nechce mi nacitat novu ram

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

nechce mi nacitat novu ram

Príspevok od užívateľa zifo » Ne 22. Okt, 2006, 18:52

Ahoj,
chcem poprosit o pomoc- totiz kupil som k mojej 256mb 200(400mhz) PQI ddram ramke novu tiez 256mb ddram 400mhz kingston. Hacik je ale aj v tom ze najprv som ich spojazdnil -aj ked s problemami- a nacitalo mi 512mb lenze som sa rozhodol aj preinstalovat windows a tu sa vyskytol problem ze mi uz nacitava len tu staru-hoci mi everest najde aj tu novu POMOZTE PLStak mam sempron 2400+box,doska gigabyte ga7vt600p-rz,nvidia geforce fx5200 128mb,256mb ddram 200(400mhz) pqi,40gb hdd----prehodit v slotoch som uz skusal vsetkymi sposobmi a nic,vyskusal som aj memtest a neukazal mi chybu- pomoc

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 22. Okt, 2006, 19:46

Skusal si aj tu druhu pamet samotnu? Myslim tu novu, ci sa to rozbehne iba s nou ... Staru vyber a skus to iba na novej. Casovania si upravoval nejako? Maju tie pamete rovnake CL?
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ne 22. Okt, 2006, 19:46

Vyskusal si aj clear cmos ?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

ram

Príspevok od užívateľa zifo » Ne 22. Okt, 2006, 20:24

nie a mozes mi prosim povedat ako to spravim???

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Re: ram

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ne 22. Okt, 2006, 20:33

zifo napísal:nie a mozes mi prosim povedat ako to spravim???
V manuali mas dane kde na doske mas jumper ktory je v polohe 2-3> Staci vypnut pc prehodit jumepre do polohy1-2 a zase vypnut. Pripadne vypni pc , vytiajni z elektriky a vyber baterku , nechaj tak 5 minut a zase vsetko poskladaj spet.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Re: ram

Príspevok od užívateľa zifo » Ne 22. Okt, 2006, 20:55

diky-skusim, dufam ze to pomoze :?

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Ne 22. Okt, 2006, 21:01

casovanie som neupravoval ale CL maju rovnake 2,5--skusil som ale aj nechat aj len tu novu ale vobec mi to potom nenabehne pc musim znovu pridat aj staru alebo nechat len staru :cry:

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ne 22. Okt, 2006, 22:31

preskusaj tu novu ramku samotnu v roznych slotoch
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
pavel
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 271
Dátum registrácie: Št 23. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Brezno
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa pavel » Ne 22. Okt, 2006, 23:04

Mne Kingstonu nechcelo nacitat za narod v starej zostave s doskou Asus A7N8X-E,pritom v novej v popise ju pouzivam bez problemov,a este dobre nataktovanu.Konkretne na tu staru dosku bolo treba nahodit novsi bios,ktory uvedeny problem riesil.
Phenom X3 8450,Tt Tower102 ,Gigabyte M750SLI-SW4,4x1GB Kingston Hyper X,2x500GB WD,DVDRW NEC 7170A,zdroj 500W,2x VGA Gigabyte GF8800GT SLI,zatial vsetko default.

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Po 23. Okt, 2006, 00:43

SurrendeR napísal:preskusaj tu novu ramku samotnu v roznych slotoch
toto som uz pisal hore, ale asi to nestiha citat ... :roll: A ak to nejde, tak je problem jasny, ked so starou ramkou to ide ...
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 09:51

tu novu som skusal samotnu v kazdom slote ale nenabehne, ak k nej pridam tu staru tak to naskoci ale najprv ked zapnem pc mi nabehne CMOS checksum error-ale ked dam continue daj to ide ale znovu len nepocita tu staru---tak mam dat novsi bios alebo co -uz som v koncoch :cry:

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 23. Okt, 2006, 10:03

zifo napísal:tu novu som skusal samotnu v kazdom slote ale nenabehne, ak k nej pridam tu staru tak to naskoci ale najprv ked zapnem pc mi nabehne CMOS checksum error-ale ked dam continue daj to ide ale znovu len nepocita tu staru---tak mam dat novsi bios alebo co -uz som v koncoch :cry:
Urobil si ten clear CMOS ?No ak napise ty hlasku , mal by si ist do biosu to nastavit. Podla seckeho si to cliroval. :?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 10:04

ale pocul som ze ked davam novy bios bez zalozneho zdroja tak pri malom vykyve napatia mi moze odist doska

Užívateľov profilový obrázok
zifo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut 24. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa zifo » Po 23. Okt, 2006, 10:18

AjsTi napísal:
zifo napísal:tu novu som skusal samotnu v kazdom slote ale nenabehne, ak k nej pridam tu staru tak to naskoci ale najprv ked zapnem pc mi nabehne CMOS checksum error-ale ked dam continue daj to ide ale znovu len nepocita tu staru---tak mam dat novsi bios alebo co -uz som v koncoch :cry:
Urobil si ten clear CMOS ?No ak napise ty hlasku , mal by si ist do biosu to nastavit. Podla seckeho si to cliroval. :?
hej dal so to clirovat -ale aj tak mi napisalo ze CMOS.... ---potom mi ako moznosti da continue,bios alebo nieco s xpress recovery----,ale neviem kde to mam v biose nastavit

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Po 23. Okt, 2006, 10:23

zifo napísal:ale pocul som ze ked davam novy bios bez zalozneho zdroja tak pri malom vykyve napatia mi moze odist doska
Nie pri vykyve , ale pri flashovani , ak vypnes , alebo nejako inac prerusis napajanie , mozes si "posrat" dosku. A ktvojmu druhemu postu , v biose mas polozku ako Load Default Bios , alebo nieco take , dostan sa do biosu a nahraj "default bios" a nastav vsetky parametre podla tvojho pocitaca. Jak nasobic tak disky atd. U pameti skus nastavit DDR 333Mhz :wink:
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"