1,25GB vs. 1GB

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Blade6591
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 708
Dátum registrácie: Po 20. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Malacky
Kontaktovať užívateľa:

1,25GB vs. 1GB

Príspevok od užívateľa Blade6591 » St 11. Júl, 2007, 11:35

1,25GB(zla frekvenciaMAX 208Mhz) vs. 1GB(frek.250Mhz)

Tak ako to mam urobit? V testoch bude urcite lepsie 1GB,ale ako v hrach?

Užívateľov profilový obrázok
Delarock
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 390
Dátum registrácie: St 29. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Malá Ida
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Delarock » St 11. Júl, 2007, 11:43

viacej pamate je lepsie

Užívateľov profilový obrázok
br4n0
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 799
Dátum registrácie: Ut 20. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava V

Príspevok od užívateľa br4n0 » St 11. Júl, 2007, 11:44

V hrach je vzdy lepsie viac RAM. Ak jej nie je dostatok, vyuzije sa virt. pamat na disku, a ten je neporovnatelne pomalsi ako ta najpomalsia RAM.

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » St 11. Júl, 2007, 11:46

cim viac tym lepsie pre hry a pod.
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Po 23. Júl, 2007, 08:11

ja myslim ze ak mas 1gb, vyssi performace, dualchanell tak je to vykonnejsie ako 1,2gb, v mensej frekvencii
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: 1,25GB vs. 1GB

Príspevok od užívateľa _Mato_ » St 25. Júl, 2007, 20:44

Rob6591 napísal:1,25GB(zla frekvenciaMAX 208Mhz) vs. 1GB(frek.250Mhz)

Tak ako to mam urobit? V testoch bude urcite lepsie 1GB,ale ako v hrach?
V aplikaciach, ktore si vystacia s 1GB RAM budu vykonnejsie tie "250-tky". Akonahle vsak obsadenie pamate prekroci hranicu 1GB, zacne system swap-ovat a "vykonnejsia" bude pomalsia pamat s kapacitou 1.25GB.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7593
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa newmi » St 25. Júl, 2007, 23:27

btw to co je za pamat ze 1,25GB???? Naka volovina nie? Sa aj take moduly vyrabaju aby dali 1,25GB?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
l0k2
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa l0k2 » Št 26. Júl, 2007, 01:19

Spravna poznamka, v akych moduloch dosiahnes taku velkost?
sentimentálna spomienka - valid cpu

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4539
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 26. Júl, 2007, 07:35

Sa aj take moduly vyrabaju aby dali 1,25GB?
co je na tom cudne?
...1GB + 256MB alebo 2x512MB + 256MB

Užívateľov profilový obrázok
Blade6591
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 708
Dátum registrácie: Po 20. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Malacky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Blade6591 » Št 26. Júl, 2007, 17:52

ach newmi. :) jasne mam 3 kusy DDR 256+256+1024 jednoduche...checel som dat vsetky 3 ale z nejakeho dovodu mi nesli ide len 256+1024... :wink: ale moze byt aj Lock frcim na 1,25GB...rozdiel ziadny necitim iba tak v tom "skwelom" Evereste su znacne rozdiely.. :lol:


BTW:ten moj popis si velmi nevsimajte....chystam sa dokupit este jednu taku istu do DUALU...

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7593
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa newmi » Po 30. Júl, 2007, 22:11

Ahaaa, no tak potom 1,256GB, u chapem :D
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
jano55
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 270
Dátum registrácie: Pi 02. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice, Darg. Hrdinov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jano55 » Ut 21. Aug, 2007, 15:25

Trapy ma podobna dilema :
---je lepsie dat 2x512 DDR400 do dual channel
ALEBO
---2x512 DDR400 + 256DDR400 v single channely :?: :?: :?: [/b]

MBG
VIP
VIP
Príspevky: 2034
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Topolcany/Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MBG » Ut 21. Aug, 2007, 16:04

viac ram je lepsie ako dual channel

Užívateľov profilový obrázok
jano55
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 270
Dátum registrácie: Pi 02. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice, Darg. Hrdinov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jano55 » Ut 21. Aug, 2007, 17:59

Ked budem mat tie RAMky tak skusim porobit nejake testy a hodim sem vysledky.

Užívateľov profilový obrázok
Xaltotun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1441
Dátum registrácie: Ut 15. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

blbosti radite

Príspevok od užívateľa Xaltotun » So 25. Aug, 2007, 23:29

1,25gb ram v single chanely urcite nie je lepsie ako 1gb v duale. Dalej hra ktorej nestaci 1gb ram (uz ich je pozehnane) potrebuje 2gb ram. 1,25 ci 1,5 to nic nepomoze mam to odskusane s gothicom 3 napr. Idealne su dva moduly v DC 2*1gb, akekolvek ine kombinacie su o nicom, 4 moduly v DC velmi tazko udrzia stabilitu ako s intelom tak s amd.
MB: Gigabyte 880GA-UD3H, CPU: PhenomII-X4 955@975 BE + CM Hyper 212+Noctua NF-P12 HDD: 40GB SSD Intel X25-V + 5TB storage, RAM: 12GB A-DATA OC Gaming 1600mhz ddr3 CL9, PSU: Corsair CX600, GPU: Gigabyte gtx760OC rev.2, CASE: CM Elite 430 Black, MOUSE: A4Tech XL750BF + roccat taito, MONAS: HP-LP2275W S-PVA, SOUND: Behringer UCA222 + Audio Technika ATH-T 500, Koss UR29, MT: HTC One V, CAR: Mitsubishi Lancer X 2010 1,8MIVEC@143ps@full, TABLET: Prestigio PMP 5597D duo + ipad mini

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"