Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkušenost

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2801
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa flanker » Št 12. Nov, 2015, 10:46

No Ačko stejně podporuje jen DDR4, takže am není co řešit...

U DDR3 je to jen nafouklá bublina, už s Haswellem bylo možné standardně používat paměti XMP profilu (tedy napětí 1.65V) a z zkušenosti uživatelů jim nevadí ani napětí kolem 1.9V pro testy na vzduchu (naptí RAM). Je to jen přehnaná bublina.

DDR4 mají hlavně jiné napájení, více pinů a jiné latence. Nejen ty co do přečtení údaje na adrese, cca latence 2400 MHz ddr3 jsou cca jako u ddr4 3000MHz
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

nexon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2015, 20:31

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa nexon » So 14. Nov, 2015, 13:48

Do nového chipsetu nový typ pamäte DDR4 to je jasné len som chcel vedieť čo je nové a ták.

A ako to je s taktovaním pamätí? Dajú sa všetky taktovať? A aký to má význam - čo to prináša -> čo tým získam?

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2801
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa flanker » Ne 15. Nov, 2015, 22:24

ideální je vzít třeba 2400 MHz XMP HyperX Savage a jdou nataktovat manuálně na 3200-3300 MHz (musíš přidat lehce voltáž a přečasovat pak ručně časování, případně můžeš udělat to, že nastavíš identické časování jako HyperX 3000 MHz XMP a tyhle 2400 MHz jej rozjedou také :-) )
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

nexon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2015, 20:31

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa nexon » Št 19. Nov, 2015, 19:45

A čo tak HyperX Fury? To všetky pamäte sa dajú taktovať? alebo len niektoré ako napr. intel procesory s K na konci.

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2801
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa flanker » Pi 20. Nov, 2015, 18:01

nexon napísal:A čo tak HyperX Fury? To všetky pamäte sa dajú taktovať? alebo len niektoré ako napr. intel procesory s K na konci.
Paměti jdou taktovat víceméně všechny, pochopitelně na čím vyšší frekvenci běží, tím méně je člověk dostane dál. %Cipy na vysokofrekvenčních RAM jsou výběrové, ale pokud třeba porovnáme Fury 2400 a Fury 2800/3000 MHz, tam budou identické a je jen jinak udělané časování XMP profilu. Výběrové bývají moduly s frekvencí cca 3600 MHz a více u DDR4 (DDR3 cca od 2800 MHz a více)
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Agostino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 07. Jan, 2016, 19:36
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa Agostino » Št 07. Jan, 2016, 19:48

Čaute borci, má tu prosím Vás niekto dosku ASUS Z170 deluxe? Snažím sa nastaviť bios aby pri nečinnosti pod taktoval procák ale nejak sa mi nedarí :( Stále ho drží na 4000Mhz. Díky za každú radu.

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5059
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa mino_85 » Št 07. Jan, 2016, 20:30

Môže to byť aj nastavením v OS. Mrkni vo windowse aký máš nastavený režim napájania /vyváženy/šetrenie energie/vysoký výkon/. Ak to máš na vysoký výkon, tak prepni na vyvážený a malo by to bežať.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Agostino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 07. Jan, 2016, 19:36
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa Agostino » Št 07. Jan, 2016, 21:12

Ty si pán. To ma vôbec nenapadlo. Po inštalácii SSD mi to preplo na Samsung High Performance, prepol som na vyvážený a už to kleslo na 800Mhz :cool: Hlavne že som sa trápil dva dni. Ďakujem Ti moc.
mino_85 napísal:Môže to byť aj nastavením v OS. Mrkni vo windowse aký máš nastavený režim napájania /vyváženy/šetrenie energie/vysoký výkon/. Ak to máš na vysoký výkon, tak prepni na vyvážený a malo by to bežať.

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5059
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa mino_85 » Št 07. Jan, 2016, 22:38

Za málo, vlastná skúsenosť, tiež sa mi to stalo so Samsung SSD. :)
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2801
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa flanker » Ut 12. Jan, 2016, 14:10

speciální beta BIOS pro OC BCLK non K procesorů (ne pro začátečníky!):

Don’t use this for K-series CPUs.
It might damage your hardware, no guarantees provided.

Issues found so far

* No IGPU
* No dynamic change of CPU frequency
* No C-states
* No Turbo Mode
* CPU temperature reading is incorrect
* AVX instructions have very low performance
* Windows XP ACPI not supported

After flashing set the following settings to make it boot into OS with correct CPU speed

Advanced\CPU Configuration
- Boot Performance Mode -> Turbo Performance

Advanced\CPU Configuration\CPU Power Management Configuration
- Intel(R) SpeedStep(tm) -> Disabled
- CPU C states -> Disabled



Z170 Pro Gaming https://drive.google.com/file/d/0B4Cfb4 ... sp=sharing
Z170 Deluxe https://copy.com/3EhKnWsaSbvaZBAJ
Z170-A https://copy.com/zoPKiT8kp248SRHE
Z170-K https://copy.com/lAU9IOL2BT7bGdZa
Z170-P https://copy.com/qpgZxrhK0rVYisB8
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22
Bydlisko: BN

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa Purejoke » Ne 14. Feb, 2016, 23:21

Sú tu nejakí vlastníci Asus z170 deluxe ? Rád by som ju kúpil do nového PC ale čo čítam na internete tak veľa ľudí ma s tou doskou problémy. Nerád by som hral RMA lotériu.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Crucial MX500 500GB Case: NZXT H700 Monitor: Asus PG278Q

Agostino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 07. Jan, 2016, 19:36
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa Agostino » Po 29. Feb, 2016, 22:00

Purejoke napísal:Sú tu nejakí vlastníci Asus z170 deluxe ? Rád by som ju kúpil do nového PC ale čo čítam na internete tak veľa ľudí ma s tou doskou problémy. Nerád by som hral RMA lotériu.
Nazdar, mám ju od decembra. Aké presne problémy? Zatial som nič hrozné nepostrehol.

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2801
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa flanker » St 02. Mar, 2016, 17:37

chtělo by to rozvést problém :)
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2962
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa TroubleMaker » Št 14. Júl, 2016, 14:35

Ahojte,

nechcem zakladať samostatnú tému, vyskúšam šťastie tu

Mám Hero VIII s 6700k a Corsair 16GB KIT DDR4 SDRAM 3200MHz CL16 Vengeance kitom. Všetko ide ako má, len môj dodávateľ (chcem kupovať len u neho, pretože zaplatím dobropisom) už tieto pamäte nedrží (EOL). Moja otázka je, či ich môžem skombinovať s Corsair 16GB KIT DDR4 SDRAM 3000MHz CL15 Vengeance LPX a získam 32GB bezproblémovej pamäte na frekvencií 3GHz (bez OC). Je tomu tak, alebo sa môžu hrýzť a budú problémy pri OC?

Ďakujem
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15354
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Asus Z170-A, K, P,Deluxe, Pro Gaming - infa, rady, zkuše

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 14. Júl, 2016, 14:50

3GHz RAM bez OC nedosiahnes - ak sa teda nehras so slovickami a nepokladas nastavenie DDR4-3000 XMP profilu ako OC. Moduly ale kombinovat mozes vzdy, akurat je otazkou na akom takte ti pojdu. Je mozne ze pojdu obe na DDR4-3000 CL15, je mozne ze sa budes musiet uspokojit s DDR4-3000 CL16 ci inou volbou.

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"