Pouzite chipy na pametiach

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa PatrikL » Št 23. Okt, 2008, 21:54

vypneš pc (pre istotu vytiahnuť zo zástrčky/vypínačom na zdroji vypni) a vložíš ram, zapneš pc a malo by to ísť ;)

Habrdo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Št 23. Okt, 2008, 17:49
Bydlisko: Lučenec

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa Habrdo » Pi 24. Okt, 2008, 09:07

Dobre OK tak diky ti..
ale asi kupim 2GB lebo je to vyhodnejsie pre buducnost aby sa mi nezaplnali sloty mam este 4 volneň
Nieco taketo:

KINGSTON SODIMM DDR2 2GB 800MHz Non-ECC CL5 SODIMM
bede pasovat ku Kingston DDR2 1024mb 667mhz :?

Habrdo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Št 23. Okt, 2008, 17:49
Bydlisko: Lučenec

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa Habrdo » Pi 24. Okt, 2008, 10:02

Ešte jeden problem som nasiel na kryte bedni je záručná pečať až ju roztrhnem mám po zaruke a toto PC este dlho nemam asi pol roka a zaruka je dvojrocna tak nevem co teraz...

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7510
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa gammaray » So 25. Okt, 2008, 14:10

Ked roztrhnes pecat tak mas po zaruke cize ked chces pridat ram tak chod tam kde si to kupil.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
IcYak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 265
Dátum registrácie: Ne 17. Aug, 2008, 14:19
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa IcYak » So 29. Nov, 2008, 15:38

[OT]Vraj sa to da ked naparis tu nalepku pripadne ju skusis naozaj jemne odlepit ale osobne by som to neriskoval :D[/OT]
ale zo svojich skusenosti viem ze ked kupujes uz postaveny pc tak ti napisu ze 512 MB ale nikde nenapise MHz alebo CL...

Užívateľov profilový obrázok
Ľubo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 751
Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2013, 21:45
Bydlisko: Žilina

Nie je Samsung B-die ako Samsung B-die

Príspevok od užívateľa Ľubo » Pi 10. Aug, 2018, 20:27

Asi ma vedenie ukamenuje za ozivovanie 10-rocneho topicu, no novy som zakladat nechcel.

Neviem, ci sa to tu uz riesilo. Kazdopadne, zacinaju sa objavovat pamate s odpadovymi Samsung B-die s casovanim ala Samsung E-die (tj. 16-18-18-36 ). Marketing dobre meno tychto cipov bude urcite rad zneuzivat, v praxi vsak vela vlastnsoti s prvotriednymi B-die nezdielaju. OC konci pri 1,35 V na 3333 MHz (ziadnych 4 a viac GHz), teda este pod Hynix M-die.

Len tolko na upozornenie a lakave ponuky. Niekto tuto nizsiu kvalitu na cene zohladnuje (co pripad trebars Patriot Viper RGB), iny nemusi (minimalne nie adekvatne). Tak bacha na to.

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » So 05. Jan, 2019, 09:33

Chcel by som sa opytat ci mi vie niekto povedat (pisal som aj G.Skillu ale nic) ake maju Flare X 3200 CL14 AMD ramky Rank 1 ci 2. Dakujem.
Spisska Nova Ves
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB, Start Windowsu: Vzdy

Užívateľov profilový obrázok
CL4P-TP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 817
Dátum registrácie: Ut 30. Dec, 2014, 15:56
Bydlisko: Poprad

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa CL4P-TP » Ut 05. Mar, 2019, 16:32

single
Spoiler: ukázať
Home:
CPU: i7 7820X @ 4,7Ghz 1,28v / 24/7 = @4.5Ghz 1,149V MB: ASRock X299 Extreme 4 RAM: G.Skill Trident Z RGB 2x8GB @ 4000 CL16 GPU: EVGA 1080 FTW HDD: WD Blue 1TB + WD Blue 3TB SSD: Intel SSD 520 240GB + Micron 5200 Max 2TB CASE: Thermaltake X71 PSU: Corsair HX1200 Monitor: LG 29" Ultrawide 29UM58 Audio: Beyerdynamic DT990, Sennheiser GSP350 + Logitech Z333 2.1 , EK Custom loop

Travel:
DELL Latitude E7450 i7 5600U / 8GB RAM

Work:
CPU : Intel Core i7 4790 RAM: Corsair Vengeance 4x8GB 2400mhz MB: MSI Z97-G43 GPU: 1080Ti FE SSD: Kingston V300 240GB, 512GB Samsung , CASE: Fractal Define R4 White Monitor: 2x DELL 24" IPS U2412M

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3470
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa kllr007 » So 08. Feb, 2020, 11:55

ako zistim ake DIE mam ?
Chcel som skusit DRAM Calculator Ryzen ale tam je navyber viac, program si to asi nevycital sam, teraz neviem.
gskill F4-3000C16-8GISB
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7059
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa CageJ » So 08. Feb, 2020, 16:01

AIDA64

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3470
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa kllr007 » So 08. Feb, 2020, 21:13

Tá mi ukázala Samsung ale nič viac, neviem ake die.. Keď som skúsil Ryzen Calc hodnoty tak PC nenabootoval, ešte že sa vie sám spamat a hodiť default. Škoda asi niečo robím zle.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7059
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 10. Feb, 2020, 21:30

nemusis proste doska alebo radic v CPU
Mas low-end dosku.

Užívateľov profilový obrázok
eFatal2ty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pouzite chipy na pametiach

Príspevok od užívateľa eFatal2ty » So 07. Mar, 2020, 20:25

Použi Thaiphoon Burner https://i.imgur.com/fwkCIbQ.jpg
Spoiler: ukázať
GamingPC: MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 AM4 CPU: AMD Ryzen 7 2700@4.10GHz + Noctua NH U12S SE-AM4 RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance RGB PRO VGA: Sapphire AMD Radeon RX580 Nitro+ OC 8GB SSD1: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 + Axagon CLR-M2L ALU Lite SSD2: 2xKingston UV400 240GB RAID0 HDD: WDC Re Gold 1TB SATA BOX: CoolerMaster MC600P PSU: Seasonic Prime Ultra Gold 750W LCD: DELL Ultrasharp U2410f 1920x1200 IPS DSK: Logitech G19+ G9x REPRO: Logitech Z-5500 OSW: MS Win10 PRO Notebook: Lenovo Thinkpad T430s i7-3520M/16G DDR3/S 850Evo 500G SSD+HGST 7K1000 HDD/1600x900/W10P

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"