GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1218
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa Shoty » Po 18. Feb, 2019, 10:51

Zdravím. Zaujala ma táto základná doska .mám jednu otázku k napájaniu cpu, EPS/Atx 12v 8-4 pin. Ako vidíte na obrázku na doske sú dve napájania. Problém je že môj zdroj má napájanie len na jeden konektor ,tým pádom do druhého nemám čo zapojiť. Na nete som našiel ohľadom tohoto k tej doske toto.

Napájanie sa dodáva do oblasti VRM jediným 8-pinovým konektorom EPS - druhý je voliteľný.

Ako to mám chápať že druhý je voliteľný?

Keď do toho druhého nič nezapojím, pretaktovanie cpu bude slabšie? ,Čiže nedosiahneme také isté OC, ako keď budú zapojené oba EPS?

Či ide len o stabilitu napätia pretaktovania ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Cpu:Bude to Intel ,Mainboard: Určite niečo od gigabyte, Ram: Menej ako 16gb to nebude, Gpu: MSI určite od MSI, SSD Samsung 850 evo, HDD: 2x500Gb Western Digital green power, Zdroj: Corsair HX650w, Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6501
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa ericc64 » Po 18. Feb, 2019, 12:42

Dosiahnes rovnake OC ako ked tam ten druhy mat zapojeny nebudes. Mozno by to malo vpliv keby to taktujes pod dusikom a robis novy svetovy rekord, ale pri beznom oc na vzduchu / vode, to nam zmysel riesit.

Inak naco ti je preboha taka doska za 300€ ? Ved dnes je vdzy brzda samotny CPU, CPU pretaktujes tak isto aj na doske za 180€. Neviem aky CPU tam planujes, ale aj 9900K taktnes rovnako na lacnejsej doske ktora ma kvalitne VRM. Toto je 100€ vyhodenych do luftu.

Staci nieco taketo... https://www.alza.sk/gigabyte-aorus-z390 ... 476394.htm
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1218
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa Shoty » Po 18. Feb, 2019, 13:48

Máš pravdu , aj o tej som uvažoval a možno pôjdem aj do nej .

Ešte som našiel na nete ohľadom toho napájania ,že či by tam nešlo aj toto použiť . Nevravím že to urobím keď to je na mega OC , len či je to možné.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Cpu:Bude to Intel ,Mainboard: Určite niečo od gigabyte, Ram: Menej ako 16gb to nebude, Gpu: MSI určite od MSI, SSD Samsung 850 evo, HDD: 2x500Gb Western Digital green power, Zdroj: Corsair HX650w, Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6102
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa Leon » Po 18. Feb, 2019, 14:08

Toto definitívne nie.
.

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6669
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa stiv » Po 18. Feb, 2019, 14:10

Zapoj iba jeden alebo kup novy zdroj.

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1218
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa Shoty » Ut 19. Feb, 2019, 21:59

veľmi málo ich je čo má 2 X 8 pin na cpu. Vlastne som ani nijaký nenašiel čo má kolo 650-750w
Cpu:Bude to Intel ,Mainboard: Určite niečo od gigabyte, Ram: Menej ako 16gb to nebude, Gpu: MSI určite od MSI, SSD Samsung 850 evo, HDD: 2x500Gb Western Digital green power, Zdroj: Corsair HX650w, Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6669
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa stiv » Ut 19. Feb, 2019, 23:00

RM750X (2018), Focus Plus 750W, HX 750 a mnoho dalsich.

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1218
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa Shoty » St 20. Feb, 2019, 09:14

RM750X - CPU 8pin / 4+4pin
Focus Plus 750W - CPU 8pin / 4+4pin

Všetky majú len 4+4pin , hľadám zdroj 2x8 pin
Cpu:Bude to Intel ,Mainboard: Určite niečo od gigabyte, Ram: Menej ako 16gb to nebude, Gpu: MSI určite od MSI, SSD Samsung 850 evo, HDD: 2x500Gb Western Digital green power, Zdroj: Corsair HX650w, Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6669
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa stiv » St 20. Feb, 2019, 09:43

Neviem kde to pozeras ale pozri sa lepsie a odporucam necitat popisky v alze. Inac 2x4+4 = 2x8

RMx som pisal 2018.

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1791
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa zodiaq » St 20. Feb, 2019, 09:45

Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6669
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa stiv » St 20. Feb, 2019, 09:54

Obe su stare EOL zdroje, dobre si googlil. :D

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1791
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa zodiaq » St 20. Feb, 2019, 10:24

Google je free pokial viem tak hadam si dokaze najst aktualnu verziu modelu.

/A niesme ani v nakupnej poradni.
Naposledy upravil/-a zodiaq v St 20. Feb, 2019, 10:33, upravené celkom 1 krát.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6501
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa ericc64 » St 20. Feb, 2019, 10:33

Neviem naco vobec riesis novy zdroj ak mas stary dobry. Kup lacnejsiu dosku ako som pisal, toto je uplne k nicomu a aj keby si kupil nejaku takuto debilne predrazenu sprostost :rolleyes: tak zapojis len 1x8pin a neriesis ... ked zapojis 2x8pin, nic ti to nepomoze.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6669
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa stiv » St 20. Feb, 2019, 10:38

Pri OC 9900K uz sa hodi viac ako 2x4pin, ale netusim co do toho chce davat.

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6501
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: GIGABYTE AORUS Z390 MASTER

Príspevok od užívateľa ericc64 » St 20. Feb, 2019, 10:58

Neverim tomu... Mozno pri highend vode ked bude z toho tlacit uplne maximum, povedzme 5,2-5,3ghz, ale pri beznom OC 5ghz pochybujem ze treba viac ako 8pin. Ved 5ghz dava ten CPU ( 9900k ) na vsetkych moznoch lacnejsich doskach,ktore maju aspon ako take dobre napajanie.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"