4 x 1GB DDR2 800 na i965 doskach - mate niekto? Funguje?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

4 x 1GB DDR2 800 na i965 doskach - mate niekto? Funguje?

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 25. Nov, 2007, 20:19

Mienim si kupit este jeden Dual Channel Pack A-DATA DDR2 800 MHz Vitesta Extreme Edition a chcem sa opytat majitelov 4 rovnakych 1 GB modulov ako im funguju na doskach s cipsetom i965 a iP35?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Ne 25. Nov, 2007, 20:23

ked som mal este asus p5b-e tak 4x1GB ram fungovalo v pohode...len win 32bit XP ukazoval 2GB...neviem preco...ked dnes zobrazi 3,5GB
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 25. Nov, 2007, 20:41

Mam 4 rovnake moduly, ale len 4x512MB, no bezi vsetko v poriadku...

Pri pretaktovani som mal troska problem, pri starte sa najprv spravili dva restarty (este pred POST, trvalo to dohromady asi 10 sekund), potom som moduly vymenil v slotoch a uz iba jeden restart, teraz uz ani neviem ci s novym BIOS-om to nieje odstranene, lebo som odpojil speaker...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 25. Nov, 2007, 21:09

Mtex: To je pri 32-bitovom systeme normalne, ze ukazuje menej RAMky, vacsinou 2 az 3,2 GB, zalezi to aj od dosky a nastavenia v BIOSe. :)

Gudas: Ty moj kamarat, skoro v kazdom mojom probleme mi pomozes. :wink:
ano, to som si na fórach precital, ze pri pretaktovani je troska so styrmi modulmi problem, hlavne v casovani a maximalnej dosazitelnej frekvencii, co je ale uplne pochopitelne - cim viac modulov, tym horsie.
Ja mam svoje Vitesty na 833 MHz, 2.0v a casovani 4-4-4-12, takze okrem mierne zvysenej frekvencie default.

Ozaj chlopi, nehreju sa vam prilis takto pri sebe osadene moduly?
Lebo tieto Vitesty pecu priserne uz aj nepretaktovane osadene od seba v Dual Channel. Ale ako spravny a dobry krestan-katolik mam obavu, ze ich bude nutne ofukovat, na co prave chut nemam.
Ani ten pavuk, co mi v oboch kompoch utkal pavucinu si nezela nadmerny airflow.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 4 x 1GB DDR2 800 na i965 doskach - mate niekto? Funguje?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 25. Nov, 2007, 22:15

andydul napísal:Mienim si kupit este jeden Dual Channel Pack A-DATA DDR2 800 MHz Vitesta Extreme Edition a chcem sa opytat majitelov 4 rovnakych 1 GB modulov ako im funguju na doskach s cipsetom i965 a iP35?
ano funguje vsetko ok

rovanka kombinacia - 4GB 800MHZ DDR2 RAM + Gigabyte GA-965DQ6
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Ne 25. Nov, 2007, 22:33

andydul napísal:Mtex: To je pri 32-bitovom systeme normalne, ze ukazuje menej RAMky, vacsinou 2 az 3,2 GB, zalezi to aj od dosky a nastavenia v BIOSe. :)
viem, teraz mam tiez 32bit OS a dokaze vyuzit 3,5GB... len mam vtedy prekvapilo, ze win pouzival ukazoval len 2GB :roll: pri 4x1GB moduloch... asi to bolo kvoli BIOS-u...
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 25. Nov, 2007, 22:59

Super chlapi, pobezim asi cez tyzden do Agemu pre pamate, nech niesom zhrozeny, keD prejdem na 64bit Vistu Ultimate po uvedeni SP1.
Tak sa mi zda, keD citam sekciu "Pamate", ze tu ma kazdy druhy majitel DDR2 modulov prave VItesty... :lol: Podarene pamate za smiesnu cenu, ja som ich kupoval ests za 2800,-SK, teraz par mesiacov po kupe stoja polovicu... :o
Ozaj a zaznamenali ste horsie OC po osadeni styroch modulov?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
NETcafeLV
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 432
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa NETcafeLV » Št 06. Dec, 2007, 21:46

Ja mam v doske 6ks pamati a vsetko funguje v pohode :) Cakam uz len na 64bit Windows, aby mohol mat 8GB RAM :lol:
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 06. Dec, 2007, 22:29

NETcafeLV napísal:...
Ak pises o doske, ktoru mas v podpise, tak neverim. Nie je mozne sucasne pouzivat kombinovaciu DDR2 a DDR3 pamati. Cize mozes pouzit bud 4xDDR2 moduly alebo 2xDDR3 moduly - a nie spolu :!: .
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Št 06. Dec, 2007, 23:07

TO jedine asi len hvoril o inej doske,do tej co ma by nenapcha ddr2 6ks ani za nic :)

Užívateľov profilový obrázok
NETcafeLV
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 432
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa NETcafeLV » Ut 11. Dec, 2007, 19:27

_Mato_ napísal:
NETcafeLV napísal:...
Ak pises o doske, ktoru mas v podpise, tak neverim. Nie je mozne sucasne pouzivat kombinovaciu DDR2 a DDR3 pamati. Cize mozes pouzit bud 4xDDR2 moduly alebo 2xDDR3 moduly - a nie spolu :!: .
V 4 slotoch DDR2 mam 4 ramky a v slotoch DDR3 mam dve ramky a keby mas moju dosku, pochopis ako to myslel.
Mam tam 6 ramiek, kto mi neveri, nech si najde topic o prezentacii zakladnych dosiek, tam kde si ich uzivatelia predstavuju a tam je to vyfotene.
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 11. Dec, 2007, 20:15

NETcafeLV napísal:...kto mi neveri, nech si najde topic o prezentacii zakladnych dosiek, tam kde si ich uzivatelia predstavuju a tam je to vyfotene.
...ano, mas to tam vyfotene...s DDR3 slotmi prazdnymi :roll:
btw, kolko si teda zacvakal za tie tvoje DDR3?
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Ut 11. Dec, 2007, 22:39

Tak ram DDR2 a DDR3 do funguje to v pohode?
bwt ako s taktovanim?
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » St 12. Dec, 2007, 00:05

Jasne ze mu to ide :roll:

Citujem manual k doske MSI P35 Platinum Combo, strana 2-7:

Obrázok
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » St 12. Dec, 2007, 00:10

NETcafeLV napísal: V 4 slotoch DDR2 mam 4 ramky a v slotoch DDR3 mam dve ramky a keby mas moju dosku, pochopis ako to myslel.
Mam tam 6 ramiek, kto mi neveri, nech si najde topic o prezentacii zakladnych dosiek, tam kde si ich uzivatelia predstavuju a tam je to vyfotene.
The board only works with four memory banks and you can not mix DDR3 and DDR2. If you want to use four DDR2 modules you should terminate the two DDR3 slots.
Jasne, vsade pisu ze to nie je mozne ale Tebe jedinemu na svete to funguje. Nechces nam vysvetlit, ako sa Ti to podarilo a prilozit nejaky screenshot (napr.z Everest-u)? Myslim, ze nebudem sam, kto sa rad necha poucit. :lol:

//EDIT: Gudas ma predbehol...
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"