Chipsety - aky si vybrat?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
Arius
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 26. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: BA 5trzalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Arius » Ut 08. Jún, 2004, 21:52

Ludia ale ono je to len hra o bodiky v 3D markoch...

Vykon maju obe dost vysoky.. ale skor by ma zaujimalo ktora je menej problemova a tiez kvalita integrovaneho audia.

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » St 09. Jún, 2004, 07:03

Arius napísal:Ludia ale ono je to len hra o bodiky v 3D markoch...

Vykon maju obe dost vysoky.. ale skor by ma zaujimalo ktora je menej problemova a tiez kvalita integrovaneho audia.
Neviem ci uz KT880 ma aj kvalitne audio Via Envy alebo vyrobci pozivaju nejaky iny kodek, kazdopadne drahsia verzia dosiek s nforce 2 ultra 400 npar. Abit NF7-S, AN7 ...ma soundstorm audio, ktore ma kvalitu zvuku vraj vyssiu ako Audigy.
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 474
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Kosice (Terasa)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jozefr » St 09. Jún, 2004, 12:39

Nemam rad integorovane zvukovky. Radsej som si prikupil SB LIVE 5+1 aj ked mam tu onboard. Mame v robote AC97 kodeky sice sa to s tymi co je teraz neda velmi porovnavat ale aj tak. NEVERIM integrovanemu rieseniu zvukovky vzhladom na to, ze ide skor o usetrenie penazi ako o to mat KVALITNY zvuk :wink:
PC:
(Case: Enermax Fulmo Advanced, MSI 990FXA GAMING bios v1.4, AMD FX-8320E [@4,4GHz 1.42V], NOCTUA NH-D14, Kingston 1866MHz HyperX Fury Blue 2x8GB, Corsair TX650W, MSI R9 380 GAMING 4G, SSD Kingston HyperX 3K 120GB, 2x Seagate Pipeline HD 2TB, 1.5TB Samsung, LG BD-R/RE Blu-ray BH10LS30.
Digifoto:
CANON EOS 650D 17-85mm IS USM, EF 70-300mm IS USM, stativ: Velbon Sherpa 435, Pretec 32GB SDHC UHS-1 433x

Užívateľov profilový obrázok
Arius
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 26. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: BA 5trzalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Arius » St 09. Jún, 2004, 16:31

no lenze vecina ludi (ja medzi nimi) by rado volilo nieco ako mat schpny zvuk nemusi byt svetovy a za lacne kese...

Jo a o sund storme sa uz napisalo vselico al rad by som t pocul teda skor aspon pocul nazor dakoho kto to ma.

Jop a myslim ze NF7 nei nforce ultra ale len nforce

Užívateľov profilový obrázok
reno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 96
Dátum registrácie: Ne 27. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa reno » St 30. Jún, 2004, 19:43

A co tak Gigabyte 7NNXP NForce ultra 400.
CPU Intel Core 2 Duo E 8400( 475x8 - 3,8 GHz ), chladiè Thermalright SI-120, Doska Gigabyte X38 DS5, RAM 2x1G Corsair Dominator ( 5-4-4-12 ), VGA N Vidia Gigabyte 8800GT, HDD WD Raptor, HDD Hitachi 160GB S-ATA, , DVD RW Samsung 203D, DVD RW NEC 4550,skrinka Thermalthake Tsunami, zdroj Akasa460W, repro Creative Inspire T 3000 2.1, myš Logitech MX 518,podložka Razer eXactMat, klavesnica Logitech,Monitor Eizo S 1911

AdsBot [Google]
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: So 17. Máj, 2008, 13:40

ee

Príspevok od užívateľa AdsBot [Google] » So 24. Júl, 2004, 13:33

No neviem, co mas za problemy ty, ale ja mam Asus A7N8X-DLX (v2.0) a ziadny problem :!: :!: :!: Zvuk nepuka, je jedno aku pamat tam narvem, OC v pohode, len sa to momentalne neznasa s mojim 2200+ (Toughbred A0) :cry: , ale inak je to super doska so super chipom. :D

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » So 24. Júl, 2004, 21:47

Tak takto to s Nforce v skutocnosti je:
Darei1 napísal: len sa to momentalne neznasa s mojim 2200+ (Toughbred A0) :cry: , ale inak je to super doska so super chipom. :D
Vzdy je to len to alebo ono. Vsetci ju tu chvalite ale nikto uz nenapise:

- aka je narocna na drahe a kvalitne RAMky
- ako je velmi dolezite aby boli RAMky v Duale aspon trocha parovane
- ovladace Nforce zDaleka nie su tak dokonale (ja som snimi teda mal velky problem pri napalovani CDRW) VIA 4in1 su oproti nim bozske
- ze kazdu chvilu vychadzaju nove biosy a riesia take prkotiny ako zatuhnutie mysi vo windows (Abit NF7)
- serial ATA je tam skor na paradu je zdielany s PCI slotmi -vykon nikdy nebude taky ako ma VIA

Porovnavat to s VIA 133 mi pripada trochu smiesne Nforce vtedy nebol ani na svete a za tu dobu sa toho zmenilo dost.
Ja to vidim tak ze ak chces Nforce tak jedine najdrahsi model prislusnej znacky a knemu aj poriadne ramky inac tu priepustnost na nejakych lacnych CL3 ani nevyuzijes.
Naposledy upravil/-a robour v So 24. Júl, 2004, 22:01, upravené celkom 2 krát.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » So 24. Júl, 2004, 21:52

A ktej Abit KV7 co nepodporovala delicku 1/6 . Vsak si to pozeral v Sisoft Sandre ? Ta je tak blba ,ze to nevedela zmerat , lebo pisala cipset VIA KT400. Iba nedavno do nej doplnili ze existuje aj KT600 tak sa tomu necuduj

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"