4 x 1GB DDR2 800 na i965 doskach - mate niekto? Funguje?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » St 12. Dec, 2007, 00:15

No on je stale v tom, ze to co ma pichnute v DDR3 slotoch su RAM-ky :)

...nie, nie su to RAM-ky, su to tzv. DDR2/DDR3 Turbo karty (viD manual).
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2289
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » St 12. Dec, 2007, 00:24

Fajn, tak nech vyberie vsetky DDR2 moduly a necha v doske iba tie dve "DDR3 pamate". Ak spusti Windows, ma moje uznanie a kupim si od neho fotku aj s jeho podpisom :lol: .

Tie "DDR3 pamate" su asi toto:

Obrázok
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
NETcafeLV
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 432
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa NETcafeLV » Pi 14. Dec, 2007, 20:15

Skoda vas presviedcat o niecom, comu neuverite.
A okrem toho na tom obrazku su aj v ddr3 ramky, len sa treba lepsie pozriet.
Ale netrapi ma, myslite si ze to nemam tak.
Ja hadam viem najlepsie
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Pi 14. Dec, 2007, 20:23

Lol, chlape, vytiahni ich a odfot...tie DDR3! A pekne nech vidime stitky s info.
No neviem, ja verim skor oficialnemu manualu k tvojej doske ;-)
...ak ich neodfotis, je to jasne...iba si z nas strielas. Ale ak nie, tak si spravil nejaky super trik keD valis so 6-timi modulmi, z toho dva DDR3...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Pi 14. Dec, 2007, 21:02

Ja si dovolim skromne tvrdit, ze NETcafeLV je buD :

A. cvok
B. lama.
C. scvoknuta lama

Mam obavu, ze C je spravne :crazy:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Po 24. Dec, 2007, 08:56

Sklamanie... :(
Zohnal som si druhy 2x1 GB Dual Channel Kit A-DATA Vitesta EE 800MHz 4-4-4-12, ale tieto moduly spolu s mojimi pri 800 MHz proste odmietaju fungovat, nepomaha im ani vyssie napatie, ani znizenie casovania na 5-5-5-18. :cry:
Oba packy A-DATA by mali byt identicke, hoci maju rozdielny Heatspreader, CPU-Z ich hlasi ako identicke.
Oba packy samostatne funbguju bezproblemov.
Len pri 667 MHz 4-4-4-12 funguju vsetky 4 moduly bezchybne, co mi je ale aj tak na dve veci.
Na inych fórach som nenasiel majitela 4x1GB A-DATA Vitesta EE, zeby mal problem s 800 MHz.
Vam, co mate dosky od Gigabyte ako vidim funguju 4 moduly spolahlivo aj pri 800 MHz.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
F242
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1408
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Cunovo

Príspevok od užívateľa F242 » Ut 25. Dec, 2007, 22:26

Mas v BIOSe zapnute "H/W memory hole remaping" ?

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » St 26. Dec, 2007, 19:06

Memory Hole Remaping je funkcia, ktora sa ma pouzivat pri nespravnom detekovani velkosti operacnej pamate pri POSTe a s tym problem nemam, aj BIOS aj OS mi detekuje korektne 4 GB.
Niekde je problem, lebo konkretne 4x 1GB moduly Vitesty funguju na i965 doskach na 800 MHz. Len mne nie... :(
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
DJSmart007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Ut 20. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa DJSmart007 » St 26. Dec, 2007, 23:14

Mne ficia na 1000 MHZ - CL5 / 5 / 5 / 18 / 2T pri 2,0V
Mam 4 x 1GB ADATA EE
- FSB 400 x 8

Memtest stable - celu noc...

Sorry nevsimol som si nazov threadu...ja mam chipset P35.
WORKSTATION - AMD X4 620 - 4 x 2.6 Ghz @ 4 x 3.6 Ghz ( 1.536V ) alebo 4 x 1.1 Ghz ( 0.800V ) + Cooler Master Geminii II + 2 x 12cm AC Fan * ASUS M3NHT-DELUXE * ADATA DDR2 1066 - 2 x 2GB / CL5 * PALIT GTX 260 @ 700/1509/1250 + 2x 12cm AC Fan * SAMSUNG F3 1000GB + 2 x SAMSUNG F3 500GB - RAID0 * DVDRW - LG GH22NS40 * Seasonic - 500W * LCD - SAMSUNG 24" - Full HD

NOTEBOOK - DELL D830 - Intel Core2 Duo T7500 - 2.2 GHZ * 2 x 2GB DDR2 800 MHZ * Nvidia Quadro NVS 140M * 100GB HDD * DVDRW 8x * WIFI/BT * LCD - 1680x1050

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Pi 28. Dec, 2007, 22:09

No jo, jedna sa mi len o i965.
To, ze tieto overclockerske pamate idu na 1000 MHz len pri casovani 5-5-5-18 / 2.0v z nich robi uplne bezne pamate, ktore nestoja za tie peniaze, v konfiguracii styroch modulov neprimerane hreju.
Ak by niekomu sli na 1000 MHz pri 4-4-4-12, tak by zmysel mali.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
DJSmart007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Ut 20. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa DJSmart007 » So 29. Dec, 2007, 00:05

940 MHZ isli na cl4 / 4 / 4 /12 pri 2,3V
1125 MHZ isli na cl5 / 5 / 5 / 18 pri 2,3V

Viac som neskusal....

Ale zase za tu cenu su vyhodne az moc...
WORKSTATION - AMD X4 620 - 4 x 2.6 Ghz @ 4 x 3.6 Ghz ( 1.536V ) alebo 4 x 1.1 Ghz ( 0.800V ) + Cooler Master Geminii II + 2 x 12cm AC Fan * ASUS M3NHT-DELUXE * ADATA DDR2 1066 - 2 x 2GB / CL5 * PALIT GTX 260 @ 700/1509/1250 + 2x 12cm AC Fan * SAMSUNG F3 1000GB + 2 x SAMSUNG F3 500GB - RAID0 * DVDRW - LG GH22NS40 * Seasonic - 500W * LCD - SAMSUNG 24" - Full HD

NOTEBOOK - DELL D830 - Intel Core2 Duo T7500 - 2.2 GHZ * 2 x 2GB DDR2 800 MHZ * Nvidia Quadro NVS 140M * 100GB HDD * DVDRW 8x * WIFI/BT * LCD - 1680x1050

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » So 29. Dec, 2007, 09:06

Podla mna to boli dobre pamate pred casom, keD nemali konkurenciu.
A-DATA 800 MHz Cl5 stali 2500,-SK a Vitesty 2800,-SK (teda len o 12% drahsie).
ano, vtedy sa oplatili kupit.
Dnes stoji 2x1GB Dual Kit A-DATA 800 MHz CL5 1100,-SK a Vitesty vyse 1500,-SK (teda o 40% drahsie) a to uz za agresivne casovanie podla mna nestoji.
Naviac, prevadzkovat ich pri napati 2.3v kvoli vysokej frekvencii je sialenstvo, tie pamate velmi hreju uz aj pri 2.0v, na 2.3v som ich mal len kratko a z obav pred poskodenim extremnou teplotou som ich radsej dal na 2.0v.
Ty ich mas v podpise nastavene na prijemnu frekvenciu pri nizkej voltazi, to je fajn.
Mne na 1000 MHz nesiel ani jeden kit, ani druhy.
Verdikt mam taky, ze su to sice kvalitne pamate, ale za podstatne nizsiu cenu sa daju zohnat pamate s dosiahnutelnou frekvenciou 1000 MHz CL5-5-5-18, ale pri nizsom napati.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » So 29. Dec, 2007, 11:31

Bezny dual channel kit pamati A-DATA da na intely 1000Mhz, aj ked s vyssim casovanim, ale pri 1,8-1,9V pricom ani pri napr. 2,1V este vobec nehreju. Svoju hlavnu ulohu a teda nebrzdit pri taktovani zastanu dostatocne a kedze patria medzi najlacnejsie 800vky, myslim, ze prave tie pamete su momentalne najlepsia volba do beznych zostav :)
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » So 29. Dec, 2007, 13:44

Vidim, ze sa zhodneme. :)
na Inteloch je dolezitejsia frekvencia nez casovanie a najdolezitejsia je samotna velkost operacnej pamate (ma znacny vplyv aj na framerate v hrach).
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"