Extremne ramky

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Extremne ramky

Príspevok od užívateľa Josifek » Ne 12. Nov, 2006, 19:32

Chcem sa spytat ci moze dojst k poskodeniu ramiek pri extremnych frekvenciach. Z 266 som ich dal az na 400Mhz :8O: napatie som nezvysoval :8O:

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ne 12. Nov, 2006, 19:36

No skor nie ako ano , kedze si nepridaval napetie. Tie pamete su nejak dimenzovane , aby dali kusok viac.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ne 12. Nov, 2006, 19:37

Ale az o POLOVICU VIAC ?

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ne 12. Nov, 2006, 19:53

A ? Co to je za znacku ?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ne 12. Nov, 2006, 20:09

V-Data a Twinmos Proste noname. :o

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Ne 12. Nov, 2006, 20:17

otestuj si ich v Super PI a Memteste a ked to bude vykazovat stabilitu tak je to pekny narast

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ne 12. Nov, 2006, 20:23

43,156 pri 1M Inac este ani raz sa mi nestalo ze by nenabootoval komp, mozno daju viac :o :8O:

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Ne 12. Nov, 2006, 20:25

Poskodit sa neposkodia. Ak ti idu stabilne tak sa tes mal si stastie. :wink:
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Ne 12. Nov, 2006, 20:38

Ja by som sa chcel opytat k tomu memtestu mam tam zadat velkost RAM alebo velkost nevyuzitej RAM z grafu vo vine?

Este jedna vec zvysuje vyska frekvencie velkost MB pamete?

Užívateľov profilový obrázok
CrakeN
Ban
Ban
Príspevky: 1654
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: MALACKY (16)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CrakeN » Ne 12. Nov, 2006, 20:41

Zadavas velkost RAM, keDze velkost nevyuzitej kolise.

Samozrejme, ze vyska frekvencie nezvysuje velkost, zvysuje len rychlost a priepustnost (aj keD to je aj od casovania).

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Ne 12. Nov, 2006, 20:56

Vdaka za info. Myslis ze by stalo zato taktovat frekvenciu:

512 MB-DDR II, 533 MHz, CL4, PQI?

Odrazilo by sa to na Oblivione? (myslim rychlost loadu ...). Disk mam 7200 otackovy 8MB cache ...

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ne 12. Nov, 2006, 22:18

Takze zistil som ze tych 400Mhz je pre ne max. Potom uz nenabootuje system. Skusim sa este pohrat s casovaniami.

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Ne 12. Nov, 2006, 23:53

Ale tie devky z obchodu ... na ucte (zapocitane skladanie komponentov vratane nastavenia BIOSU) mam 533 MHz a v BIOSE mam nastavene 400 MHz, najhorsie je ze som nato prisiel az teraz. :wink:

Otazka ohladom BIOSU k DDR II nastaveniu mam to takto:
Frekvencia:
( ) 400
(*) 533
( ) 600
( ) 800
Tcl ... ( co je toto?)
( ) 3
(*) 4
( ) 5
( ) 6

Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Ellessar » Po 13. Nov, 2006, 16:16

Casovanie pamati (CLx)...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Po 13. Nov, 2006, 16:22

Len pre doplnenie: Takze najvyssi vysledok v super PI mam teraz pri 375Mhz (CPU 2300Mhz) a casovani 2,5-3-3-5 1T

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"