pamete DDR 400MHz CL2 vs. pamete DDR 500MHz CL3

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
1palo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: Ne 04. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Beluša (PU)
Kontaktovať užívateľa:

pamete DDR 400MHz CL2 vs. pamete DDR 500MHz CL3

Príspevok od užívateľa 1palo » Pi 17. Nov, 2006, 17:19

Nema niekto odekusane z pohladu vykonnosti celeho systemu co je vhodnejsie pri OC?
Konkretny priklad: pri FSB 260MHz, pamate DDR 400 slapu s delickou 166 na 430MHz pri CL2 resp. pamate DDR 500 idu bez delicky na 520 MHz pri CL3.
Spoiler: ukázať
PC1: Asus Gryphon Z87, i5 4670K, Noctua NH-U12P, DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz 2x8 GB, SSD Corsair Force GT 240GB Sata3, WD 1Tb Sata II, Asus GTX 960 Strix , Enermax modu82+ 525W

Užívateľov profilový obrázok
Bdurex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: So 27. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné (20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bdurex » Pi 17. Nov, 2006, 17:46

Skor tie 500MHz lebo ked chces OC CPU poriadne tak musis nastavit malu delicku aby ci mohol pojst co najviac.Priklad: mas 400MHz ram a mas delicky 100/133/166/200/250.Nastavis 166 a taktujes a zeby si mal 430MHZ tak mozes CPU OC o 63MHz aby ti nepadal WIn.A teras si zober 500MHz ramku.Nastavis delicku 200 a CPU mozes OC o 70Mhz a to je rozdiel 7MHz ked mas nasobic dajme tomu 8x tak to je 8x7= 56MHz (berme do uvahy ze ramky zvladaju stabilne 400MHZ ramka zvlada-- 420MHz a 500MHz zvlada --- 520). A vykon to bude asi na rovnost vo vykone. :)


Edit: sorko som nechtiac dal to sem 2x prosim o vymazanie tohto prispevku
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III

Užívateľov profilový obrázok
1palo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: Ne 04. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Beluša (PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa 1palo » Pi 17. Nov, 2006, 18:38

Bdurex napísal:Skor tie 500MHz lebo ked chces OC CPU poriadne tak musis nastavit malu delicku aby ci mohol pojst co najviac.Priklad: mas 400MHz ram a mas delicky 100/133/166/200/250.Nastavis 166 a taktujes a zeby si mal 430MHZ tak mozes CPU OC o 63MHz aby ti nepadal WIn.A teras si zober 500MHz ramku.Nastavis delicku 200 a CPU mozes OC o 70Mhz a to je rozdiel 7MHz ked mas nasobic dajme tomu 8x tak to je 8x7= 56MHz (berme do uvahy ze ramky zvladaju stabilne 400MHZ ramka zvlada-- 420MHz a 500MHz zvlada --- 520). A vykon to bude asi na rovnost vo vykone. :)
(OC o 63MHz) pri delicke 166 by uz bolo na DDRAM 438,3 MHz! CL2
(OC o 70 MHz) pri delicke 200 by bolo na DDRAM 540 MHz CL3
Viem ako co nastavit, ale chcel som vediet co niekto nemal podobny pripad pri vymene pamati z PC 3200 na PC 4000 a ci odskusal vykonnost systemu , ktory pripad je lepsi.

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Pi 17. Nov, 2006, 20:22

Urcite frequencia bude vykonnejsia :wink:
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 17. Nov, 2006, 20:26

jj, radsej 500 Mhz cl3 ako mat napr. 400 Mhz a 2-2-2-5

Užívateľov profilový obrázok
1palo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: Ne 04. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Beluša (PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa 1palo » Pi 17. Nov, 2006, 22:16

No fajn, cosi take som chcel pocut.
I keD moja Kingstonka Hyper X PC3200 mi dnes pri skuske Super PI (pod 33 s) slapala na 473,6 MHz 2-3-2-6 1T. Defaultne nastavenie ma 400 MHz 2-3-2-6 . Dufam, ze aj DDRAM PC4000 sa da v pohode vytocit nad svoje default hodnoty.

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 17. Nov, 2006, 23:05

podla toho aka... tych 473,6 MHz 2-3-2-6 1T je celkom fayn, to si mal kolko MB ramky?

Užívateľov profilový obrázok
1palo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: Ne 04. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Beluša (PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa 1palo » So 18. Nov, 2006, 00:14

erik napísal:podla toho aka... tych 473,6 MHz 2-3-2-6 1T je celkom fayn, to si mal kolko MB ramky?
Je 512MB presne tato: DDRAM Kingston KHX 3200A/512 . Ale dal som jej 3V ! Pri Super PI nema vyznam u soketu 754 davat dve RAM-ky, pretoze sa zakonite musi nastavit horsie casovanie.
Erik a tie Tvoje A-daty sa daju ako nataktit?

Užívateľov profilový obrázok
1palo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: Ne 04. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Beluša (PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa 1palo » So 18. Nov, 2006, 23:58

erik napísal:jj, radsej 500 Mhz cl3 ako mat napr. 400 Mhz a 2-2-2-5
Stejne mi tam cosi nehra. Preco su potom pamate 500 MHz CL 3 lacnejcie ako 400MHZ CL 2?

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"