aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » Ne 19. Máj, 2013, 11:43

:help: zdravim,mam taky mali problem s vyberom ramky ,kedze sa v tom moc nevyznam za radu budem vdacny.mam dosku od asusu starsiu-http://www.czc.cz/asus-p5ld2-se-intel-9 ... 07/produkt
popis dosky som si prestudoval ale nechapem ake frekvencie podporuje a typ ramky pisu ze do max 667mhz a podporuje aj neake 800 mhz
neviem ake mam kupit ,poradi mi dakto prosim? :(
chcel by som tam 4 giga pamete teda max co aj podporuje ale neviem ake ci ddr2 667 mhz ci ddr2 800 mhz.alebo kit? :-(
moj mail je lancelot1600@azet.sk za odpoved budem vdacny ked sa na to niekto vrhne :)
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

Užívateľov profilový obrázok
Joey35
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1066
Dátum registrácie: St 17. Dec, 2008, 23:36
Bydlisko: Bardejov

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa Joey35 » Ne 19. Máj, 2013, 15:30

Skus sa popozerat na nejakom bazari po DDR2, lebo nove su sialene drahe ( 2x2gb stoja okolo 60 € a to je podla mna vela). V bazari zohnas az za 30 eur 4gb kit.

Tvoja doska co pozeram tak pise, ze ma podporu len 667mhz ramiek.
PC:MB:MSI P67A-C45 B3,CPU:Intel® Core i5-2500K + Gelid Tranquillo,GPU:GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3G,HDD:Samsung 860 QVO 1TB,RAM:2x4GB Kingston HyperX 1333 CL9,PSU:Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze,Case:BitFenix Shinobi,MONITOR:AOC Q3279VWFD8 + BENQ GW2760

Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » Ne 19. Máj, 2013, 20:36

Joey35 napísal:Skus sa popozerat na nejakom bazari po DDR2, lebo nove su sialene drahe ( 2x2gb stoja okolo 60 € a to je podla mna vela). V bazari zohnas az za 30 eur 4gb kit.

Tvoja doska co pozeram tak pise, ze ma podporu len 667mhz ramiek.


skusim sa pozriet na bazar nieco lacnejsie ,nuz tych 30e za 4 giga to by slo.a radsej kupim ddr2 667/2x2 kit.dik za odpoved pomohlo mi to vo vybere. :)
Naposledy upravil/-a poldo1 v St 22. Máj, 2013, 09:59, upravené celkom 1 krát.
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

Užívateľov profilový obrázok
Joey35
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1066
Dátum registrácie: St 17. Dec, 2008, 23:36
Bydlisko: Bardejov

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa Joey35 » Ne 19. Máj, 2013, 21:06

prispevok pred tebou sa necituje :)

skus naozaj bazar, napr. bazos,tunajsi bazar(od 200 prispevkov je otvoreny sa mi zda) alebo hocikde inde na forach, lebo za nove sa pytaju horibilne sumy.
PC:MB:MSI P67A-C45 B3,CPU:Intel® Core i5-2500K + Gelid Tranquillo,GPU:GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3G,HDD:Samsung 860 QVO 1TB,RAM:2x4GB Kingston HyperX 1333 CL9,PSU:Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze,Case:BitFenix Shinobi,MONITOR:AOC Q3279VWFD8 + BENQ GW2760

Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » St 22. Máj, 2013, 09:58

Joey35 napísal:prispevok pred tebou sa necituje :)

skus naozaj bazar, napr. bazos,tunajsi bazar(od 200 prispevkov je otvoreny sa mi zda) alebo hocikde inde na forach, lebo za nove sa pytaju horibilne sumy.
odporucili mi na shark.sk-P5ld2- se -ram. 2 kusy -http://www.shark.sk/komponenty-0/pamate ... mhz-cl5-0/
nuz nie je to vela ,ale mam tam ddr2-533mhz,2 kusy po 1 giga neak to zlepym hadam.na bazosi nic moc s takou frekvenciou. :facepalm:
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

Užívateľov profilový obrázok
Joey35
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1066
Dátum registrácie: St 17. Dec, 2008, 23:36
Bydlisko: Bardejov

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa Joey35 » St 22. Máj, 2013, 11:46

hmm nvm ci ma vyznam kupovat nove ramky za take love...
na tvojom mieste by som radsej setril na novy pc
PC:MB:MSI P67A-C45 B3,CPU:Intel® Core i5-2500K + Gelid Tranquillo,GPU:GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3G,HDD:Samsung 860 QVO 1TB,RAM:2x4GB Kingston HyperX 1333 CL9,PSU:Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze,Case:BitFenix Shinobi,MONITOR:AOC Q3279VWFD8 + BENQ GW2760

Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » St 22. Máj, 2013, 18:22

pc ktory skladam je cisto na net.ziadne zazraky necakam ,kedze mi ostali neake tie komponenty ,,hadam ztoho spravym casom pc.
naklady zhruba do 50e+tie ramky dokupim alebo new ,uvidim . :)
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

Užívateľov profilový obrázok
Joey35
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1066
Dátum registrácie: St 17. Dec, 2008, 23:36
Bydlisko: Bardejov

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa Joey35 » St 22. Máj, 2013, 19:42

skus radsej popozerat nejake bazari naozaj, nie len bazos, ale aj ine konkurencne fora.
PC:MB:MSI P67A-C45 B3,CPU:Intel® Core i5-2500K + Gelid Tranquillo,GPU:GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3G,HDD:Samsung 860 QVO 1TB,RAM:2x4GB Kingston HyperX 1333 CL9,PSU:Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze,Case:BitFenix Shinobi,MONITOR:AOC Q3279VWFD8 + BENQ GW2760

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4393
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa shajek » Št 23. Máj, 2013, 07:30

veď si už daj povedať že sa nové neoplatia. Kúp z bazaru a o záruku sa nestaraj. Aj tak majú väčšinou Liftime warranty (Adata, patriot, ...)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » Št 23. Máj, 2013, 08:16

nuz nove pravdepodobne kupim az vtedy ,ked nezozeniem kit ddr2-2giga /533mhz .mam 2giga 2 sloty cize ked zozeniem este 2 sloty mude fajne len kde?hladam stale ale nic nie je v ponuke ,este som premyslal ze to zmiesam s 667 mhz ale to zas sa obavam ze to nie je dobra volba.
tu je riesenie,2 moduly kupim -http://www.shark.sk/komponenty-0/pamate ... mhz-cl5-0/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
hladam moznost ked vela toho ta doska nema.vid podporu asus:p5ld2-se
ramky ktore podporuje je do maximum 667 mhz. :facepalm:
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4393
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa shajek » Št 23. Máj, 2013, 09:52

pochop... je uplne jedno ake ramky kupis ci budu 400/667/800/1066 stale ti tam budu fungovat lebo sa proste zhodia na maximalnu frekvenciu. Aj ked skombinujes 667 a 800 tak sa nic nestane lebo tie 800vky dokazu bezat na 667.
a nemozes najst ? ked sme pri tom .... trvalo mi to 10sek
http://pc.bazos.sk/inzerat/25826255/Pre ... 066MHz.php
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » Št 23. Máj, 2013, 12:34

ked mam 533mhz kingston 2 moduly po giga tak...ked dam 800mhz dva kusy pojde mi to na 533mhz na najnisiu hranicu? :cry:
mam tam taketo 2 kusy 533 mhz.
http://pc.bazos.sk/inzerat/25828873/Pre ... z-DDR2.php
Naposledy upravil/-a poldo1 v Št 23. Máj, 2013, 12:37, upravené celkom 1 krát.
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4393
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa shajek » Št 23. Máj, 2013, 12:35

áno pane, pokial nepretaktujes tie 533 na 800 ;)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
poldo1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2013, 10:10
Bydlisko: slowakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa poldo1 » Št 23. Máj, 2013, 12:39

joj a naco taktovat?sak doska mi to aj tak nepodporuje hovorim ze do max667 mhz potom len pipanie :-(
Microsoft Windows 7 ultimate 64-bit SP1
--------------------------------------------------------
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400- 6M Cache,4X 2.66 GHz, 1333 MHz FSB
8,00 GB Dual-kanál DDR2 -Dc Mode Symmetric 4x2
asus-P5Q PRO(Socket 775)
Kingston SSD NOW 200 V+ (60GB) SATA
298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00V6A0 ATA Device-SATA
HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device LG-{sata}
Cooler Master Rs-600-acab-m4-600 wats

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4393
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: aka ramka do zakladnej dosky asus- P5ld2-se

Príspevok od užívateľa shajek » Št 23. Máj, 2013, 12:40

njn, tak to mas fuk .. proste pojde to ... ak tomu neveris tak si od kamosa z PC vytiahni nejaku DDR2 Ramku , otestuj to ak to nepojde zahod cely PC a ako to pojde kup si hociake DDR2 RAM
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"