delicka

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
juzzek
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ne 08. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Tvrdošín

delicka

Príspevok od užívateľa juzzek » Št 14. Dec, 2006, 23:26

ako zistim nasobic na pamatiach
v biose mozem menit jedine 533, 667 a 800
myslim ze pod tym by sa mal skryvat nasobic len neviem ako ho presne vypocitat
jedna sa o pc co mam v popise
Naposledy upravil/-a juzzek v Pi 15. Dec, 2006, 14:08, upravené celkom 1 krát.
MB: Abit KN9 Ultra CPU: AMD X2 4200+ RAM: Kingston 512Mb
DDR2-667 CL5VGA: Inno3D PCX7600GST 256Mb DDR3 + VF900-Cu 500/1400@630/1700 HDD: 7200rpm 8MBcache S-ATA2: Seagate80GB, WD 80Gb Monitor: 17" HYUNDAY Q770 gray/black Power: Fortron 400W 400W PFC FSP400-60GLN Case: AVANCE X001

Užívateľov profilový obrázok
Ledy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 641
Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Kalná nad Hronom, Dlhá 11
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ledy » Št 14. Dec, 2006, 23:48

Nasobic na pamatiach neexistuje :lol: :lol: :lol:

Existuje len na procesore a tie sa uz dost dlho nedaju menit. Jedine smerom dole alebo pokial by si mal peniazky na Athlon FX, ale tie su asi tak drahe ako cele nove PC.
CPU: C2D Q8300@2500Mhz MB: ASUS Rampage Formula RAM: ADATA 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 VGA: Sapphire 4870X2 HDD: 2x320GB WD YS-series Mouse: Razer Copperhead Keyboard: Saitek Eclipse Monitor: IBM Thinkvision C190 Audio: Creative S750 7.1 PSU: Fortron Everest 800W

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Št 14. Dec, 2006, 23:56

ja si myslim ze on mysli delicku fsb:ram :?

EDIT:

ked logicky uvazujem (co nemusi byt prakticky spravne) tak si poviem ze dafault fsb core 2 duo je 533mhz. takze ked nastavis ram na 533 bude to asi znamenat 533/533 = 1:1 - cize rovnaka frekvencia ram ako fsb. cize logicky aj pokracujeme dalej ( :D ) 667/533 = priblizne 1.25 co je 5:4. a nakoniec 800/533 = priblizne 1.5 co je 3:2. Cize ak chces aby ti ramky bezali pri default fsb procesora (533mhz) na povedzme 800mhz, tak nastavis delicku 1.5. :wink:

Užívateľov profilový obrázok
janik
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 197
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa janik » Pi 15. Dec, 2006, 09:35

Najjednoduchsie to zistis prostrednictvom CPU-Z, aktualna verzia je na http://www.cpuid.com/cpuz.php, na karte memory zistis frekvenciu pamati na ktorej pracuju, a delicku, ktora je zavisla na nastaveni v Biose 400, 533, ....

Ak si chces nieco o tom precitat : http://www.svethardware.cz/art_doc-D152 ... E5F1D.html
AMD Phenom II X4 960BE + Noctua NH-U12P; GIGABYTE FXA990-UD3; 2x4GB A-DATA 1600; 1x WD 250GB, 2xWD 320GB; ASUS HD 6670; Fractal Design Define R3; Seasonic S12II-500HT

Užívateľov profilový obrázok
juzzek
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ne 08. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Tvrdošín

Príspevok od užívateľa juzzek » Pi 15. Dec, 2006, 14:09

Ledy napísal:Nasobic na pamatiach neexistuje :lol: :lol: :lol:

Existuje len na procesore a tie sa uz dost dlho nedaju menit. Jedine smerom dole alebo pokial by si mal peniazky na Athlon FX, ale tie su asi tak drahe ako cele nove PC.
sry som sa sekol myslel som delicku :red:
MB: Abit KN9 Ultra CPU: AMD X2 4200+ RAM: Kingston 512Mb
DDR2-667 CL5VGA: Inno3D PCX7600GST 256Mb DDR3 + VF900-Cu 500/1400@630/1700 HDD: 7200rpm 8MBcache S-ATA2: Seagate80GB, WD 80Gb Monitor: 17" HYUNDAY Q770 gray/black Power: Fortron 400W 400W PFC FSP400-60GLN Case: AVANCE X001

Užívateľov profilový obrázok
juzzek
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ne 08. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Tvrdošín

Príspevok od užívateľa juzzek » So 16. Dec, 2006, 10:52

cpu-z mi vypisuje:
Frequency 314,3Mhz
FSB:DRAM CPU/7

to znamena ze ramky idu na 628Mhz ????
MB: Abit KN9 Ultra CPU: AMD X2 4200+ RAM: Kingston 512Mb
DDR2-667 CL5VGA: Inno3D PCX7600GST 256Mb DDR3 + VF900-Cu 500/1400@630/1700 HDD: 7200rpm 8MBcache S-ATA2: Seagate80GB, WD 80Gb Monitor: 17" HYUNDAY Q770 gray/black Power: Fortron 400W 400W PFC FSP400-60GLN Case: AVANCE X001

Užívateľov profilový obrázok
matej21
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1339
Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Stropkov (kraj PO) - 18
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa matej21 » So 16. Dec, 2006, 11:00

mne tiez CPU-z vypisuje inu frekvenciu pameti ako mam v BIOSe
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 16. Dec, 2006, 12:26

juzzek napísal:to znamena ze ramky idu na 628Mhz ????
ano

matej21 napísal:mne tiez CPU-z vypisuje inu frekvenciu pameti ako mam v BIOSe
ano, lebo v Biose ti neukazuje realnu frek. pamati na ktorej bezia po OC, len delicku
Rusty napísal:ked logicky uvazujem (co nemusi byt prakticky spravne) tak si poviem ze dafault fsb core 2 duo je 533mhz. takze ked nastavis ram na 533 bude to asi znamenat 533/533 = 1:1 - cize rovnaka frekvencia ram ako fsb. cize logicky aj pokracujeme dalej ( :D ) 667/533 = priblizne 1.25 co je 5:4. a nakoniec 800/533 = priblizne 1.5 co je 3:2. Cize ak chces aby ti ramky bezali pri default fsb procesora (533mhz) na povedzme 800mhz, tak nastavis delicku 1.5. :wink:
je to tak ,aj keD pomery som neprepocitaval :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
nEph06
Ban
Ban
Príspevky: 604
Dátum registrácie: Ne 20. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Partizánske

Príspevok od užívateľa nEph06 » So 16. Dec, 2006, 12:30

matej21 napísal:mne tiez CPU-z vypisuje inu frekvenciu pameti ako mam v BIOSe
a ktory program mi ukaze realnu frequenciu nejaky fakt dobry
no LOL

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20804
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 16. Dec, 2006, 12:42

cpu - z, everest, sandra
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"