Frekvencie RAM

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Frekvencie RAM

Príspevok od užívateľa _brano » Ne 08. Okt, 2006, 09:21

V biose mi pise :
ddr 512 167MHz (ddr333)
ddr 512 167MHz (ddr333)
Ale ja mam obidve ramky 400MHz a ani na doske nemam napisane ze podporuje 333MHz ,treba tu dako nastavit v niakom programe?
Ak hej tak mi napiste niaky program v ktorom sa to da :red:
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Príspevok od užívateľa Attilka » Ne 08. Okt, 2006, 09:31

rad by sme Ti pomohli,ale asi to najhlavnejsie nie je zrejme nikomu,sa to vola Motherboard,nemas to ani v podpise ani popise o PC,o co sa jedna vobec?
a vec druha no neviem co chces vobec,ale RAMky sa nastavuju v BIOSe,nie vo Win,tam sa uz len doladuju,ak niekomu nepripusta BIOS take nieco :wink:
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _brano » Ne 08. Okt, 2006, 09:43

Toto mi ukazuje v Evereste:
Pole Hodnota
Vlastnosti zakl.dosky
ID zakl.dosky 62-110-0000010-00101111-072205-SiS$93956110_939S56-M BIOS P1.10
Nazov zakladnej dosky ASRock 939S56-M

Vlastnosti FSB
Typ zbernice AMD Hammer
Realny takt 200 MHz
Efektivny takt 200 MHz
HyperTransport takt 800 MHz

Vlastnosti pamat.zbernice
Typ zbernice Dual DDR SDRAM
sirka zbernice 128 bit
Realny takt 167 MHz (DDR)
Efektivny takt 333 MHz -toto mi robi problem malo by to byt 400
sirka pasma 5333 MB/s

Vlastnosti cipovej sady
Typ zbernice SiS MuTIOL
sirka zbernice 16 bit
Realny takt 67 MHz (ODR)
Efektivny takt 533 MHz
sirka pasma 1067 MB/s

Fyzicke info o zakl.doske
CPU sokety/sloty 1 Socket 939
Rozsirujuce sloty 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16
RAM sloty 4 DDR DIMM
Integrovane zariadenia Audio, LAN
Velkostny faktor Micro ATX
Velkost zakl.dosky 220 mm x 240 mm
cipova sada zakl.dosky SiS756
Extra funkcie Hybrid Booster

Vyrobca zakl.dosky
Nazov firmy ASRock Inc.
Info o vyrobku http://www.asrock.com/product/index.htm
Download BIOS-u http://www.asrock.com/support/index_BIOS.htm
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Ne 08. Okt, 2006, 10:14

nemas pouzitu delicku? mas CPU pretaktovany?

Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _brano » Ne 08. Okt, 2006, 10:17

erik napísal:nemas pouzitu delicku? mas CPU pretaktovany?
CPU pretaktovany nemam a neviem co je to "delicka" :D
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Ne 08. Okt, 2006, 10:35

aha... takze BIOS mas default? skusal si ho resetovat? stale potom ramky bezia na 333?
mas urcite 400-stovkove ramky? bo pokial jedna ide iba ako 333, pojde aj ta druha tak...

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Ne 08. Okt, 2006, 13:18

mas najnovsi bios
btw preco mas HTT na 800 a doska podporuje dual DDR???(ak se s.939 tak daj htt na 1000)
skus to iba s jednou ramkuo alebo horsim casovanim
btw asi mas delicku lebo fsb 200 by malo ist 1:1 a teda ram 400
fak tskus clear cmos
...

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Ne 08. Okt, 2006, 13:33

mam rovnaky problem,ram mam a-data 2x512 ddr 400,ale ked ich dam do dual channel ako to je zobrazene v manuale dosky tak mi comp vobec nenabehne,namiesto toho mi to slape single channel,ddr 333,a k tomu 2T.zalezi od toho aku mas reviziu cpu a podporu dosky pre pamate v double channel.

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ne 08. Okt, 2006, 15:24

stiahni si http://www.cpuid.com/download/cpu-z-137.zip a pozri si zalozku memory a tam by si mal mat vypisany realny takt ramky.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _brano » Ut 24. Okt, 2006, 17:32

SurrendeR napísal:stiahni si http://www.cpuid.com/download/cpu-z-137.zip a pozri si zalozku memory a tam by si mal mat vypisany realny takt ramky.
Tam mi pise 166,9mhz
Je niaky program v ktorom si to mozem nastavit na 400mhz ako by som aj mal mat.
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ut 24. Okt, 2006, 17:43

v biose si proste nastav dram na 200MHz (ddr400) a mas

alebo to nemozes najst? Musis hladat... v manualy mas vsetko popisane
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _brano » Ut 24. Okt, 2006, 18:29

Dik problem vyrieseny (mas to u mna) :lol:
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"