nechce mi nacitat novu ram

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 10:28

AjsTi napísal:
zifo napísal: Nie pri vykyve , ale pri flashovani , ak vypnes , alebo nejako inac prerusis napajanie , mozes si "posrat" dosku. A ktvojmu druhemu postu , v biose mas polozku ako Load Default Bios , alebo nieco take , dostan sa do biosu a nahraj "default bios" a nastav vsetky parametre podla tvojho pocitaca. Jak nasobic tak disky atd. U pameti skus nastavit DDR 333Mhz :wink:
dik skusim to nastavenie

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 10:43

zifo napísal:
AjsTi napísal:
zifo napísal: Nie pri vykyve , ale pri flashovani , ak vypnes , alebo nejako inac prerusis napajanie , mozes si "posrat" dosku. A ktvojmu druhemu postu , v biose mas polozku ako Load Default Bios , alebo nieco take , dostan sa do biosu a nahraj "default bios" a nastav vsetky parametre podla tvojho pocitaca. Jak nasobic tak disky atd. U pameti skus nastavit DDR 333Mhz :wink:
jedine co som tam nasiel bola to nastavenie ramky z auto na 400mhz nic ine tam nie je

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 23. Okt, 2006, 11:02

zifo napísal:
zifo napísal:
AjsTi napísal:
zifo napísal: Nie pri vykyve , ale pri flashovani , ak vypnes , alebo nejako inac prerusis napajanie , mozes si "posrat" dosku. A ktvojmu druhemu postu , v biose mas polozku ako Load Default Bios , alebo nieco take , dostan sa do biosu a nahraj "default bios" a nastav vsetky parametre podla tvojho pocitaca. Jak nasobic tak disky atd. U pameti skus nastavit DDR 333Mhz :wink:
jedine co som tam nasiel bola to nastavenie ramky z auto na 400mhz nic ine tam nie je
To si zrejme zle pozeral. Tvoja doska podporuje DDR400(PC3200)/ DDR333 (PC2700) / DDR266 (PC2100) -184pin , to znaci ze v biose sa to musi dat prepnut.
Takze som to nasiel v manualy.
Frequency/Voltage Control
FDRAM Clock (MHz) 8Please set DRAM Clock according to your requirement. (Default value: Auto) If you use DDR266 DRAM module, please set "DRAM Clock(MHz)" to "133-DDR266". If you use
DDR333 DRAM module, please set "DRAM Clock(MHz)" to "166-DDR333". If you use DDR400 DRAM module, please set "DRAM Clock(MHz)" to "200-DDR400".
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 11:12

AjsTi napísal:
zifo napísal:
zifo napísal:
AjsTi napísal:
zifo napísal: jedine co som tam nasiel bola to nastavenie ramky z auto na 400mhz nic ine tam nie je
To si zrejme zle pozeral. Tvoja doska podporuje DDR400(PC3200)/ DDR333 (PC2700) / DDR266 (PC2100) -184pin , to znaci ze v biose sa to musi dat prepnut.
Takze som to nasiel v manualy.
Frequency/Voltage Control
FDRAM Clock (MHz) 8Please set DRAM Clock according to your requirement. (Default value: Auto) If you use DDR266 DRAM module, please set "DRAM Clock(MHz)" to "133-DDR266". If you use
DDR333 DRAM module, please set "DRAM Clock(MHz)" to "166-DDR333". If you use DDR400 DRAM module, please set "DRAM Clock(MHz)" to "200-DDR400".
to mas pravdu ja som to myslel tak ze som skusil len 400mhz,ale su tam aj tie ostatne co hovoris tak som skusil aj 333 ale nenacita tu novu aj tak :cry:

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 11:13

alebo mam to nastavit na 333 a urobit este clir cmos???

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 23. Okt, 2006, 11:48

Ak davas clear cmos , tak mazes to nastavenie. Zrejme naozaj ta pamet tam nebude slapat. Dokonca ani na 333Mhz.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 11:52

AjsTi napísal:Ak davas clear cmos , tak mazes to nastavenie. Zrejme naozaj ta pamet tam nebude slapat. Dokonca ani na 333Mhz.
nie nejde to -aj ked nedam clir a iba nastavim v biose na 333 a dam save a exit tak to nejde :(

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 11:59

a keby som dal novy bios na dosku myslis ze by to pomohlo??? http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/G ... s-15.shtml

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 23. Okt, 2006, 12:34

zifo napísal:a keby som dal novy bios na dosku myslis ze by to pomohlo??? http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/G ... s-15.shtml
To neviem ani potvrdit , ani vyvratit. Apropo na Gigabyte webe je vypisane male info co novy bios opravuje.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 15:39

no tak chcel by som ti podakovat za tvoje rady ale rozhodol som sa pre radikalne riesenie -pred chvilou som sa vratil z obchodu a vratil som ramku a na moje pocudovanie mi vratili peniaze bez zbytocnych reci--ale novu ramku chcem len neviem aku -proste aby sla :)

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 23. Okt, 2006, 15:48

zifo napísal:no tak chcel by som ti podakovat za tvoje rady ale rozhodol som sa pre radikalne riesenie -pred chvilou som sa vratil z obchodu a vratil som ramku a na moje pocudovanie mi vratili peniaze bez zbytocnych reci--ale novu ramku chcem len neviem aku -proste aby sla :)
Taku istu PQI ako mas v kompe. A najlepsie ked ju zoberies zo sebou a pojdes do obchodu , nech Ti da taku istu. Aby si zase neriesil tento problem.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Ut 24. Okt, 2006, 13:49

no tak asi ju kupim aj v tom istom obchode co pred 2 rokmi komp-su tam dost solidny a aj ochotny poradit a zoberiem aj tu staru ramku aby mi uz nerobilo take problemi lebo dalsi vikend s nervami uz nemusim :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"