4 x 512 mb ram a casovanie

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
matelkoxxl
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 651
Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

4 x 512 mb ram a casovanie

Príspevok od užívateľa matelkoxxl » Po 18. Dec, 2006, 15:16

nazdar.potreboval by som poradit ohladom pamati.
mam tie co su v podpise a teraz k nim dokupim presne take iste.takze ked hodim do maticnej 4 x 512 mb presne takych istych ram,pojdu mi na dual channel?a na takej frekvencii a casovani,alebo uz bude treba znizit?a pojdu na 1T,alebo budem musiet dat 2T???
thx vsetkym!
Spoiler: ukázať
DESK - A64 Venice 3000+ @ 4100+ (2,61 GHz) + TT Big Typhoon + Xilence Pro Fan XPF 120L Blue Led | MSI K8Neo4 FI nForce4 Ultra + Zalman ZM-NB47J | 2 x 1 GB Kingston HyperX 400MHz @ 475MHz 1T| Leadtek GF 6600GT (570/1140) + Zalman VF700AlCu Led | WDC 500GB Sata2 @ TT Hardcano14 + WDC 200GB Sata2 | LG GSA4167B | Fortron Blue Storm 500W | AC Fan3 , Xilence Pro Fan XPF 120 | Creative I-Trigue 3330
BOOK - Asus K53SV (SX582V) - 15,6" HD, Core i5-2430M (2,4 GHz), 8 GB Ram, GeForce GT 540M with CUDA 1GB, Samsung 850 EVO SSD 250GB + WDC 640GB

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 18. Dec, 2006, 15:20

DC, mozno pri rovnakom casovani, asi 2T
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
matelkoxxl
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 651
Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa matelkoxxl » Po 18. Dec, 2006, 16:00

v biose ked nastavim casovanie,tak to bude pre vsetky 4 moduly,nie?a kedze su to take iste pamate,tak by mali ist na rovnakej frekvencii a casovani.
a s tym 1T,alebo 2T je to ako?
Spoiler: ukázať
DESK - A64 Venice 3000+ @ 4100+ (2,61 GHz) + TT Big Typhoon + Xilence Pro Fan XPF 120L Blue Led | MSI K8Neo4 FI nForce4 Ultra + Zalman ZM-NB47J | 2 x 1 GB Kingston HyperX 400MHz @ 475MHz 1T| Leadtek GF 6600GT (570/1140) + Zalman VF700AlCu Led | WDC 500GB Sata2 @ TT Hardcano14 + WDC 200GB Sata2 | LG GSA4167B | Fortron Blue Storm 500W | AC Fan3 , Xilence Pro Fan XPF 120 | Creative I-Trigue 3330
BOOK - Asus K53SV (SX582V) - 15,6" HD, Core i5-2430M (2,4 GHz), 8 GB Ram, GeForce GT 540M with CUDA 1GB, Samsung 850 EVO SSD 250GB + WDC 640GB

Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Ellessar » Po 18. Dec, 2006, 17:52

Nastavenia frekvencie a casovanie su pre vsetky moduly, ktore mas, takisto ako frekvencia PCI zbernice sa nastavuje pre vsetky PCI karty, kt. mas. Nemozes nastavit pre jedno 100MHz a pre druhe 150MHz (a ani ma nenapada, akoby sa PC mohol s tym vysporiadat :) )
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 18. Dec, 2006, 18:00

na 90% budes musiet nastavit 2T ...
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Po 18. Dec, 2006, 18:44

ako poznam MSI dosky tak pri plnom obsadeni slotov dropne frekvenciu na DDR333 a command rate 2T.v manuale to urcite bude spomenute.

Užívateľov profilový obrázok
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Matthew_ » Po 18. Dec, 2006, 19:46

Nieco podobne mam ja. Ide mi to dual, na 400Mhz v pohode, ale 2T.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S

Užívateľov profilový obrázok
matelkoxxl
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 651
Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa matelkoxxl » So 23. Dec, 2006, 02:30

no tak som ich tam hodil a mam teraz 4 x 512 mb.ale mam problem.skusal som vsetky nastavenia nechat tak ako boli (blizsie v podpise) akurat som zmenil 1T na 2T.no comp vobec nenastartoval.tak som ich skusal dat iba na 133MHz v biose aj tak nic.potom som musel znizovat fsb z 278 len na 240 (este to nie je konecne,pomaly dviham a skusam dalej).zatial mi to ide,ale preco som to musel vsetko tak drasticky znizit???
Spoiler: ukázať
DESK - A64 Venice 3000+ @ 4100+ (2,61 GHz) + TT Big Typhoon + Xilence Pro Fan XPF 120L Blue Led | MSI K8Neo4 FI nForce4 Ultra + Zalman ZM-NB47J | 2 x 1 GB Kingston HyperX 400MHz @ 475MHz 1T| Leadtek GF 6600GT (570/1140) + Zalman VF700AlCu Led | WDC 500GB Sata2 @ TT Hardcano14 + WDC 200GB Sata2 | LG GSA4167B | Fortron Blue Storm 500W | AC Fan3 , Xilence Pro Fan XPF 120 | Creative I-Trigue 3330
BOOK - Asus K53SV (SX582V) - 15,6" HD, Core i5-2430M (2,4 GHz), 8 GB Ram, GeForce GT 540M with CUDA 1GB, Samsung 850 EVO SSD 250GB + WDC 640GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20791
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 23. Dec, 2006, 03:00

pretoze mas a64 venice, a tie nemaju radi 4 moduly, 2T je v podstate nutnostou, svojho casu bolo toho poisaneho dost, nie je to ani tak zalezitost dosky ako pamatoveho radica ktory je integrovany v cpu...
mozes byt rad ze ti to ide :wink:
proste A64 + 4 moduly v najlepsom pripade 2T alebo aj znizovanie frekvencie ram
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
matelkoxxl
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 651
Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa matelkoxxl » So 23. Dec, 2006, 03:14

takze nakoniec som ostal pri fsb 250 mhz,ramky na 166mhz nastavene v biose,ale podla cpu-z bezia na 402mhz 2T.takze vysledna frekvencia procaku je len 2250mhz oproti 2550 co som mal len s 2x512mb ram.takze zacinam pochybovat,ci som vobec dobre spravil,ze som tam tie ramky kupil a dal :( :?
Spoiler: ukázať
DESK - A64 Venice 3000+ @ 4100+ (2,61 GHz) + TT Big Typhoon + Xilence Pro Fan XPF 120L Blue Led | MSI K8Neo4 FI nForce4 Ultra + Zalman ZM-NB47J | 2 x 1 GB Kingston HyperX 400MHz @ 475MHz 1T| Leadtek GF 6600GT (570/1140) + Zalman VF700AlCu Led | WDC 500GB Sata2 @ TT Hardcano14 + WDC 200GB Sata2 | LG GSA4167B | Fortron Blue Storm 500W | AC Fan3 , Xilence Pro Fan XPF 120 | Creative I-Trigue 3330
BOOK - Asus K53SV (SX582V) - 15,6" HD, Core i5-2430M (2,4 GHz), 8 GB Ram, GeForce GT 540M with CUDA 1GB, Samsung 850 EVO SSD 250GB + WDC 640GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20791
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 23. Dec, 2006, 03:25

matelkoxxl napísal:takze nakoniec som ostal pri fsb 250 mhz,ramky na 166mhz nastavene v biose,ale podla cpu-z bezia na 402mhz 2T.takze vysledna frekvencia procaku je len 2250mhz oproti 2550 co som mal len s 2x512mb ram.takze zacinam pochybovat,ci som vobec dobre spravil,ze som tam tie ramky kupil a dal :( :?
keby to nebola taka znama vec...
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"