Nastavenie casovania pamati

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Nastavenie casovania pamati

Príspevok od užívateľa Ellessar » So 16. Dec, 2006, 12:43

Zdar!
Pamate by mi mali podporovat CL4, ale SiSoftware Sandra pise, ze idu na CL5. V Biose viem zmenit maximalne takt pamati, casovanie tam nikde nevidim.
Mam ten komp, co je v podpise. Dik.
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 16. Dec, 2006, 12:48

CTRL + F1 - a choD do polozky kde nastavujes FSB
objavia sa ti tam moznosti menit casovanie :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Ellessar » So 16. Dec, 2006, 14:17

Pocas celeho POSTu som stlacal CTRL+F1, potom mi nabehol Windows... Predpokladam, ze chces aby som vosiel do BIOS Setupu, ale znova opakujem, ze v nikde v BIOS Setupe to nevidim, viem menit len takt v polozke MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
V navode k maticnej som tiez nic take nenasiel... Ja som si myslel od zaciatku, ze sa to neda, ale chcel som sa radsej opytat ci nepoznate nejaky trik alebo co.
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3756
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 16. Dec, 2006, 14:25

Ja myslim ze cruxo mal na mysli ze vojdes do BIOSu a tam stlacis CRTL+F1 a potom vojdes tam kde nastavujes FSB....

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 16. Dec, 2006, 14:30

yop :D
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Ellessar » So 16. Dec, 2006, 18:09

Funguje, dik :) Ma niekto vysvetlenie tych hodnot (tych nestandardnych, napr. ACT to ACT Delay, Rank Write to READ Delay, Write to Precharge Delay atd. :) )
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Užívateľov profilový obrázok
matej21
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1339
Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Stropkov (kraj PO) - 18
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa matej21 » Po 01. Jan, 2007, 11:59

http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 688253&p=2 mas rozpisane vsetko ohladom tich nastaveni pameti
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"