Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Št 14. Júl, 2016, 14:53

Iste, nastavenie XMP profilu som nemyslel aj keď to taktovanie samozrejme je.. CL15/16 risknem, vďaka za odpoveď :good:
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2799
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa flanker » Št 21. Júl, 2016, 10:30

můžeš zkusit ještě toto. Osaď RAMKy a pak po naběhnutí BIOSu nastav DRAM voltage 1.35V ručně. Dále nastav děličku RAM na 3000 MHz a save and exit. Autoamtika by si s tím měla poradit po několika pokusech o postování. Pak to případně už doladíš ručně (např z 2T na 1T)
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2799
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa flanker » Št 22. Dec, 2016, 01:19

i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3542
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa eSsay » Po 06. Mar, 2017, 12:27

Môžem sa spýtať, prečo mi na Z170i pro gaming pretáča X.M.Profile aj cpu ?? wtf :? nie je náhodou X.M.P. len na ramky ??? Po RR mi totiž ukazuje nielen OC ram ale aj OC cpu. To isté mi robí aj po aktualizácii BIOSu na novšiu verziu 3020 (no už len synchronizuje all cores).
Ak chcem točiť len ramky, musím manuálne vypísať profil ramky v Ai-tweaku: freq 3200 MHz, 1.35 V, Latency 14, RAS to CAS 14 a ACT time na 34.
Alebo mi niečo uniklo?? :-(
diki za vysvetlenie
MB: MSI Z370 Gaming Pro Carbon CPU: i7-8086K DELID Conductonaut @ 5.1GHz all cores 1.328V COOLER: Be quiet! Dark Rock Pro 4 + Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) @ 3200MHz CL14 1.36V VGA: MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11G + Thermal Grizzly Minus Pad 8 + Kryonaut SSD: Samsung 860 EVO 1000GB CASE: Fractal Design Define C FANS: 3x Be quiet! Silent Wings 3 PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 850W Platinum AUDIO: Mackie CR4 + Sennheiser HD 598 SR + NeoMusicia microphone + Hicon by Sommer cables MONITOR: LG 32GK850G KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk + SteelSeries QcK+

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2799
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa flanker » Po 06. Mar, 2017, 16:13

3200 MHz co uvádíš bude ten takt RAM. Synchronizace jader na stejný takt je u Asus (i u jiných desek) automaticky nastaven, protože pak má v recenzích vyšší výkon a Intel to tiše před lety odsouhlasil :)
Chtělo by to obrázek BIOSu, takhle neviudím stav CPU...
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15351
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 06. Mar, 2017, 17:02

eSsay napísal:Môžem sa spýtať, prečo mi na Z170i pro gaming pretáča X.M.Profile aj cpu ??
Pretoze musi. Vid specifikacie :
3400(O.C.)/3333(O.C.)/3200(O.C.)/3100(O.C.)/3000(O.C.)/2933(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2600(O.C.)/2400/2133 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

Samotne CPU podporuje iba 2400MHz RAM. Pre vyssie takty sa uz musi hrat aj s CPU. Vacsinou to dokaze uhrat na podobnu frekvenciu ako mas stock, ale nie vzdy je to mozne.

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3542
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa eSsay » Po 06. Mar, 2017, 18:39

Aha hmm, takže keď zapnem XMP, má mi to synchronizovať aj všetky jadrá cpu?? Screen: http://img24.cz/images/44874135249136364045.jpg

Ale toto CPU-Z mi asi ukazuje bludy: http://img24.cz/images/67700770261984058871.png
Tých 4200 MHz chápem (TurboBoost procesoru 4.0 -> 4.2 GHz), ale prečo mi dvíha Multiplier po nastavení XMP?? .... a toto napätie z 0,7 V na 1,3 V ?? wtf :?
V biose mi ukazuje 1.28 V na cpu (aj s XMP aj bez XMP).
MB: MSI Z370 Gaming Pro Carbon CPU: i7-8086K DELID Conductonaut @ 5.1GHz all cores 1.328V COOLER: Be quiet! Dark Rock Pro 4 + Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) @ 3200MHz CL14 1.36V VGA: MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11G + Thermal Grizzly Minus Pad 8 + Kryonaut SSD: Samsung 860 EVO 1000GB CASE: Fractal Design Define C FANS: 3x Be quiet! Silent Wings 3 PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 850W Platinum AUDIO: Mackie CR4 + Sennheiser HD 598 SR + NeoMusicia microphone + Hicon by Sommer cables MONITOR: LG 32GK850G KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk + SteelSeries QcK+

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15351
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 06. Mar, 2017, 18:50

No lebo su tak naprogramovane :). Kludne si skus teraz vratit hodnoty naspat, a uvidis co bude vysledok. Jednoducho ale aktualne su tie dosky nastavene tak, ze ked zmenis XMP profil, tak ti spravia same upravy ktore mas na obrazku.

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2799
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa flanker » Po 06. Mar, 2017, 21:52

Máš to správně, já tam nevidím chybu...i7-6700K má základní takt 4 GHz, ale na tomto taktu v praxi nikdy nepracuje. Turboboost ho při nejhorším drží v zátěži na 4100 a v méně náročných úlohách na 4200 MHz.
Takto fungují veškeré Intel čipy od doby i7-2600K Sandy Bridge. A už jsem kdysi zdeo tom psal...U Intelu se při OC nezvyšuje násobič procesoru, ale samotné turbo. A proto Intzel prodává CPU se základním taktem X, i když ten procesor běží v praxi na vyšší frekvenci :) Někdo by řekl, že to je klamavá reklama, ale má to podchycené právě tím turbem, takže papírově na štítku lidem nelže :)

PS:Ryzeny nyní mají to stejný, i v plné zátěži vždy pojede Ryzen na vyšší frekvenci než je základní takt a to díky Turbu.
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3542
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa eSsay » Po 06. Mar, 2017, 23:28

Ja viem, že Intel pri OC dvíha Turbo boost frekvencie. Len mi nešlo do hlavy, prečo mi CPU-Z ukazuje také divné napätia (po aktivovaní X.M.P.) ... a aj tú synch all cores.
Stále som bol v tom, že X.M.P. dvíha len RAM a nešahá na cpu. Už budem vedieť, každopádne díki za vysvetlenie :)
MB: MSI Z370 Gaming Pro Carbon CPU: i7-8086K DELID Conductonaut @ 5.1GHz all cores 1.328V COOLER: Be quiet! Dark Rock Pro 4 + Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) @ 3200MHz CL14 1.36V VGA: MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11G + Thermal Grizzly Minus Pad 8 + Kryonaut SSD: Samsung 860 EVO 1000GB CASE: Fractal Design Define C FANS: 3x Be quiet! Silent Wings 3 PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 850W Platinum AUDIO: Mackie CR4 + Sennheiser HD 598 SR + NeoMusicia microphone + Hicon by Sommer cables MONITOR: LG 32GK850G KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk + SteelSeries QcK+

Agostino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 07. Jan, 2016, 19:36
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa Agostino » Ne 05. Nov, 2017, 22:27

Ahojte, prosím Vás nemá tu niekto ASUS Z170 Deluxe s procesorom Intel i7 6700K? PC mi začal sem tam mrznúť a trápim sa s tým už týždeň no na nič som neprišiel. Stáva sa to hlavne keď na ňom nič nerobím, alebo kopírujem nejaké dáta na externý disk. Pri hraní sa to nestalo ani raz. Aj rôzne testy prebehli v poriadku. Ramky odskúšané samostatne. Kúpil som aj nový napájací zdroj. Odpojil som všetko nepotrebné z dosky aj grafickú kartu no stále rovnako. Keď PC zamrzne nefunguje ani tlačidlo RESET. Treba podržať POWER button.

Jediný TEST ktorý PC privedie do daného stavu za 2s po spustení je MemTest v7.30 PRO. Ale nie na default nastavení. Ten prebehne bez problémov. Sekne sa iba vtedy keď zvolím v CPU Selection voľbu Sequential.
A ja by som potreboval ak má niekto rovnakú dosku s procesorom či by nebol ochotný spraviť ten test či mu prebehne aby som sa uistil že bude asi vadná doska alebo CPU.

Verzia BIOSU najnovšia 3504 odskúšané rôzne nastavenie default, XMP atď.
Za akúkoľvek radu ďakujem.

masstersvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: St 23. Sep, 2015, 14:00
Bydlisko: Komárno
Kontaktovať užívateľa:

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa masstersvk » Po 06. Nov, 2017, 17:01

Bios 3504 a 3503 majú problémy aspoň čo som sa dočítal hlavne z Ramkamy
Ja mám na Z170 A 3007 a beží stabilne, skús ho tam nahodiť 3007 pre tvoju dosku
Cpu:Intel i7 7700K + Corsair Hydro H115i Mb: Asus Z170-A Ram:Kingston Savage 2x8GB ddr4 3000 MHz Psu:550W Gpu:EVGA GeForce GTX 1080 FTW HYBRID GAMING Case: Zalman Z9 Neo HDD: WD Blue 500GB Ssd: Kingston Savage 2x240GB Monitor: 29" LG LED 29UB67-B -21:9 Headset : HyperX Cloud II
Gaming mice : Razer deathadder chroma

Agostino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 07. Jan, 2016, 19:36
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa Agostino » Ut 07. Nov, 2017, 13:43

Hej máš veru pravdu, pozrel som zahraničné fóra a majú problém so stabilitou 3504. Jeden tam rozpísal nastavenie BIOSU pri ktorom mu to šlape stabilne, tak som skúsil a od rána kopírujem na disk bez mrznutia tak uvidíme. Ak nepomôže skúsim teda ešte ten 3007. Každopádne dám potom vedieť a ďakujem zatiaľ ;)

Agostino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 07. Jan, 2016, 19:36
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa Agostino » Ut 28. Nov, 2017, 00:23

Takže po nastavení BIOSU šlape od poslednej správy bez problémov. Počkám kým vydajú nový BIOS a hneď skúsim ten na default a uvidíme.

Užívateľov profilový obrázok
simpson
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 891
Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Príspevok od užívateľa simpson » St 07. Mar, 2018, 01:15

laická otázka asi mimo tému doska ASUS Z170 Pro GAMING + 7700k je možné že ma nepusti viac ako 4400Ghz ? BIOS je samozrejme najnovší.
CPU: i7 7700K - (DELID 5,0 Ghz) - MB: MSI Z270 Gaming M5 - RAM: 16GB CORSAIR Vengeance LP 3200Mhz - GPU: SLi - EVGA GTX1070 FTW - SSD: INTEL 1TB 660p NVME - HDD: WD20EURX 2TB - WD20EZRX 2TB - DVD: Samsung 222AL - PSU: EVGA G2 850W - CASE: Fractal Define R4 - LCD: 27" LENOVO Y27G

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"