DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 casovanie

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
User01
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 casovanie

Príspevok od užívateľa User01 » Pi 03. Nov, 2006, 10:52

:? Potreboval by som radu od skusenejsich :wink: !

Kupil som vyssie uvedenu pamat... a chcel by som sa opytat... ak ma pamat zarucene casovanie 2-3-3-6 pr 2.75V ako je mozne ze pri tomto casovani dosiahne nizsi vykon ako pri 3-3-3-8..moze to byt preto ze je pamat pracuje v single chanel ? a potrebuje vyzsie casovaie? Za kazdu radu vopred dakujem :)

Zostava v skratke : AMD Athlon 64 X2 4800+....GA-K8N-SLI...ASUS EN 7600GT Silent pipeII...1X DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2... Segeate 160GB SATA II....350W zdroj

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Re: DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 [b]CASOVANIE [/b]

Príspevok od užívateľa dexman » Pi 03. Nov, 2006, 11:31

User01 napísal::? Potreboval by som radu od skusenejsich :wink: !

Kupil som vyssie uvedenu pamat... a chcel by som sa opytat... ak ma pamat zarucene casovanie 2-3-3-6 pr 2.75V ako je mozne ze pri tomto casovani dosiahne nizsi vykon ako pri 3-3-3-8..moze to byt preto ze je pamat pracuje v single chanel ? a potrebuje vyzsie casovaie? Za kazdu radu vopred dakujem :)

Zostava v skratke : AMD Athlon 64 X2 4800+....GA-K8N-SLI...ASUS EN 7600GT Silent pipeII...1X DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2... Segeate 160GB SATA II....350W zdroj
pri nezmenej frekvencii je vylucene aby pamate dosahovali vyssi vykon pri vyssom casovani.cim mensie casovanie tym lepsie.inak moze to byt prave tym ze pracuje v single channel ako si povedal.

User01
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Re: DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 [b]CASOVANIE [/b]

Príspevok od užívateľa User01 » Pi 03. Nov, 2006, 11:39

dexman napísal:
User01 napísal::? Potreboval by som radu od skusenejsich :wink: !

Kupil som vyssie uvedenu pamat... a chcel by som sa opytat... ak ma pamat zarucene casovanie 2-3-3-6 pr 2.75V ako je mozne ze pri tomto casovani dosiahne nizsi vykon ako pri 3-3-3-8..moze to byt preto ze je pamat pracuje v single chanel ? a potrebuje vyzsie casovaie? Za kazdu radu vopred dakujem :)

Zostava v skratke : AMD Athlon 64 X2 4800+....GA-K8N-SLI...ASUS EN 7600GT Silent pipeII...1X DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2... Segeate 160GB SATA II....350W zdroj
pri nezmenej frekvencii je vylucene aby pamate dosahovali vyssi vykon pri vyssom casovani.cim mensie casovanie tym lepsie.inak moze to byt prave tym ze pracuje v single channel ako si povedal.
No je to sranda ale ked si pistim memory analyzer tak mi ukazuje casovanie 3-3-3-8 pustim 3D Mark 2005 a 6020b ak znizim casovanie na 2-3-3-6 a zdvihnem napetie o 0,2V tak mi da o niekolko bodov menej.. ja som sa tiez cudoval ale asi to bude fakt tym ze je v doske len jedna....katdopadne ti dakujem za odpoved :)

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Re: DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 [b]CASOVANIE [/b]

Príspevok od užívateľa dexman » Pi 03. Nov, 2006, 12:31

User01 napísal: No je to sranda ale ked si pistim memory analyzer tak mi ukazuje casovanie 3-3-3-8 pustim 3D Mark 2005 a 6020b ak znizim casovanie na 2-3-3-6 a zdvihnem napetie o 0,2V tak mi da o niekolko bodov menej.. ja som sa tiez cudoval ale asi to bude fakt tym ze je v doske len jedna....katdopadne ti dakujem za odpoved :)
skus nejaky iny diagnosticky program,3D Mark az tak z ramiek netazi,everest aj sandra maju benchmark pameti ak sa dobre pamatam.tych par bodov to je v norme.mne to tiez v 3D Marku kolise aj o 50 bodov bez toho aby som nieco zmenil.
Edit: zle som ta pochopil na zaciatku,myslel som si ze si porovnaval tvoju 1x1 gb s podobnou ram 2x512 mb v dual channel niekoho ineho.v tomto pripade to nijak neovplyvni vykon.s lepsim casovanim to musi mat lepsi vykon.

User01
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Re: DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 [b]CASOVANIE [/b]

Príspevok od užívateľa User01 » Pi 03. Nov, 2006, 12:46

dexman napísal:
User01 napísal: No je to sranda ale ked si pistim memory analyzer tak mi ukazuje casovanie 3-3-3-8 pustim 3D Mark 2005 a 6020b ak znizim casovanie na 2-3-3-6 a zdvihnem napetie o 0,2V tak mi da o niekolko bodov menej.. ja som sa tiez cudoval ale asi to bude fakt tym ze je v doske len jedna....katdopadne ti dakujem za odpoved :)
skus nejaky iny diagnosticky program,3D Mark az tak z ramiek netazi,everest aj sandra maju benchmark pameti ak sa dobre pamatam.tych par bodov to je v norme.mne to tiez v 3D Marku kolise aj o 50 bodov bez toho aby som nieco zmenil.
Edit: zle som ta pochopil na zaciatku,myslel som si ze si porovnaval tvoju 1x1 gb s podobnou ram 2x512 mb v dual channel niekoho ineho.v tomto pripade to nijak neovplyvni vykon.s lepsim casovanim to musi mat lepsi vykon.
Nie nie ja som provnaval to ze 1GB ktore som kupil malo nizsi vykon pri nizsom casovani len to mi neslo do hlavy :? ....no kazdopadne skusim everest... a este nevies nahdou o nejakej utilite ktora ukazuje aktualne napatie pamati..? dakujem :)

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3795
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Pi 03. Nov, 2006, 12:52

To je blbost aby pri rovnakych frekvenciach malo vyssie casovanie lepsi vykon. Ja mam tiez tu istu ramku a mam to na DDR420 pri 2,3,3,5 pri 2,8V.
Alebo mas dajaku carovnu ramku. :D
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Re: DDRAM 1GB CORSAIR XMS 400 CL.2 [b]CASOVANIE [/b]

Príspevok od užívateľa dexman » Pi 03. Nov, 2006, 12:59

User01 napísal: a este nevies nahdou o nejakej utilite ktora ukazuje aktualne napatie pamati..? dakujem :)
v sandre je to urcite,malo by to byt aj v evereste.

User01
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa User01 » Pi 03. Nov, 2006, 13:52

Diablo1st napísal:To je blbost aby pri rovnakych frekvenciach malo vyssie casovanie lepsi vykon. Ja mam tiez tu istu ramku a mam to na DDR420 pri 2,3,3,5 pri 2,8V.
Alebo mas dajaku carovnu ramku. :D
No mozno je carovna a mozno vadna..... :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"