DUAL kit 512 a 1024

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Bako
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Pi 03. Nov, 2006, 02:00

DUAL kit 512 a 1024

Príspevok od užívateľa Bako » Ne 11. Mar, 2007, 16:29

zdarek chcem sa opitat ci je mozne zapojit do dualu 512 ram spolu z 1024 RAM pouzivam A-data 4x 512 a do jedneho dualu by som chcel dat 1024 modul spolu z 512 namiesto jednej 512ky je to mozne ,1024 je ttiez A_DATA

Užívateľov profilový obrázok
eSPer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1408
Dátum registrácie: St 10. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Handlová

Príspevok od užívateľa eSPer » Ne 11. Mar, 2007, 19:11

No "opital" :wink: si sa dost neurcito, neviem comu hovoris dual, ale:
- pokial chces, aby ti tie ramky pracovali ako dualchannel, odpoveD je NIE. V dualchanneli spolu pracuju len rovnake kapacity RAM.
- pokial chces len zvacsit celkovu velkost RAM, odpoveD je aNO. Len ci ti to MB podporuje.
Nezaskodilo by pri takejto otazke aj uviest aspon typ MB.

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » Pi 29. Jún, 2007, 23:56

No opytam sa tu. Takze mam dosku Abit NF7 v2.0 a zapojil som 512 a 256 MB ram tak do slotov ako sa maju zapajat do Dual Channelu. Pri starte mi vypise ze Dual Channel je aktivny. To iste mi vypisuje aj Everest. Je teda mozne ze takto ramky pracuju v dual-e ale system potom nevyuziva 256MB z 512MB modulu? Cize aj ked mi vypisuje ze mam 768MB ram v duale, v skutocnosti mam len 512MB ram?

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6616
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 25. Nov, 2007, 19:44

AK to mas takto zapojene na cipsete nForce2, nebudu pracovat v Dual korektne, kedze maju rozdielnu kapacitu.
Mozes si to potvrdit na aplikaciach, ktore vyuzivaju vela pamate, napriklad FarCry je na toto dobrym testom. :wink:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
5o
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 429
Dátum registrácie: Ne 09. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poltár

Príspevok od užívateľa 5o » Pi 07. Dec, 2007, 08:09

rad by som sa aj ja opytal..mam 2x512DDR2 v dual..a chcem dokupit 1024...ci tie dve pojdu nadalej v dual channel alebo sa vypne ked tam dolozim 1024 ramku?a nebude to blbnut?
NB ACER ASPIRE E17: CPU: Intel Core i5-7200U | Displej: 17.3" 1920x1080 FHD | HDD: Seagate 1TB | RAM: 2x8 GB DDR4 2400MHz | VGA: GeForce 940MX 2GB GDDR5|OS: Windows 10 64-bit | Repro: Home Theater LG BH7430P
MOBILE: smarthopne: IPhone Xr 64GB space grey

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 07. Dec, 2007, 13:56

blbnut to nebude, ale dualchannel ti nepojde...

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6616
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Pi 07. Dec, 2007, 19:25

Pozri si manual k doske, ja tieto cipsety nepoznam.
Musis tam mat napisanu kombinaciu pouzitych pamati, precitaj si to najprv, nieze kupis pamat a bude problem!
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
5o
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 429
Dátum registrácie: Ne 09. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poltár

Príspevok od užívateľa 5o » Pi 07. Dec, 2007, 19:58

idem to riesit inak...predam obe 512-ky a kupim dve 1gb dam ich do dualu
NB ACER ASPIRE E17: CPU: Intel Core i5-7200U | Displej: 17.3" 1920x1080 FHD | HDD: Seagate 1TB | RAM: 2x8 GB DDR4 2400MHz | VGA: GeForce 940MX 2GB GDDR5|OS: Windows 10 64-bit | Repro: Home Theater LG BH7430P
MOBILE: smarthopne: IPhone Xr 64GB space grey

Užívateľov profilový obrázok
A2C
Ban
Ban
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Dúbravka (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa A2C » Pi 07. Dec, 2007, 21:04

pre tych cenach Ram je to najlepsie riesenie :wink:
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"