Nastavenie časovania

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1806
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa zodiaq » Ut 29. Sep, 2009, 12:45

Ahoj
Kupil som novu dosku MSI 790FX-GD70 a DDRIII pamate Kingston HyperX 1800Mhz cl8
Výrobca garantuje tých 1800Mhz pri časovaní 8-8-8-24 pri napajanií 1,7-1,9v. Mne idu na 1333Mhz cl9.
Ked som cez deličku dal na 1600mhz dostal som otrasné časovanie clocky okolo 11. Ak menim casovania rucne system nenabehne, ak nezmenim casovania ani delicku (cize necham 1333 cl9) a iba zvysim napajanie na 1,9v system tiez nenabehne. Pamate su v prvých dvoch slotoch dual channel gauged teda 128bit, skusal som to aj ungauged.

Bios obsahuje aj nastavenia pamati o ktorých som v zivote nepočul :D nejaky "ram strenght" s polozkamy disabled a both pricom ak dam both pribudne asi 5 dalsich nastavení a v kazdom su nejake nasobicky ci co? x1.0, x1.5, x2.0..... V manuali pisu ze tymto sa da zvysit stabilita pri OC ale ani neviem co to robi. Mate nejake napady okrem "pokus-omyl" ako rozbehat tie pamate na 1600Mhz a cl8? Alebo by bol nejaky problem pri týchto nastaveniach? Preco teda nejdu ani 1333 cl7?
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2999
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 29. Sep, 2009, 13:26

hmm, tam sa tušim to robi cez delicku dram/fsb? abo nejako... nastav 1.8v a casovanie skus dat este raz na manual a updatni bios...
#povinnakarantenaforever
#igornahrad
#sitojederave

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1806
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa zodiaq » Ut 29. Sep, 2009, 14:02

Bios mam 1.5 novsii nieje.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9233
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa HellAngel » St 30. Sep, 2009, 22:40

ramky dostanes na 1600 zdvihanim FSB procesora. robil si niekedy OC?
Mhz ram sa pocita z nasobica pameti * FSB procesora. takze nastav si casovanie ramiek, nastav nasobic na ramkach podla toho ake mas FSB na procesore. Ak nevies o com hovorim a nikdy si netaktoval tak si najdi aj tu na fore ako sa robi OC
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa KingTommy » Št 01. Okt, 2009, 10:49

Nemusí dvíhať aj FSB, ja som napríklad kamarátovi dal RAM z 800MHz na 1066MHz bez toho aby som zdvihol FSB čo len o 1Mhz. ;) Neviem to však vysvetliť ako, ale dá sa to...
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Št 01. Okt, 2009, 10:50

...zmenou delicky si chcel povedat ;)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa KingTommy » Št 01. Okt, 2009, 11:10

Áno, dík. Ja som proste praktik. Vysvetliť, nevysvetlím nič, spraviť, spravím všetko.. :-D
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1806
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa zodiaq » Št 01. Okt, 2009, 21:24

Problem je v tom ze ja tych 1600 dostanem cez deličku ale s hroznym casovanim a ak menim casovanie nenabootujem. Ano dviham aj napatie.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Pi 02. Okt, 2009, 14:11

A comu sa cudujes? Je to uplne normalny jav, "staci len dvihat frekvenciu a napatie, a vsetko pojde ako ma". Figu. Samozrejme je akurat to, ze vyssia frekvencia => nizsie casovanie, nizsia frekvencia => nizsie casovanie, s napatim je to podobne. Aspon na vacsine RAM. Edicie, ktore maju pri 1.65V takty 2200MHz DDR a casovanie napr. 7-7-7-12 nechame teraz bokom...aj ked tie umery platia aj u nich. To su len zakladne faktory :)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1806
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa zodiaq » Pi 02. Okt, 2009, 18:34

Ale taq teraz nechapem co mu mam vypalit 10V a pojdu v POHODE??? :furious2:

Nie nepojdu lebo ako som uz pisal Ked necham nastavenie na defaulte a iba zdvyhnem napajanie NEnabootujem. Restart pocas POST.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Pi 02. Okt, 2009, 22:26

Nepochopil si ma :) Snazil som sa ti naznacit, ze sa zrejme bez zvyseneho casovania nepohnes vyssie.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1806
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa zodiaq » So 03. Okt, 2009, 12:48

Ale ako je to mozne ked vyrobca garantuje 8-8-8-24 pri 1600Mhz a ja som iba na 1333 a neviem ist nissie z 9-9-9-24? Akoze to mam vzdat?
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Ne 04. Okt, 2009, 15:26

Takze este raz :)

1) V prvom prispevku tvrdis nieco ine ohladom tych garantovanych specifikacii
2) Nemam rad Kingstonky, lebo tie ich specifikacie su dost zavazajuce - su "variabilne".
3) "Výrobca garantuje tých 1800Mhz pri časovaní 8-8-8-24 pri napajanií 1,7-1,9v" - tvoj prvy post; "vyrobca garantuje 8-8-8-24 pri 1600Mhz" - tvoj posledny post
Zhrnute a podskrtnute:
1) Hod na tie RAM-ky link, presne na tie tvoje
2) Kingston garantuje asi tolko(podla prveho a posledneho postu), ze: by mali dat 1800MHz pri 8-8-8-24 a 1.9V; a 1600MHz pri 8-8-8-24 pri 1.7V - tak nejako by som to z toho popisku logicky vyvodil.
3) Lenze neviem kde je pravda, a garancie Kingstonu su dost casto divne - napsie casovanie a frekv. ale nenapise, ze pri akom napati => cize casto pre dosiahnutie "jeho specifikacii" treba dvihnut napatie.
4) Nic nemas vzdat, a neviem co vsetko si nastavoval pri OC, ked si OCed, tak to nie len o dvihnuti delicky a bac. Cize aj to by sa hodilo trosku popisat pre efektivnejsiu pomoc ;)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa kramer » Ne 04. Okt, 2009, 20:22

No jam mam s Kingston HyperX dual chanel Kit Gold len dobre skusenosti a vzdy my islo este aj agresivnejsie casovanie ako bolo dane vyrobcom a na tych paketoch udavaju frekvenciu aj voltaz casovanie maju na stranke ale vzdy my BIOS nastavil dobre casovanie uz to potom bolo len o doladeni
(ja do mojich DDR tlacim 2,85V povodne 2,6V a bez problemov len tak na okraj kedze je to nieco uplne ine)

EDIT: prave ze su na dotyk studene podla mna mam v PC dobry prievan dnu sa dostane vzduch cez bocnu 25cm okolo 500ot/min vzadu dole je jemna mriezka a vo vrchnej 5.25" pozicii mam taky mriezku vyfuk 12cm 5V zdroj EC, 2x8cm AC 7V pod zdrojom a vpredu pred HDD 12cm 5V zo zdroja EC, moja case http://www.tichepc.sk/AplusCase-XClio2.html?arg1=001022" onclick="window.open(this.href);return false; je trocha poupravovana
Naposledy upravil/-a kramer v Ne 04. Okt, 2009, 20:43, upravené celkom 2 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB, NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Nastavenie časovania

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Ne 04. Okt, 2009, 20:25

2.85V by som im nedaval, to sa podla mna musia opekat.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"