Priepustnost cl3 a cl2 DDR 400MHZ

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Durino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2006, 02:00

Priepustnost cl3 a cl2 DDR 400MHZ

Príspevok od užívateľa Durino » Ne 04. Feb, 2007, 22:22

Neviete mi povedat o kolko su lepsie ramky s cl 2 casovanim oproti cl3???????

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Ne 04. Feb, 2007, 22:43

Rozdiel tam je, ale je pomerne maly. Lepsie urobis keD pojdes hore s frekvenciou. Napr. z DDR400 ist na DDR500 je vacsi prinos.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
1palo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: Ne 04. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Beluša (PU)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Priepustnost cl3 a cl2 DDR 400MHZ

Príspevok od užívateľa 1palo » Po 05. Feb, 2007, 15:50

Durino napísal:Neviete mi povedat o kolko su lepsie ramky s cl 2 casovanim oproti cl3???????
mno, ja som si odskusal nasledovne komponenty v dvoch nastaveniach:(CPU Sempron 3400+, DDR 512MB 400MHz 2-3-2-6)
1. FSB 240MHz, CPU 2400MHz, delicka 200, frekvencia DDR 480MHz 3-4-4-9
2. FSB 240MHz, CPU 2400MHz, delicka 166, frekvencia DDR 400MHz 2-2-2-5
Vysledok v Super PI totozny.

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3795
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Po 05. Feb, 2007, 16:01

SuperPi viac testuje CPU ako ram. Skus to potestovat v sandre.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Durino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Durino » Po 12. Feb, 2007, 21:04

CHcem sa spytat na moju abit NF7-S asi nedam tri DDR400MHZ pamate ci ???????????

Užívateľov profilový obrázok
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Matthew_ » Ut 13. Feb, 2007, 01:36

Ta doska ma tri sloty na pamate.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3795
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 13. Feb, 2007, 09:20

Durino napísal:CHcem sa spytat na moju abit NF7-S asi nedam tri DDR400MHZ pamate ci ???????????
Dat ich tam das, len sa ti automaticky znizi rychlost na 333MHz, pretoze to pamatovy radic nezvlada.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Durino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Durino » Ut 13. Feb, 2007, 09:57

NO co budem mat asi len 1280mb pamat :roll:
ASi to tak bude lepsie ako mat 1,5gb pamate pri 333mhz

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3795
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 13. Feb, 2007, 13:33

Miesto nicim nenahradis. Je lepsie ak mas vela aj keD pomalej pamate ako naopak.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 13. Feb, 2007, 13:50

tak tak..... hlavne na pracu je to lepsie, ono tu mensiu rychlost ajtak nespozorujes, (swapovanie uz ano)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Durino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Durino » Ut 13. Feb, 2007, 22:38

A nebude to vadit ked pojdu tie ramky na 333mhz ??

Inac testoval som tie ramky v evereste a mam pri 333mhz vacsiu priepustnost ako pri 400mhz ?? Ako je to mozne

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 13. Feb, 2007, 22:52

vadit to urcite nebude (mne nie) akurat pojdu o kusok pomalsie a stabilnejsie. Co sa tika toho everestu tak to bude nejaka hlupost. (neviem si to vysvetlit, iba ak by si to mal zle nastavene)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Durino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Durino » Ut 13. Feb, 2007, 23:05

Toman napísal:vadit to urcite nebude (mne nie) akurat pojdu o kusok pomalsie a stabilnejsie. Co sa tika toho everestu tak to bude nejaka hlupost. (neviem si to vysvetlit, iba ak by si to mal zle nastavene)

Nevies mi poradit niaky program na testovanie ramky ???

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » St 14. Feb, 2007, 16:28

V tom evereste okrem testu ramiek je aj napisane na akych casovaniach ramka ide. Na tych ddr400 si musel mat velmi zle casovania, keD si mal vysledky horsie. Velmi dolezity je aj parameter 1T / 2T. Pozor na to.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
Durino
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Durino » St 14. Feb, 2007, 22:29

No tu som to otestoval v tom evereste a toto mi z toho vyslo

415mhz


Obrázok

333mhz

Obrázok

pri obidvoch pripadoch CR 1T

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"