Reset CMOS

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
SLAFi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: Ne 30. Okt, 2011, 21:29
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Reset CMOS

Príspevok od užívateľa SLAFi » Pi 15. Jún, 2018, 20:49

Cauko,
pretaktoval som apu na vyšiu frekvenciu ... po restarte nenabehne obraz ...odpojil som teda baterku aj kabel samozrejme , pockal som pol hodinu zapol som znova nic . Dal som teda cmos jumper .. a znova som spravil to iste. Nepomohlo , nechal som teda pc asi hodinu tak .. vytiahol som jumper a pocitac nabehol ... pretaktoval som apu na nizsiu frekvenciu ako predtym znova reset a zase to iste . Od vtedy som skusal to co pedtym ale nepomaha . Odpojil som pc nechal som ho tak.. odpojena baterka a zapojeny jumper. Necham ho tak do rana . Napada niekoho este nieco ?

Jedna sa o mini itx dosku AM4 ...Gigabyte Ab350N Gaming- Wifi

Ďakujem za kazdu pomoc .
Spoiler: ukázať
AMD POWER !!!
CPU : AMD FX- 8350 + Zalman Reserator XT MOTHERBOARD : Gigabyte GA-990FXA-UD5 , GRAPHIC CARD : EVGA NVidia GTX 970 , RAM : Kingston HyperX blu 2x4 GB 1600 Mhz - CL9-9-9-27 , HDD : Seagate Barracuda 500 GB 3,5 SATA III 7200ot./min , CASE : Thermaltake V3 black edition modified by SLAFi MODECOM 120mmx25mm 1200ot./min (blue), Thermaltake Thunderblade 120mmx25 1200ot./min (blue) , Revoltec 120mmx25mm 1200ot/min (blue) , Scythe Ultra Thin Slim 120mmx12mm 1200ot./min, regulátor otáčok Scythe 4-kanálový
+
ASUS A9RP (Intel T2060 , dualcore 1.6 Ghz RAM : 3 GB Corsair 400 Mhz
GRAPHIC CARD : 120 MB Intel X200, HDD : 60 GB Seagate

Užívateľov profilový obrázok
SLAFi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: Ne 30. Okt, 2011, 21:29
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa SLAFi » So 16. Jún, 2018, 08:38

UP
nechal som PC do rana poodpajany .. vlzil som baterku a kabel , odpojil som jumper a ide.
Spoiler: ukázať
AMD POWER !!!
CPU : AMD FX- 8350 + Zalman Reserator XT MOTHERBOARD : Gigabyte GA-990FXA-UD5 , GRAPHIC CARD : EVGA NVidia GTX 970 , RAM : Kingston HyperX blu 2x4 GB 1600 Mhz - CL9-9-9-27 , HDD : Seagate Barracuda 500 GB 3,5 SATA III 7200ot./min , CASE : Thermaltake V3 black edition modified by SLAFi MODECOM 120mmx25mm 1200ot./min (blue), Thermaltake Thunderblade 120mmx25 1200ot./min (blue) , Revoltec 120mmx25mm 1200ot/min (blue) , Scythe Ultra Thin Slim 120mmx12mm 1200ot./min, regulátor otáčok Scythe 4-kanálový
+
ASUS A9RP (Intel T2060 , dualcore 1.6 Ghz RAM : 3 GB Corsair 400 Mhz
GRAPHIC CARD : 120 MB Intel X200, HDD : 60 GB Seagate

Užívateľov profilový obrázok
DesRe
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa DesRe » So 16. Jún, 2018, 16:49

takéto patálie ,ja už by som utekal na reklamačné...
v návode k doske sa píše odpojte kábel a vyberte baterku na 4 minúty ,reset cmos spojte kontakty na 5 sekúnd...
Spoiler: ukázať
MB: GIGABYTE AORUS X470 Gaming 7 WIFI CPU: AMD Ryzen 7 1700 #4099Mhz #1.425V RAM: G.SKILL Flare X AMD 3466 MHz (14.15.14.30.44.1T) GPU: MSI GTX 1080 SEA HAWK EK X SSD: Samsung 970 EVO 500GB ,Crucial P1 1TB ,Crucial MX300 275GB PSU: EVGA SuperNOVA 650 P2 (cable sleeving MDPC-X parakord) CASE: Be quiet! DARK BASE 900 black Monitor: AOC AG271QG Keyboard: K95 RGB Platinum MX Speed Mouse: IRONCLAW RGB WIRELESS / ROG Spatha Mouse pad: MOTOSPEED P40 atd.

RAD: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper X-Flow 420 + XT45 280 Pumpa: EKWB EK-XRES 140 Revo D5 Glass CPU: HEATKILLER® IV PRO COPPER NI GPU: FC1080 GTX TF5 FAN: 5x be quiet! SilentWings 3 140mm PWM 1000rpm/1600rpm
NoteBook: Predator PH517-61-R54R

Užívateľov profilový obrázok
SLAFi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: Ne 30. Okt, 2011, 21:29
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa SLAFi » Ne 17. Jún, 2018, 12:45

Zas som sa bavil s taktovanim. A znova cierna obrazovka uz som skusal vyresetovat cmos a zase to nejde. Poradte dakto co robim zle.
Spoiler: ukázať
AMD POWER !!!
CPU : AMD FX- 8350 + Zalman Reserator XT MOTHERBOARD : Gigabyte GA-990FXA-UD5 , GRAPHIC CARD : EVGA NVidia GTX 970 , RAM : Kingston HyperX blu 2x4 GB 1600 Mhz - CL9-9-9-27 , HDD : Seagate Barracuda 500 GB 3,5 SATA III 7200ot./min , CASE : Thermaltake V3 black edition modified by SLAFi MODECOM 120mmx25mm 1200ot./min (blue), Thermaltake Thunderblade 120mmx25 1200ot./min (blue) , Revoltec 120mmx25mm 1200ot/min (blue) , Scythe Ultra Thin Slim 120mmx12mm 1200ot./min, regulátor otáčok Scythe 4-kanálový
+
ASUS A9RP (Intel T2060 , dualcore 1.6 Ghz RAM : 3 GB Corsair 400 Mhz
GRAPHIC CARD : 120 MB Intel X200, HDD : 60 GB Seagate

Užívateľov profilový obrázok
SLAFi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: Ne 30. Okt, 2011, 21:29
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa SLAFi » Ne 17. Jún, 2018, 16:26

Znova to funguje ... ajaj .. ked davam takt procaku aj gpu ako som mal predtym naspoeldy a fungovalo to .. a aktivujem to znvoa nejde monitor .. zase musim reset cmos ..
Spoiler: ukázať
AMD POWER !!!
CPU : AMD FX- 8350 + Zalman Reserator XT MOTHERBOARD : Gigabyte GA-990FXA-UD5 , GRAPHIC CARD : EVGA NVidia GTX 970 , RAM : Kingston HyperX blu 2x4 GB 1600 Mhz - CL9-9-9-27 , HDD : Seagate Barracuda 500 GB 3,5 SATA III 7200ot./min , CASE : Thermaltake V3 black edition modified by SLAFi MODECOM 120mmx25mm 1200ot./min (blue), Thermaltake Thunderblade 120mmx25 1200ot./min (blue) , Revoltec 120mmx25mm 1200ot/min (blue) , Scythe Ultra Thin Slim 120mmx12mm 1200ot./min, regulátor otáčok Scythe 4-kanálový
+
ASUS A9RP (Intel T2060 , dualcore 1.6 Ghz RAM : 3 GB Corsair 400 Mhz
GRAPHIC CARD : 120 MB Intel X200, HDD : 60 GB Seagate

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3025
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ne 17. Jún, 2018, 17:10

preco robis OC CPU aj GPU zaroven ?
daj vsetko stock a chod na OC CPU - a tam velmi velmi postupne.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 804
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa Ivko » Ne 17. Jún, 2018, 21:11

Načo taktuješ?
Kolko ti to dvihlo fps?

Reálny prínos je vždy skoro smiešny

Užívateľov profilový obrázok
SLAFi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: Ne 30. Okt, 2011, 21:29
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reset CMOS

Príspevok od užívateľa SLAFi » Po 18. Jún, 2018, 05:34

Taktoval som len gpu .. neake fps to podvihlo .. nechavam to radsej tak ..zatial mi to ide normalne..na am3+ doske som si taktoval bez problemov..neake skusenosti s taktovanim mam ..vybral baterku pockal ked daco a bolo ok ..ale na tejto doske je to akesik zlozite ..dik za rady
Spoiler: ukázať
AMD POWER !!!
CPU : AMD FX- 8350 + Zalman Reserator XT MOTHERBOARD : Gigabyte GA-990FXA-UD5 , GRAPHIC CARD : EVGA NVidia GTX 970 , RAM : Kingston HyperX blu 2x4 GB 1600 Mhz - CL9-9-9-27 , HDD : Seagate Barracuda 500 GB 3,5 SATA III 7200ot./min , CASE : Thermaltake V3 black edition modified by SLAFi MODECOM 120mmx25mm 1200ot./min (blue), Thermaltake Thunderblade 120mmx25 1200ot./min (blue) , Revoltec 120mmx25mm 1200ot/min (blue) , Scythe Ultra Thin Slim 120mmx12mm 1200ot./min, regulátor otáčok Scythe 4-kanálový
+
ASUS A9RP (Intel T2060 , dualcore 1.6 Ghz RAM : 3 GB Corsair 400 Mhz
GRAPHIC CARD : 120 MB Intel X200, HDD : 60 GB Seagate

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"