LAN problém Skylake MB´s

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » So 03. Dec, 2016, 22:11

Ahojte,

deje sa mi zaujímavá vec. Mám pár (3ks) MB pre Skylake CPU (ASUS Maximus VIII / MSI Z170 GAMING PRO AC a tretiu si nespomeniem názov) mi nefunguje LAN. V každom prípade ide o nové dosky a majú spoločnú LAN kartu - Intel Ethernet Connection 2 l219-V
Karta je zapnutá v BIOS-e, systém ju vidí ale s výkričníkom v device managery


Čo som skúšal a nepomohlo

- OS reinštaláciu (7/10 x64)
- driver z CD / webu
- nefunkčná aj pod Ubuntu / BIOS live update
- BIOS update na najnovšiu verziu.

Napáda ma, nie je LAN integrovaná v CPU? Lebo ten jediný zostáva - Intel i5 6400. Nechce sa mi rozoberať iné PC a iný Skylake CPU tu preteraz na potvoru nemám..
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21307
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa dexterav » So 03. Dec, 2016, 22:22

tá lan určite nieje v cpu
aké ovládače?
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Ne 04. Dec, 2016, 00:50

Výborne, ušetril si mi prácu. Driver je zo stránky ASUS/MSI
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21307
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 04. Dec, 2016, 11:34

skús niečo novšie v21.1bis je tuším posledné
btw je toho relatívne dosť na nete, takže ovládače a nový bios
btw 3 dosky naraz snád skapaté nebudú
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Po 05. Dec, 2016, 20:12

Nič, bez východiska. LAN ani nesvieti po pripojení kábla... Any ideas?
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5907
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa mino_85 » Po 05. Dec, 2016, 22:03

Iná mašina na tom kábli beží? Skúšal si vymeniť sieťový kábel? Či nie je chyba úplne mimo toho PC...
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,3 GHz/1,15V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink Storage SSD: 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick Airbus edition Gamepad: Logitech F710 Wheel: - - -

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: LAN problém Skylake MB´s

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Po 05. Dec, 2016, 23:22

Jasné, všetky ostatné PC / Notebooky tam idú ako majú. Skúšal som aj napriamo do routera bez switchu atp.. Chyba je niekde v PC
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"