Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 13. Jún, 2013, 22:44

No,takze XMP som tam veru nenasiel a s Biosom moc nemam skusenosti,max som tam tak nastavoval bootovanie,zapinanie PC zo spanku mysou a klavesnicou,AHCI mod a update Biosu.No rad by som to zmenil a naucil sa co to o taktovani,ale o tom po tom,teda prikladam par obrazkov:
Toto neviem co je,no malo to podobny nazov:
Obrázok
Tu by sa asi najjednoduxsie dala nastavit frekvencia:
Obrázok
Tu uz je to spominane casovanie,mam to cele prenastavit?
Obrázok
Tu to pokracuje:
Obrázok
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 13. Jún, 2013, 22:46

ale DDR3 1600 tam hádam vidíš :-)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 13. Jún, 2013, 22:53

No,tak ale pipo137 hovoril,ze Hertze su zobrazene len s polovice a aby som vedel vykon udavany vyrobcom,musim ix vynasobit dvoma.Tak neviem ci to len v tom softe tak plati,alebo aj v Biose a v tom pripade by som to nastavil na 800 MHz.Staci to nastavit teda na 1600 MHz ano?

A mam teda tie prve tri 9tky prehodit na 8cky?Nic viac v tom casovani netreba prehodit?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 13. Jún, 2013, 23:12

daj len tých 1600 na časovanie máš ešte času dosť :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 13. Jún, 2013, 23:15

Ono, niekde to zobrazuje tak a niekde tak :facepalm: :facepalm: ... v tomto prípade je tam už rovno efektívna frekvencia, takže nadstav "DDR3-1600", tým napevno nadstavíš frekvenciu na požadovaných 1600MHz.

Inak, neuvedomil som si možnosť, že tvoj bios(doska) ešte nepozná profily XMP :D

A k tomu časovaniu, pre začiatok by som ho na tvojom mieste radšej nechal tak(najprv poskúšaj toto), ale presne ako píšeš, zmeníš tie prvé tri deviatky na osmičky (teda na rýchlejšie časovanie)... akurát ti tam ostane nadstavený Command Rate na 1T (tak ho máš teraz nadstavený) a tvoje ramky by mali zvládať pri tej frekvencii 1600 iba 2T. Ale skús najprv tých 1600 CL8 s tým 1T a ak by to náhodou nebolo stabilné tak tam zmeníš na 2T a to už bude Ok ;) :good:

Edit: :D :facepalm: :hysterical: dex, mohol si ma svojím príspevkom predbehnúť už tretí krát za hodinu :D :good:
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 13. Jún, 2013, 23:37

To 1T myslis Timing mode 1N zmenit (neskor,ak bude blbnut) na 2N?Lebo 1T tam nikde nevidim.A hej,doska je uz troxu starsia,v predaji asi 2 a pol roka,tato bude mat 2.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 13. Jún, 2013, 23:41

nebabri to zatial a nechaj napr na AUTO čo by sa malo dať proste nastav frekvenciu na1600
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 13. Jún, 2013, 23:44

No sak dam frekvenciu na 1600 a casovanie na 8.Len sa pytam,ze kde je to 1T?

Podporuju,nepodporuju?
Obrázok
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » So 15. Jún, 2013, 13:42

dexterav nevies?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa dexterav » So 15. Jún, 2013, 13:46

Timing mode :)
len sa ťa to pýta či chceš nechať volty tak ako sú (OK) alebo auto zvýšenie voltáže predan[ frekvenciu (CANCEL)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » So 15. Jún, 2013, 14:37

Viem co sa pyta,ale neviem co mam robit.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa dexterav » So 15. Jún, 2013, 14:56

ako chceš :D
poprípade daj cancel a ramky si samé nastvia volty
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » So 15. Jún, 2013, 15:02

No sak to sa pytam,lebo ja neviem co a ako mam nastavit,ale pise,ze to nastavi,ak to pamate podporuju.A podporuju to?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa tarezni » Ne 16. Jún, 2013, 13:21

Fakt nikto nevie poradit?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vykon hier v zavislosti na frekvencii RAM - TEST

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 16. Jún, 2013, 13:36

čo ešte chceš nastav to na tých 1600 a skús :facepalm:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"