Chipsety - aky si vybrat?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11031
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa GABO » Ne 25. Apr, 2004, 18:50

Ja by som nechcel nForce2 ani neviem za co...to menej problemova je moja doska na KT333 chipsete...pozrite podpis.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Ne 25. Apr, 2004, 19:36

Ale no tak, kto ma s nforce2 problemy? Ja teda nie a musim povedat, ze to vynikajuci stabilny a najrychlejsi chipset a ovladace su tiez bez problemov-a to by som o Via nemohol povedat.
S nforce2 Ultra 400 - maximalna sopkojnost :)
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Po 26. Apr, 2004, 10:25

Ja som za poslednych 24mesiacov vyskusal niekolko dosiek(ECS s Sis 735 na moje prekvapenie dost dobra a dalo sa na nej aj taktovat, Asrock s SiS735 chipsetom absolutny shit, MSI s VIA KT400 nic horsie,zdaleka sa vyhybam doskam od MSI, EPoX s KT 400 chipsetom to bola trefa, predal som ju kamosovi a ten na nej fici v max. spokojnosti, nasledovala Asus s VIA KT600, zo zaciatku bol ten chipset super ale ma velmi malu pamatovu priepustnost a to aj v single chanely, po case nechcel dat vacsie FSB ako 222MHz na zaciatku siel az na 235MHz, a nasledovala moja terajsia Epoxa s Nforce2 Ultra400, a to je to prave co som potreboval, problemi so stabilitou ziadne ani s ovladacmi, pouzivam Win2000, a FSB dosahujem stabilne 231MHz a to mam este zly kus lebo kamos ma FSB 237MHz, :twisted: no co uz, ja odporucam EPox so spomynanym chipsetom, je sice dost drahy ale kvalitny, a mimochodom ma aj SATA odskusane, mal som ho asi 1mesiac a bezproblemov. Inak fakt neodporucam ABIT model KV7 s VIA KT600 chipsetom mne tam vuobec nefungovala delicka 1/6. :!: :!: :!:
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Po 26. Apr, 2004, 14:56

Ja som taktiez spokojny so svojou nforce2 ultra 400...Predtim som mal sis748 konkretne Asrock K7S8XE a to je zabita vec....Nforce2 je vpohode ma dobry zvukovy chip,vykon,agp\pci lock....Nforce2 ultra je best :D
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Po 26. Apr, 2004, 19:25

Presne tak nforce2 ultra je best!!! Ja som mal predtym ESC L7S7A2L so Sis 746 dalo sa celkom dobre taktovat a este lepsie to bolo s upravenym biosom, ale vykon bol podstatne nizsi.
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
Arius
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 26. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: BA 5trzalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Arius » Pi 04. Jún, 2004, 12:24

a kedy si asik tak budem moct kupit kt880???

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Comby » Pi 04. Jún, 2004, 14:21

Arius napísal:a kedy si asik tak budem moct kupit kt880???
Na to si este budeme musiet trochu pockat (odhadujem 1-2 mesiace). Na www.pctuning.cz bol uverejneny test prvej dosky s tymto cipom Asus A7V880 a tam je cena okolo 3200 CZK s DPH. U predajcu Levi international ju vsak v ponuke este nemaju. A dosky od inych vyrobcov sa tiez este nepredavaju.

Užívateľov profilový obrázok
aragorn
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 86
Dátum registrácie: Ut 25. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: Topolcany, Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa aragorn » Pi 04. Jún, 2004, 14:39

no ja cakam na KT880 uz hrozne dlho (ale kedze som potreboval kupit pocitac do 1.5 8) keby niekomu netrklo tak kvoli vrateniu DPH z ciech :D ), teraz mam Epox 8KRAI (VIA KT600) a som s nim teda max spokojny

a potom si dam poslat z Prahy Soyo KT880 Dragon Ultra Platinium Etdition (dufam ze ju budu robit :lol: )

P.S: na nemeckom fore som cital ze chalanovi co volal do MSI bolo povedane ze budu na trhu KT880 do 3-4 tyzdnov (a to som cital asi pred dvomi tyzdnami) .. takze:"strasne sa tesime, welcome welcome ako zo svetelnych reklam reklam" 8)

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » So 05. Jún, 2004, 11:19

PeterM napísal:Vitaj do klubu :P Tiez som mal kedysi KT133 (FIC AZ11 - este ju mam v skrini :? ) - bola to jedina doska pre Durona, ktora sa dala vtedy u nas kupit za cenu pod 4000,- a nebol som spokojny. Spolahlivost sice v pohode, ale... Pretaktovanie - absolutne ziadne (+5MHz :x )... Drajvery - niektore chodili a niektore uplne rozhodili system... 8O
Este take male doplnenie, ja som taktovat mohol aj ked oficialne doska podporovala len 100FBS(200Mhz) ale mne slapala na 150Mhz s Duronom 800Mhz 7x150 = 1050Mhz, v biose sa dalo menit vsetko (napr. napatie od 1,1 po 1,85V) a pod.
Potom prisiel SB Live a Duron 1300Mhz a nastali obrovske problemy :evil:
Pocitac mi zamrzal pri kopirovani CD, do 5s padol pri hrani a tak dalej
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Ne 06. Jún, 2004, 14:21

2miseno: Vravis ze chces kupit pamate.Fuckt neviem preco pamate ked Grafiku je na pejcu...Investuj do grafiky
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Po 07. Jún, 2004, 11:35

2siki: uz mam GeForcu2 MX400 32MB od manli ale dosku ece nemam, ale tento tyzden, uz bude. No vies ja cely rok makam v skole a nato mi ta grafika staci, a ked cez leto idemme na niaku lanparty tak tam to staci, ved hravame CS alebo DOD a to slape ako hodinky! Mne ide skor o to pretaktovanie procaku a priepustnost pamati lebo to potrebujem :lol:
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Slotek KT880

Príspevok od užívateľa Comby » Po 07. Jún, 2004, 16:00

Dalsia recenzia cipsetu KT880 na http://www.xbitlabs.com/articles/mainbo ... t880e.html s doskou Soltek. Vysledky su skoro rovnake ako s nForce2.

Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 474
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Kosice (Terasa)
Kontaktovať užívateľa:

Re: aky chipset

Príspevok od užívateľa jozefr » Ut 08. Jún, 2004, 12:17

Jack napísal:Urcite si nekupuj nforce2 chipset!!! Urcite pockaj na Via KT880.

Precitaj si napr. toto: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t= ... light=875p


- tie iste skusenosti s nforce2

Pokial chces mat stabilny PC tak urcite pockaj na ten VIA

Nforce nema ani SATA a ked ma tak povacsinou Silicon Image a to je proste hroza
A tie ovladace pre nforce su fakt katastrofalne

- niekomu mozno ide PC s nforce2 dobre ale je vzdy len loteria. Ja som sa nasral a kupil som P4 s 875 a nemam vobec problem - ziadny !!!

Nieco na to je ze Intel je ovela spolahlivejsi ako AMD.
Neviem ci si NForce2 vobec mal, ze takto hovoris ale precitaj si tu co ludia pisu. Snad vieme spoznat nestabilitu systemu ked nam PC bezia 24/7 No aspon mne bezi a mam tam aj seti@home ak to poznas v podstate mam skoro stale 100% zataz CPU a vypinam ho akurat tak raz za tyzden na noc :lol:

S-ATA sice nema ale to mi ani nechyba nakolko ho zatial neuznavam vzhladom na to, ze NIESU este 100% SERIAL ATA DISKY. +vykonnostny rozdiel nieje skoro ziadny. Neskor mozno ale to ma svoj cas :lol:
PC:
(Case: Enermax Fulmo Advanced, MSI 990FXA GAMING bios v1.4, AMD FX-8320E [@4,4GHz 1.42V], NOCTUA NH-D14, Kingston 1866MHz HyperX Fury Blue 2x8GB, Corsair TX650W, MSI R9 380 GAMING 4G, SSD Kingston HyperX 3K 120GB, 2x Seagate Pipeline HD 2TB, 1.5TB Samsung, LG BD-R/RE Blu-ray BH10LS30.
Digifoto:
CANON EOS 650D 17-85mm IS USM, EF 70-300mm IS USM, stativ: Velbon Sherpa 435, Pretec 32GB SDHC UHS-1 433x

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Ut 08. Jún, 2004, 19:08

Ao vidite, z toho testu najlepsie vysla :!: Nforce 2 ultra 400 :!:
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"