Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 16:19

Zdravím všetkých. Nedávno som zistil v mojom pc problem a to ten, že ked hrajem hry konkrétne, CS:GO, NFS Rivals, Titanfall BETU ked som hral a BF4 tak po cca 1 až 2 hod. hrania mi z ničoho nič reštartuje PC uprostred hry. Vypne sa celý PC a nabehne znovu. Uľahčím vám premýšľanie takže: vírus to nieje Kaperskym oficialnou licencovanou verziou som skontroloval celý PC a nič, teploty nie - teplota cpu v záťaži bola 45 stupnov a GPU v zatazi 58 az 68 stupnov, takze nič sa neprehrieva. Zdroj je 750W ten to musí potiahnuť. Netaktujem nič takže taktovanim to nebude. --------- PREINSTALOVAL SOM CELY SYSTEM C: a dal som ho sformátovať a robí mi to stále AJ PO PREINSTALOVANI no odkedy som kúpil PC ubehol pol rok a začalo to robiť až teraz pred mesiacom ... je tu ešte niečo. PC bol v servise kde mi upgradovavali windows na vyššiu verziu professional a nainštalovali mi tam ešte dalsie ventilátory .. a začalo to robiť až potom ako PC som zobral zo servisu. LENZE windows som pred 4 dnami preinstaloval a ventilátory som odpojil naschval aby som si bol isty ci to nieje vetrakmi a robi mi ten reštart stále ........ VOPRED VAM VSETKYM DAKUJEM ZA AKUKOLVEK, ODPOVED, RADU, POMOC

P.S.: Ten predmet správy či podoporujú najnovšie hry 32GB RAMKY som napísal preto lebo som volal do toho servisu a tam mi povedali že hry ktoré hrajem či podporujú 32GB pamate RAM pretože už mi zostával po softwarovej stránke iba toto ...
Naposledy upravil/-a vanishing_point v So 01. Mar, 2014, 16:31, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20583
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podporuje 32GB pamätí RAM najnovšie hry ??

Príspevok od užívateľa dexterav » So 01. Mar, 2014, 16:28

napíš zostavu
32GB ako takých by ale na pády vplyv mať nemalo pokiaľ niesú ramky ako také vadné
skus ich podtaktovať , niekedy ramky prudia ak sú obsadené všetky sloty a plnou kapacitou a nezvládajú napr vyššie frekvencie alebo proste to nejde dobre všeobecne
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 16:33

CASE: Thermaltake VN4000 Commander MS-1
ZDROJ: Fortron raider 750W 80+
MB: gigabyte H77M-D3H
CPU: intel core i7 - 3770, 3.4 - 3.9 GHZ, LGA1155
RAM: kingston DDR3 - 1600MHZ, CL10, 4x8GB (32GB)
GPU: gigabyte GV-N780OC-3GD, 954 - 1006 MHZ
HDD: seagate barracuda, 7200, sata III, 3TB
SSD: pny xlr8 pro sata III 2,5"
Mech.: BD-RW LG BH 16NS sata black
OS: MS Windows 7 Professional 64-bit - Sk

ahaaa takže ísť do biosu a tam sa nato pozrieť ?? myslím na tie RAMKY ....

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20583
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa dexterav » So 01. Mar, 2014, 16:34

jop
hlavne mrkni časovanie
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 16:34

vlastne ja ramky taktovane nemám sú iba v mode XMP 1600MHZ stale je tych 1600 takze vyššiu frekvenciu nemám

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 16:36

v poriadku pozriem časovanie a potom ti napíšem resp. spravím fotku a pošlem ju tu lebo tam toho bolo viac ked som pozeral bios a časovanie

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20583
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa dexterav » So 01. Mar, 2014, 16:36

a časovanie?
ono môýe byť problém ako som pásal že ich máš 4x8GB :(
a treba možno zvýšiť napätie na radiči pamätí, podľa mňa takmer isto
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 16:48

počuj ešte takto spravil som si test ramiek cez program MEMTEST86 ... test bežal vyše 7 hodín a vypísalo 0 chýb ... už som to časovanie pozeral ale obrazok sa tu neda poslať lebo má veľké rozlíšenie .. mozem ti to poslať do mailu

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 01. Mar, 2014, 17:20

skusal som ti to poslat do mailu lenze klikam na mail a nič nereaguje .. asi ho nemas viditelny .. chcel som ti poslať tie fotky z biosu ohladom časovania

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4599
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa Chris » Ne 02. Mar, 2014, 12:18

vyhladaj na C subor memory.dmp a zaves ho niekde, aby sa dal stiahnut
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » Po 03. Mar, 2014, 16:08

nedavno mi to robil kamos to dmp. že aká chyba nastala v PC ale nepomohlo lebo presne sme nezistili iba vypisalo ze spadol system ... nieco ohladom pamate a kernelu tam bolo ... no potom som to presiel memtestom ktorý bežal 7 a pol hodin a nič neukazalo. no mozno je chyba v slotoch ramiek ... zajtra tam idem vymenia mi chladič na procaku za boxovany intelacky aby som mal pristup k ramkam a mohol ich premieňať medzi sebou a tak zistil ktore su vadne ... iný spôsob nevidím .. ak to bude robiť so všetkými ramkami tak potom vymena zdroja na skúšku ... aby sa zistilo či je to zdroj alebo matičná doska

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa valistar » Po 03. Mar, 2014, 16:46

skusil si pridat trosku voltaze memory controlleru? podla mna len nema dost stavy na 4 ramky, stava sa to casto. prejavi sa ti to mierne na teplotach a spotrebe cpu inac to nema dosledky - kebyze to vyriesi problem tak jednoduche riesenie. ale otestovanie s inymi kombinaciami a 2,3 modulmi by si mal vyskusat tiez. :)

vanishing_point
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: So 01. Mar, 2014, 16:00

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa vanishing_point » So 08. Mar, 2014, 21:58

takže testoval som znova tým že mi odpojili 2x8GB pamäte RAM a spravilo to znovu ten reštart. čo sa týka voltaže je to zbytočné pretože RAMKY sú nastavene na spravnej hodnote na ktorej majú bežať a nie že ja kupim PC a ja mam ešte nastavovať RAMKY manualne to je sprostnosť. takže v pondelok zanesiem znovu nech vymenia na druhe 16ky a uvidi sa ... ked to spravi aj potom v druhych slotoch tak problem bude bud matičná alebo zdroj

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa CageJ » So 08. Mar, 2014, 22:53

jop

ale tak poskusaj kazdu 8GB RAM osobitne napr.

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Podporujú najnovšie hry 32 GB pamäte RAM ??

Príspevok od užívateľa valistar » Ne 09. Mar, 2014, 00:40

ja som ale nehovoril o voltazi ramiek..

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"