-Axis
ok teda. nasobic je smerom hore odomknuty len u FX procesorov. u ostatnych AMD K8 je odomknuty len smerom dole (technológia Cool `n Quiet by bez toho nefungovala).

a Sempron 3400+ (3500+ som pre s 754 nenasiel ani na strankach AMD :wink:) ti ta doska dovoli taktnut z 2000MHz najviac na cca 2500MHz (ale mozno ja som mal len nejaky nepodareny kus dosky).

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 00:47
od užívateľa bongo-man
HOVORIM ze s 939 nie bo tam potrebujem PCIe grafiku. a tiez ddr2 to si nemozem dovoli.... jedina doska s939 ktora je s AGP portom je ASROCK a to nechcem .. inak navrhinte goood desku na pretaktovanie do 2000sk s AGP..

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 00:56
od užívateľa paric
a ja HOVORIM ze s 939 nema DDR2 Pamate :wink: len tak aj pci-e grafy su aj lacnejsie nez AGP

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 01:04
od užívateľa bongo-man
kua nespominajte socket 939 nie nie nie ... to nie proste nie .. radsej poradte ak budem vyberat procik s akim jadrom???????????(palermo....atd moc ich nepoznam)ako ovlivnuje vykon procesoru pamet L2 cache?????

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 11:29
od užívateľa paric
Ano ovplyvnuje ale zae tak zasadny rozdiel to neni ale to co ma 128 urcite neber radsej ani to co ma 256 ")

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 11:42
od užívateľa Yoyo
Mam tu dosku nic moc ale da sa...
Je to tak ze cim mas viac pamate tak ti ide mensie FSB
ked som mal dfi LP dostal som sa na 260FSB
no a s touto max na 245 a po pridani druheho 1GB ram modulu
ide na 225FSB max

a pamate mi tiez nejdu nastavit na ddr200 ale len 166

Takze dost zabugovana doska...

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 11:47
od užívateľa Q-Axis
keD si tvrdohlavy tak ti treba. pozeral som na nete este ine dosky s nForce3 chipsetom pre s754 a nasiel som este v predaji Micro-Star MS-K8N Neo-FSR V2.0. horsia ako ta AsusK8N urcite nebude.
procesor teda zober Sempron 3000+ (Palermo, 1800MHz, 256KB L2), alebo 3400+ (Palermo, 2000MHz, 256KB L2). ja osobne by som nedal 1000Sk navyse za tych 200MHz, ale obidva by sa mali dat taktnut na tych cca 2600MHz, no musis mat stastie s doskou. do Athlonu 3000+ sa ti za tie peniaze neoplati ist. vykonnostne rozdiely s 512 a 256KB L2 cache si mozes pozriet TU

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 15:20
od užívateľa bongo-man
to tak teda palermo je naj na taktovanie?? ok a akoze cim viac ram tim menej FSB to zas preco?, ha mam 2x 512 som cital ze ta doska ide max 300 fsb takze ked mam 1gb tak pojde na menej abo coo???

Napísané: Ne 07. Jan, 2007, 15:39
od užívateľa Diablo1st
cim mas viac pamatovych moduov, tym ti ide mnej FSB. Nie je to sice priama umernost, ale pre s754 je najlepsie len jeden modul.