Vadná MB?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
Nickk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2007, 08:00

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa Nickk » Št 23. Aug, 2018, 18:49

Mne takto skončila pred týždňom doska ASUS M2N-E. Zapol som PC obrazovka čierna, ventilátory sa spustili ako tebe na par sekúnd a off.
Vybrana batéria na CMOS nepomohlo, odobratie komponentov tiež nie, zdroj premeraný všetky vetvy ok.
Potom som problém našiel, tak dá sa povedať náhodné odpaleny MOSFET a 2kondenzatory pri nom.
Ale pri tejto sa to dalo čakať ma 12r. ale pri tvojej si myslím ak nieje niečo so zdrojom tak potom iba doska.
Spoiler: ukázať
MB:ASUS M2N-E CPU:Athlon II X4 640 GPU:MSI TwinFrozr 250GTS 1GB DDR3 RAM: Kingston 4x1GB DDR2 800MHz HDD1: Seagate SATAII 160GB HDD2: Seagate SATAIII 500GB DVD: LG DVD-RW GSA-H20L LCD:LG FLATRON 1750B PSU: SS-500ET 80+ Bronze Myš: nová A4tech X7 F5 V-Track (stará A4tech XL-750BK - poskodeny kabel) Slúchadla: AKG K 77

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » So 15. Sep, 2018, 20:08

No skusi ja s mojim problemo.... nova doska Asrock B450 pro4 cpu ryzen 2600x po zapojeni sa ozve 5x pipnutie a nic sa nedeje dalej podla dohladania na strankach asrocku 5x pipnutie je process error skusal sim vymenit cpu ale bez vysledku na doske je len 8gb ram Adata a ssd M.2 disk adata 250gb moze to byt daka chyba na doske v biose?
https://youtu.be/7ixQVcIqO3g[/youtube]

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 11:07

Video nejde...
Zdroj máš aký?? Môže byť aj niečo zle pozapájané,... rozobrať všetko a poskladať znovu. Alebo reklamácia dosky :)

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ne 16. Sep, 2018, 11:52

video skus priamo na odkaz kliknut zdroj evga 500BQ novy skusal som rozobrat zlozit vymenit cpu a furt to iste dosku som uz dal na reklamacku zajtra idem na to znovu este by tuwo mohla byt ram ale fakt ju nemam lde otestovat

https://youtu.be/7ixQVcIqO3g

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 12:22

Vieš prečo sa nič nedeje?? Pretože v tom videu nevidím zapojenú žiadnu dedikovanú grafickú kartu. Ryzen 2600X nemá v sebe integrovanú žiadnu a preto "sa nič nedeje" :)
5x pípnutie v AMI UEFI Biose znamená "Without VGA card".

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ne 16. Sep, 2018, 12:26

ale rovnako sa to chovalo aj so zapojenou kartou RX 580 4gb inac som bol v tom ze gpu je integrovame v doske ok moja chyba....

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 12:31

V základnej doske nie je integrovaná grafika :laugh:
Kartu si mal zapojenú v doske vravíš ....hmmm,... aj video kábel bol prepojený MONITOR - karta ?? Alebo bol pripojený do I/O výstupu dosky vzadu ?? :)
Čo za káblom to pripájaš, HDMI, DVI ??
Na tom SSDčku máš nainštalovaný Windows??

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ne 16. Sep, 2018, 12:34

ano karta bola a najskor bol monitor zapojeny na karte a potom do vystupu ma doske a zapojeny bol display port a ssdcko je ciste jedna sa novu skladacku

EDIT aj keby som nezapojil ziaden kabel bol by problem?

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 12:41

Do DP výstupu na doske to zbytočne zapájaš.
Ale tak, keď si mal DP kábel v karte, tak by ti mal nabehnúť minimálne bios. Neviem, aké máš vstupy na monitore, ale vyskúšaj aj HDMI kábel (ak máš), pozerám, že RX karty majú okrem DP aj HDMI výstup.

btw, pípalo Ti 5x aj keď si mal RX 580 v doske??

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ne 16. Sep, 2018, 12:43

iny label som neakusal a ano pipalo ked bola larta zapojena preto som ju vybral a nic sa neemilo skusim zajtra aj s hdmickom

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 12:52

Oukej, potom zreferuj.
Nechce sa mi veriť, že je vadné cpu (vzácne) ..... ak je samozrejme správne osadené v sockete ;)
Aj EPS 8-pin zapojené?? Správne ??

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ne 16. Sep, 2018, 12:57

no malo by byt kedze zarazka je len na jednej strane

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 13:03

Vyber grafiku a aj ramku a tak zapni. Malo by hlásiť "missing memory module" tedy pípať ináč.

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ne 16. Sep, 2018, 13:04

mal som aj tak a nepipalo nic len roztocilo chladic cpu potom zas prestalo a takto to opakovalo asi 30 sek potom som to vypol

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2961
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Vadná MB?

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 16. Sep, 2018, 13:18

CPU to nebude, skúšal si do tej dosky dať aj iné a rovnaká situácia. Ale nebolo by zlé vyskúšať ho na inej doske :laugh:
Podľa mňa bude špatná ramka.... škoda, že nemáš možnosť otestovať ju na inde.

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"